Rolul esențial al îngrijirii cutanate. Dr. Florin Bebeșel: Este o provocare. Cum trebuie făcută corect / video
Data publicării:
În cadrul celei mai recente emisiuni din seria Mi-Th Influencer, invitat a fost Dr. Florin Bebeșel, fondatorul Centrului Metodologic Acupunctură Ayurveda din București, licențiat al Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj, cu peste 17 ani de experiență clinică în acupunctură. 

Acesta ne-a vorbit despre importanța menținerii sănătății pielii, dezvoltarea corpului uman, țesuturile pielii și multe altele.

 

Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru și îndeplinește o serie de funcții vitale pentru sănătatea și bunăstarea noastră generală. Este primul strat de protecție împotriva agenților patogeni, substanțelor toxice și radiațiilor ultraviolete. De asemenea, joacă un rol crucial în reglarea temperaturii corpului și în menținerea hidratării.

În corpul uman există aproximativ 2 metri pătrați de piele.

 

Potrivit Dr. Florin Bebeșel, “este o provocare să privim pielea din perspectiva tuturor traseelor electrice și energetice pe care ea ni le oferă ca interfață de control asupra sănătății funcțiilor biologice. Am putea privi pielea ca o «antenă»: ea este o interfață de schimb continuu. Oamenii sunt, din punct de vedere fizic, un sistem termodinamic. Sistemele termodinamice fac un schimb continuu de energie, astfel că prin intermediul respirației pielii comunicăm informațional prin porii care sunt coordonați de o funcție. Conform medicinei tradiționale chinezești, schimbul la nivelul pielii îl are funcția energetică a plămânului. La nivelul pielii, noi ne deschidem, iar transpirația face parte din această dinamică a pielii”.

În prezent, corpul uman este rezultatul unei lungi și complexe evoluții, iar adaptările sale continuă să fie influențate de schimbările rapide ale tehnologiei, mediului și stilurilor de viață. De la o sănătate mai bună și longevitate până la capacitatea de a explora și coloniza noi medii, dezvoltarea corpului uman continuă să fie subiectul cercetărilor intense și fascinante în domenii precum biologia evolutivă și medicina.

“De la un conglomerat de celule plenipotențiare s-a ajuns la diferențierea în membre. Problemele ridicate sunt dovedite prin experimentele făcute pe embrioni: dacă am lua mugurele brațului și l-am înlocui cu cel al piciorului, se inversează dezvoltarea acestora, în sensul că tot un picior va crește în locul mâinii. În perioada aceasta, plasticitatea reconfigurării anatomiei în virtutea unui model dinamic se studiază în acupunctură. Înțelegem că există niște organe care păstrează energia ancestrală și modelul de expresie genetică, precum și regenerarea continuă a structurilor anatomice”, a mai precizat acesta.

Prin urmare, o atenție adecvată acordată sănătății pielii prin rutine de curățare, hidratare și protecție solară nu ar trebui neglijată. În plus, înțelegerea importanței pielii în contextul dezvoltării corporale ne ajută să apreciem mai bine complexitatea și interconectivitatea sistemului nostru biologic. Astfel, promovarea sănătății pielii trebuie să fie un aspect central al preocupărilor noastre pentru bunăstarea generală și pentru o dezvoltare armonioasă a corpului uman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Andreea Deaconescu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Marina Almășan, foto Facebook

Marina Almășan luptă împotriva conducerii TVR 2. Realizatoarea TV a depus plângere penală pentru hărțuire și abuz în serviciu: „Continui să fiu hărțuită”




pixel