Ce a primit Mihai Bendeac, după ce a comandat de pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de cumpărături online: „Erau definiția sărăciei”
INGREDIENTE
200g unt
140g zahăr
4 ouă mari
2 linguri cacao
50ml prosecco
1 vârf generos de sare de mare
50g ciocolată neagră, cu 70% cacao
140g biscuiți
100g alune de pădure, tocate
75g migdale decojite, tot tocat
75g nuci macadamia,
50g smochine, prune și merișoare uscate, toate tocate
zahăr pudră, pentru presarat
MOD DE PREPARARE: Amestecă untul și zahărul (cu mixerul), până obții o cremă. Pe rând, adaugă ouăle și bate bine compoziția înainte de a-l pune pe următorul. Încorporează pudra de cacao, prosecco și sarea de mare. Pune ciocolată într-un bol așezat deasupra unei oale cu apă care fierbe încet și las-o să se topească ușor, amestecând din când în când, până devine extrem de cremoasă. Pune bolul deoparte, să se răcească, vreo 5 minute, apoi încorporează ciocolată în amestecul de ou. Adaugă biscuiții, nucile și fructele uscate. Pe blatul de lucru, întinte o folie alimentară în strat dublu și transferă compoziția fix în centru, ruleaza-o în formă de salam cu o lungime de aprox. 30cm. Învelește-l cu folia alimentară și dă-l la frigider cel puțin 8 ore, dar cel mai sigur – peste noapte.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert rețetă salam de bscuiti