Riscurile la care te supui dacă mănânci fructe pe stomacul gol. Carmen Brumă: „Acestea ar fi principalele dezavantaje”
Data publicării:
Carmen Brumă a vorbit despre consumul de fructe la prima masă din zi. 

Fructele sunt unele dintre cele mai îndrăgite gustări de toată lumea din două motive simple: sunt delicioase și sunt considerate a fi foarte sănătoase. Tocmai din acest motiv, multe persoane aleg să le consume și pe stomacul gol, dimineața, în locul mesei de mic dejun. Carmen Brumă spune că acest obicei nu este unul prea sănătos, ba chiar poate avea mai multe consecințe negative asupra organismului și sănătății. Silueta poate fi și ea afectată, de asemenea.

„Fructele au multe efecte benefice, dar și unele pe care nu ni le-am dori. Ele conțin o cantitate mare de fructoză. În timp, vei putea observa următoarele lucruri: senzația de sațietate și pofta de mâncare vor fi dereglate, pentru că există doi hormoni care dacă se dereglează, în timp poți să ajungi să ai colesterol crescut, să ai trigliceride crescute și să nu-ți controlezi atât de mult aportul alimentar și în timp să apară kilogramele în plus. Acestea ar fi principalele dezavantaje ale fructelor pe stomacul gol.”, a dezvăluit Carmen Brumă, în cadrul emisiunii MediCool, de pe Antena 1.

VEZI și: Cele mai bune alimente care ajută la arderea grăsimilor. Pot avea un impact semnificativ în dieta ta

Fructele consumate pe stomacul gol nu sunt sățioase

Mai mult, chiar dacă fructele îți oferă senzația de sațietate pe loc, Carmen Brumă spune că acest sentiment nu o să dureze foarte mult timp. După jumătate de ore, vei simți din nou senzația de foame, motiv pentru care ar trebui să nu înlocuiești micul dejun, care are un rol clar în alimentația tuturor. 

„Aș mai putea spune și faptul că nu te satură. Fructoza aceasta pe stomacul gol îți va da ție senzația de sațietate de o jumătate de oră, după care vei simți nevoia să mănânci ceva. E bine să mâncăm cu măsură fructe, în general, cu atât mai mult dimineața, pe stomacul gol. Dacă nu facem din asta un obicei, dacă mâncăm doar ocazional, nu e niciun fel de problemă.”, a continuat ea.

Citește și: Cele mai bune rețete cu dovleac. Chef Joseph Hadad te învață să faci friptură, chipsuri sau dulceață cu „vedeta” sezonului

Câte fructe poți consuma pe zi

Și Mihaela Bilic a vorbit despre acest subiect de interes în trecut, când a dezvăluit, la rândul său, care sunt consecințele consumului prea ridicat de fructe. Chiar dacă sunt sănătoase și par inofensive, nu trebuie să abuzăm de ele, iar medicul nutriționist recomandă chiar și cantitatea ideală pe care ar trebui să o consume orice persoană.

„Struguri, prune, mere și gutui…este sezonul fructelor, momentul în care facem magiun, dulceață și compot pentru iarnă. E adevărat, fructele fac parte dintr-o alimentație sănătoasă, însă nu trebuie să uităm că sunt un desert! 

Fructele conțin minerale și vitamine, fibre, apă și fructoză, un zahăr natural. Fructoza nu crește glicemia și are tot 4 cal/g ca și glucoza. Însă prea multă fructoză obosește ficatul, crește colesterolul în sînge și face grăsime pe abdomen.(...) Porția corectă de fructe are mărimea unui pumn, iar cantitatea totală consumată într-o zi nu trebuie să depășească 500 g. Bucurați-vă de fructele de sezon, sunt o sursă valoroasă de antioxidanți vitamine și minerale. Savurați-le ca atare, proaspete,  sunt cel mai natural și sănătos desert. Iar când vine vorba de kilograme în plus, diabet și colesterol crescut, țineți cont că fructele în exces pot fi dușmanul din umbră!”, a declarat Mihaela Bilic pe Facebook. 

VEZI și: Fructele care te pot balona excesiv. Trebuie să le eviți, dacă te confrunți cu aceste probleme digestive

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: Carmen Bruma  fructe pe stomacul gol  sănătate 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”




pixel