Lidia Buble a aflat că este înșelată chiar de la amanta iubitului ei. Cine era, de fapt, femeia cu care bărbatul trăia o viață dublă: „Am avut un mare șoc”
INGREDIENTE:
Blat:
1 ou si 2 galbenusuri, 70 gr. zahar fin, 1 plic zahar vanilat, 40 gr. faina, 15 gr. cacao
pentru bezea:
2 albusuri si 40 gr. zahar, forma de copt 35/25
Crema de ciocolata:
80 gr. ciocolata neagra 100% cacao fara zahar, 65 ml lapte, 50 gr. zahar pudra, 150 ml frisca lichida indulcita, 1 plic zahar vanilat
Cirese usor alcoolizate:
1 mic bol de cirese curatate, 1 pahar si jumatate de visinata
Sirop de cirese:
1 bol mic de cirese curatate, 1 pahar de zahar, 1/4 pahar apa, 1 pliculet de zahar vanilat
Decor:
pudra de cacao, 150 ml frisca lichida
MOD DE PREPARARE:
Se începe prin a prepara ciresele alcoolizate: dupa ce se curate de samburi, se acoperă cu visinata si se lasă la rece o ora.
Siropul: ciresele curatate de samburi, se pun intr-un vas, se adauga apa si zaharul, plus vanilia si se fierb in jur de 15 minute, pana ce lichidul capata consistenta de sirop, avem grija sa amestecam din cand in cand. Siropul se strecoara si se pune la frigider.
Se prepara bezeaua, mixand albusurile cu zaharul.
Intr-un bol se pune oul, galbensurile, cele 70 gr. zahar, vanilia, apoi se mixeaza pana ce compozitia devine cremoasa. In aceasta compozitie se toarna in doua transe, bezeaua si se amesteca usor prin invaluire, pana la omogenizare. Printr-o sita se adauga faina si cacaoa in doua trei transe si se amesteca cu o spatula tot prin invaluire.
Se pregateste o foaie pergament la dimensiunea tavii si se toarna aluatul. Blatul se coace in cuptorul incins la 200 de grade pentru aproximativ zece minute, avand grija sa facem testul scobitorii( dupa circa 7 minute). Blatul se asaza cu tot cu foaia de copt pe un prosop ud si bine stors. se lasa la racit.
Intre timp se prepara crema de ciocolata:
Se incalzeste laptele si in el se topeste ciocolata, se amesteca bine, se raceste. Intr-un bol se adauga frisca lichida rece, apoi ciocolata topita, vanilia, si se mixeaza, se adauga si zaharul pudra. Oprim mixerul in momentul in care obtinem o crema frumos legata, atentie nu dureaza mult. Se unge suprafata blatului cu siropul rece, ne folosim de o pensula, apoi deasupra punem crema si o uniformizam. Asezam ciresele alcoolizate si rulam blatul ajutandu-ne de foaia pergament. Punem rulada la rece pentru o ora.
Intre timp mixam frisca si o punem la frigider.
Asamblare:
Mutam rulada pe un platou si o acoperim cu frisca( ne folosim de un pos sau cu o spatula, dupa dorinta), asezam ciresele alcoolizate, pudram cu cacao si o stropim cu sirop. Cand asezam rulada pe farfurie, mai stropim cu sirop si punem cirese ramase de la sirop, daca dorim in plus.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert rețetă rulada cu visine
Daniela Simulescu, astrolog DC...