Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Există extrem de multe preparate tradiționale românești la care pur și simplu extrem de multe persoane nu pot renunța, indiferent de impactul negativ pe care aceste produse îl au asupra siluetei. Partea cea mai bună este că ne putem bucura din când în când de ele, spune Mihaela Bilic, care recomandă chiar și câteva trucuri prin care mai putem scădea caloriile și grăsimile anumitor preparate, precum ar fi salata de vine sau de boeuf, adorate de majoritatea oamenilor.
„Ce numim noi salată de vinete, astea două preparate, salata de vinete, salata de boeuf și mai e salata de icre, pe care românii le înțeleg, dar ele ar primi avertizare în străinătate. Au foarte multă grăsime, avem multă maioneză. Și foarte mult ulei, avem impresia că dacă se albește, este mai gustoasă. Vânăta absoarbe uleiul ca un burete. O lingură de ulei înseamnă 100 de calorii. Punem un gălbenuș de ou și câteva linguri de ulei și ea devine extrem de albă și pufoasă, fără mult ulei. Salata de vinete nu se mănâncă cu castronul.”, a dezvăluit Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii Vorbește lumea de pe Pro TV.
Există și un preparat îndrăgit de toți românii, care pate fi consumat în orice moment din zi, dar chiar și într-o cantitate destul de mare. Este vorba despre ciorbă, dezvăluie medicul nutriționist, care spune că într-un procent de 80% vom avea în farfurie doar apă. De asemenea, dacă preparatul conține prea multă grăsime, o putem îndepărta foarte ușor, pentru că aceasta se ridică la suprafață, mai spune Mihaela Bilic.
„La fel salata de boeuf. Nu o înecăm în maioneză, să fie mai împrăștiată. Nu se mănâncă cu castronul niciuna! Avem ciorba, indiferent că e cu smântână sau cu burtă, 80% apă are ciorba și e principală în cura de slăbire. Puteți mânca 2-3 polonice de ciorbă, e foarte bună de dietă. Ingredientul solid e foarte puțin, indiferent ce fel de ciorbă e, deci e indicat în cura de slăbire. Și dacă are afumătură, ciorba e solidă, grăsimea o poți aduna de la suprafață”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii Vorbește lumea de pe Pro TV.
Cât despre tochitură, chiar dacă pare că aceasta poate avea un impact uriaș asupra oricărei diete, Mihaela Bilic spune că există totuși un truc prin care mai putem îndepărta câteva dintre grăsimile sale.
„Tochitura cu mămăliguță putem să o facem să nu fie bombă calorică, pentru că prin încălzire, prin prăjire, grăsimea iese din carne. Ideea e să nu mai punem suplimentar ulei. Mămăliga e aici ca și pâinea. Nu punem uleiul care rămâne în cratiță, acesta e secretul. Pentru gătit, românul folosește uleiul de floarea soarelui. Cartofii prăjiți corect sunt cei crocanți la exterior și cei moi la interior, îi punem în baia de ulei bine încins, astfel încât ei să nu absoarbă uleiul la interior. Orice lucru e bun, cu condiția să nu fie mult și des.”, a continuat medicul nutriționist.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: dietă mihaela bilic preparate traditionale salata de vinete tochitura
Iată ce-ți rezervă astrele...
Anca Hâncu, doctor în...