Rolul esențial al îngrijirii cutanate. Dr. Florin Bebeșel: Este o provocare. Cum trebuie făcută corect / video
Data publicării:
În cadrul celei mai recente emisiuni din seria Mi-Th Influencer, invitat a fost Dr. Florin Bebeșel, fondatorul Centrului Metodologic Acupunctură Ayurveda din București, licențiat al Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj, cu peste 17 ani de experiență clinică în acupunctură. 

Acesta ne-a vorbit despre importanța menținerii sănătății pielii, dezvoltarea corpului uman, țesuturile pielii și multe altele.

 

Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru și îndeplinește o serie de funcții vitale pentru sănătatea și bunăstarea noastră generală. Este primul strat de protecție împotriva agenților patogeni, substanțelor toxice și radiațiilor ultraviolete. De asemenea, joacă un rol crucial în reglarea temperaturii corpului și în menținerea hidratării.

În corpul uman există aproximativ 2 metri pătrați de piele.

 

Potrivit Dr. Florin Bebeșel, “este o provocare să privim pielea din perspectiva tuturor traseelor electrice și energetice pe care ea ni le oferă ca interfață de control asupra sănătății funcțiilor biologice. Am putea privi pielea ca o «antenă»: ea este o interfață de schimb continuu. Oamenii sunt, din punct de vedere fizic, un sistem termodinamic. Sistemele termodinamice fac un schimb continuu de energie, astfel că prin intermediul respirației pielii comunicăm informațional prin porii care sunt coordonați de o funcție. Conform medicinei tradiționale chinezești, schimbul la nivelul pielii îl are funcția energetică a plămânului. La nivelul pielii, noi ne deschidem, iar transpirația face parte din această dinamică a pielii”.

În prezent, corpul uman este rezultatul unei lungi și complexe evoluții, iar adaptările sale continuă să fie influențate de schimbările rapide ale tehnologiei, mediului și stilurilor de viață. De la o sănătate mai bună și longevitate până la capacitatea de a explora și coloniza noi medii, dezvoltarea corpului uman continuă să fie subiectul cercetărilor intense și fascinante în domenii precum biologia evolutivă și medicina.

“De la un conglomerat de celule plenipotențiare s-a ajuns la diferențierea în membre. Problemele ridicate sunt dovedite prin experimentele făcute pe embrioni: dacă am lua mugurele brațului și l-am înlocui cu cel al piciorului, se inversează dezvoltarea acestora, în sensul că tot un picior va crește în locul mâinii. În perioada aceasta, plasticitatea reconfigurării anatomiei în virtutea unui model dinamic se studiază în acupunctură. Înțelegem că există niște organe care păstrează energia ancestrală și modelul de expresie genetică, precum și regenerarea continuă a structurilor anatomice”, a mai precizat acesta.

Prin urmare, o atenție adecvată acordată sănătății pielii prin rutine de curățare, hidratare și protecție solară nu ar trebui neglijată. În plus, înțelegerea importanței pielii în contextul dezvoltării corporale ne ajută să apreciem mai bine complexitatea și interconectivitatea sistemului nostru biologic. Astfel, promovarea sănătății pielii trebuie să fie un aspect central al preocupărilor noastre pentru bunăstarea generală și pentru o dezvoltare armonioasă a corpului uman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Andreea Deaconescu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO
pixel