Riscurile la care te supui când consumi prea mult pepene roșu. Carmen Brumă: „Ne dorim să le evităm”
Data publicării:
Carmen Brumă a dezvăluit care este cantitatea corectă de pepene roșu pe care trebuie să o mâncăm.

Sunt rare persoanele care nu adoră pepenele roșu, iar vara, când termometrele înregistrează grade record, acest fruct este cu atât mai popular în rândul oamenilor. Ne hidratează extrem de tare, este delicios și partea cea mai bună este că are și puține calorii. Însă știai că există totuși și câteva efecte negative, în momentul în care alegi să consumi acest fruct în exces? Carmen Brumă a dezvăluit aceste amănunte pe rețelele de socializare, acolo unde spune de ce trebuie să mâncăm pepenele cu limită.

„Câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre pepenele roșu. Deși are puține calorii, 30/ 100 de g, indicele glicemic al pepenelui roșu este unul ridicat, ceea ce înseamnă că va provoca o creștere a glicemiei mare și rapidă, lucru pe care ne dorim să-l evităm, în special dacă vrem să avem o bună sănătate metabolică pe termen lung sau ne dorim să slăbim. Asta nu înseamnă că nu putem mânca pepene roșu, în special în perioada verii, dar ideal ar fi să o facem la finalul unei mese la care am consumat proteine și fibre, pe scurt, salată cu friptură, și în porții mici, maximum 100-150 de g pe parcursul zilei. Aici eu am o porție corectă de 150 de g de pepene roșu.”, spune Carmen Brumă, pe rețelele de socializare.

Citește și: Carmen Brumă, rețetă de salată cu dovlecel și brânză de capră: „Senzație a ieșit”. Este gata în doar câtea minute

Cum poți integra pepenele roșu în rețete creative

Dacă te-ai plictisit însă să savurezi pepenele ca atare, dar vrei să profiți cât mai mult de sezonul său, atunci chef Joseph Hadad propune câteva variante pe care le poți lua în calcul oricând. Așadar, acesta e extrem de bun în prepararea diferitelor băuturi, spune bucătarul chef, care chiar și propune câteva variante excelente de pus în practică.

„Cuburi de gheață. Nimic mai simplu. Tăiați pepenele, preferabil fără sâmburi, în cuburi și aliniați-le pe o tavă pe care ați pus folie sau hârtie de copt. Dați tava la congelator până îngheață bine cuburile de pepene, și apoi transferați-le într-o pungă ziplock pentru păstrare. Pot fi folosite pentru răcirea apei, limonadelor și cocktailurilor, dând o notă aromată, în locul cuburilor de gheață obișnuite. Însă pot fi și baza pentru un sorbet delicios. Cuburile de pepene înghețate sunt blendate cu puțină zeamă de limetă, miere și, eventual alte fructe congelate. În funcție de consistență, se mai poate adăuga niște apă. Piureul obținut se dă din nou la congelator până capătă textura de sorbet. Pentru o consistență mai cremoasă puteți adăuga banane congelate.”, a scris Joseph Hadad, pe blogul său personal.

VEZI și: Carmen Brumă, rețetă de înghețată de casă, fără zahăr. Este perfectă pentru persoanele aflate la dietă

Pepene roșu pe grătar

De la pepenele savurat rece, trecem imediat la cel cald, pus pe grătar. Chiar dacă este un mod de preparare mai inedit, bucătarul chef promite că gustul nu va dezamăgi. 

„Pe grătar. De la rece la cald, trecem la pepenele fript. Poate că este surprinzător, însă pepenele pus pe grătar este excelent. Tăiați felii groase de câțiva centimetri, păstrând coaja, și așezați-le pe grătar, câteva minute pe fiecare parte, până prind dungile caracteristice grătarului. Acesta va intensifica aroma proprie pepenelui, va concentra zaharului și va da aroma caramelizată și afumată care se potrivește perfect. Puteți servi feliile fripte cu un sos făcut din miere, coajă de lămâie rasă și fulgi de ardei iute, pentru o abordare îndrăzneață. Și pentru că textura pepenelui pe grătar este una care poate fi similară cu carnea (spun unii), puteți încerca și varianta de frigărui. Puneți cuburi de pepene și brânză halloumi alternativ pe țepușe (eventual făcute din crenguțe de rozmarin) și așezați-le pe grătar până se frig.”, a continuat bucătarul.

Citește și: Carmen Brumă, băutura care hidratează perfect vara: „O soluție pentru zilele caniculare”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: Carmen Bruma  pepene rosu  sănătate 



Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursa foto: Oana Roman, Instagram

Ce afecțiune are fiica Oanei Roman. Vedeta este revoltată: „Niciun doctor nu și-a dat seama”

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Gabriel Cotabiță, captură foto PRO TV

Doliu în lumea muzicii! A murit Gabriel Cotabiță

Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu. Ce semne zodiacale dau nas în nas cu norocul până la finalul anului 2024

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va ieși din tipare și va avea curajul să facă ceea ce nimeni din jurul său nu a făcut




pixel