Rețetele surprinzătoare în care poți folosi tahini. Chef Joseph Hadad: „Dincolo de humus și falafel, își mai are locul în multe alte preparate”
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit cum poți folosi creativ tahini în diferite rețete.

Chef Joseph Hadad este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari chefi din țara noastră, care încearcă să mențină o relație cât mai apropiată de fanii săi prin intermediul postărilor pe care acesta le realizează pe blogul său personal frecvent. Acolo, acesta scrie fel de fel de rețete sau trucuri ascunse din bucătăriile lumii, astfel încât să le ofere urmăritorilor săi o altă perspectivă asupra unor rețete sau ingrediente pe care ei le folosesc frecvent. De data aceasta, în atenția lui Joseph Hadad a intrat pasta tahini, care poate fi folosită într-o gamă largă de preparate, chiar și în deserturi, dezvăluie el.

„Știți că am crescut cu savorile bucătăriei din Orientul Mijlociu, iar pasta de susan tahini este un ingredient de bază al acestei bucătării. Însă dincolo de humus și falafel, tahini își mai are locul în atât de multe alte preparate. Preparate despre care vreau să vă vorbesc acum.

Să începem cu dulciurile. Tahini este un ingredient foarte bun pentru tot felul de rețete de prăjituri de casă. Fie că vorbim de chec, de carrot cake, de negresă, de fursecuri sau chiar de cinnamon rolls, adăugarea lui are nu doar efect asupra gustului, dar și a texturii. Aroma de susan bogată se potrivește foarte bine și cu vanilia, și cu ciocolata și cu scorțișoara și cu cardamomul, practic, are o paletă de gust cu un spectru foarte larg. Adăugând tahini în aluat, textura acestuia se schimbă, devine mai umedă și mai moale. Iar pentru cinnamon rolls, tahini-ul ar trebui adăugat în pasta de unt cu zahăr și scorțișoară, care umple rulourile. Și pentru că ziceam că merge bine cu ciocolata, ce ați zice de niște trufe de tahini? În mod normal, trufele se fac foarte simplu prin topirea ciocolatei cu frișcă, însă înlocuiți frișca cu tahini și veți descoperi un cu totul alt univers de gust.”, a scris chef Joseph Hadad, pe blogul său personal.

VEZI și: Cum trebuie să depozitezi pâinea, pentru a se menține proaspătă. Greșelile pe care să le eviți: „Vor crește umiditatea și o vor face să mucegăiască ”

Tahini poate fi folosit în aluatul de pâine

Așadar, în ciuda a ceea ce știai înainte, tahini poate fi integrat în multe alte preparate, de la aluatul de pâine, până la mai multe rețete de mic dejun sau chiar și în ciocolata caldă, spune Joseph Hadad.

„Tahini merge, însă, și în aluatul de pâine. Deci dacă vă place să încercați diverse rețete de pâine făcută în casă, adăugați tahini în cocă și, pentru a completă gustul, puteți presăra semințe de susan deasupra.

Susanul este o sursă importantă de calciu și grăsimi bune, și la fel este și pasta făcută din el. Așa că adăugarea unei linguri de tahini la smoothie-ul sau bolul de musli de dimineață este o idee excelentă și din punct de vedere al gustului și texturii, dar și din punct de vedere nutrițional. Și, evident, se poate aplica și în cazul terciului de ovăz, căruia îi dă un gust mult mai bogat și complex. Iar pentru zilele mohorâte de toamnă ce vor urma, vă propun dimineți cu ciocolată caldă amestecată cu tahini, pentru un alt nivel de aromă. Dar să nu uităm de delicioasele clătite, mai ales cele în varianta americană, peste care puteți pune și o combinație de tahini și miere, nu doar clasicul sirop de arțar sau de ciocolată. Plus că este o propunere mai sănătoasă datorită nutrienților din pasta de susan și miere.”, a continuat acesta.

Citește și: Greșelile pe care trebuie să le eviți când sotezi legumele. Chef Joseph Hadad: „Se vor arde înainte de a apuca să se pătrundă”

Cum poate fi folosit tahini în preparatele principale

Tahini poate fi inclus și în foarte multe preparate pentru felul principal, în mod evident. În acest sens, Joseph Hadad dezvăluie o varietate de rețete în care îl puteam folosi, întrucât gustul pe care îl va oferi va fi unul cu totul perfect.

„Trecând la prânz, tahini poate fi un bun substitut pentru smântâna de gătit adăugată în supele creme, dacă vreți să faceți o rețetă de post sau fără lactoză. Dă consistența dorită supei-cremă și nu afectează prea tare gustul, iar dacă vorbim de o supă de ciuperci, de exemplu, puteți fi chiar mai generoși cu pasta de susan pentru că se potrivesc foarte bine aromele între ele. Același efect îl are și în cazul pastelor: dă cremozitate sosului, înlocuind smântâna pentru variantele de post sau fără lactoză. „Îndoiți” tahini cu puțină supă de bază (de legume, pui, fructe de mare) și dați o notă fresh cu ierburi aromatice proaspăt tocate. Iar pentru salate neplictisitoare, înlocuiți vinegreta obișnuită de ulei și oțet cu tahini și zeamă de lămâie. Puteți adăuga și un cățel de usturoi zdrobit, chimion măcinat sau ierburi aromatice tocate fin, pentru un plus de gust.”, a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: bucătărie  joseph hadad  retete  tahini  trucuri 


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”




pixel