Salată delicioasă și sănătoasă cu pui crispy ca la fast food. Rețeta pe care nu ai voie să o ratezi vara asta. Are puține calorii / video
Data publicării:
Iată rețeta pe care trbuie să o încerci neapărat în această perioadă.

Vara este momentul oportun pentru a ne bucura de cât mai multe salate proaspete, de sezon, care nu doar că ne ajută să ne menținem în formă, dar ne oferă și nutrienții de care organismul are nevoie pentru a funcționa cât mai optim. Totuși, dacă te-ai plictisit de variantele tradiționale și vrei o salată delicioasă, dar și sățioasă în același timp, avem soluția perfectă pentru tine! 

Ce-ar fi să te bucuri de o salată fresh, dar care să aibă în același timp în compoziția și deliciosul pui crispy, care se vinde la restaurantele de tip fast food? Stai fără griji, pentru că alternativa noastră este una sănătoasă, care nu conține niciun ingredient prăjit. Mai jos găsești modul de preparare pas cu pas.

Ingrediente:

  • 150 grame piept de pui
  • o roșie
  • castravete
  • salată
  • măsline verzi
  • 30 grame brânză de vacă
  • 2 linguri făină de ovăz
  • două ouă
  • fulgi de porumb

Pentru dressing:

  • o linguriță de maioneză
  • două lingurițe de iaurt grecesc
  • puțin muștar
  • lămâie
  • sare

Citește și: Rețetă de burger cu pui crocant la cuptor. Este mult mai delicios decât la orice fast food și nu conține ulei

Mod de preparare:

Pentru a prepara această rețetă de salată delicioasă, trebuie ca prima dată să pui puiul la marinat, timp de cel puțin o oră. Astfel, taie carnea în fâșii predominant la aceeași grosime, după care pune-le într-un bol cu sare, piper, boia, praf de usturoi, oregano, plus alte condimente preferate după gust. Acoperă bolul cu folie și lasă-l la frigider, timp de cel puțin o oră.

Între timp, se pun pe o farfurie cele două linguri de făină de ovăz, ouăle se bat bine într-o altă farfurie, iar pe un alt recipient se adaugă și fulgii de porumb zdrobiți. Apoi, după ce timpul de marinare a trecut, se ia fiecare fâșie de carne și se trece prima dată prin făina de ovăz, după care în ou, iar la final în fulgi.

Toate bucățile se adaugă în tava de cuptor și, pentru a prinde o crustă delicioasă și crocantă, se pune peste și un spray de ulei. Acestea trebuie să fie coapte la 180 de grade, timp de aproximativ 15 - 20 de minute.

VEZI și: Supă cu găluște pufoase. Rețeta tradițională care a făcut senzație în mediul online / video

Cum prepari dressingul

În timp ce puiul stă la cuptor, trebuie să te apuci și de prepararea dressingului, dar și a legumelor. Astfel, într-un bol mic, pune toate ingredientele, precum ar fi maioneza, iaurtul grecesc, muștarul, lămâia și sarea și amestecă bine. Pregătește și salata, castravetele și roșia, pe care taie-le și pune-le într-un bol.

Când carnea este gata, tai-o în cubulețe și adaug-o peste legume. Pune apoi și brânza, măslinele verzi, iar la final adaugă deasupra și dressingul delicios. 

Astfel, într-un timp relativ scurt, ai reușit să obții o cină sau o masă de prânz extrem de delicioasă, potrivită și pentru dietă, fiind slab calorică. În mod firesc, rețeta poate fi adaptată după propriile gusturi, astfel încât poți adăuga oricând alte ingrediente în plus. Poftă bună!

VEZI și: Cea mai rapidă rețetă de pizza pe care trebuie să o încerci. Este gata în doar 10 minute / video

Urmărește rețeta video:

@andreea.cercel3 Ig: andreea__cercel Salata cu pui crispy Ingrediente: - 150 g piept de pui - 1 rosie - Castravete - Salata - Masline verzi (pe care am uitat sa le adaug in video) - 30 g branza light - 2 linguri faina ovaz - Un ou + putin albus - Fulgi de porumb Dressing: - o lingurita maioneza - doua lingurite de iaurt grecesc - putin mustar - lamaie - Sare Mod de preparare: Am condimentat puiul bine cu sare, piper, praf de ustuoi, boia, plus alte mixuri de contimente, dupa care am trecut fiecare bucata prin faina de ovaz, ou si fulgi de porumb. Am preparat puiul crispy la airfryer, aproximativ 15 minute (pentru a prinde o crustă perfecta, am dat si un spray de ulei peste el). La final, am adaugat toate indredientele dintre bol, am preparat separat dressingul din ingredientele din lista de mai sus, iar masa e gata in aproximativ 20 de minute. E o cina destul de light, super satioasa si gustoasa! EN: Crispy chicken salad Ingredients: - 150 g chicken breast - 1 tomato - Cucumber - Lettuce - Green olives (which I forgot to add in the video) - 30 g light cheese - 2 tablespoons oat flour - 1 egg + a little egg white - Corn flakes Dressing: - 1 teaspoon mayonnaise - 2 teaspoons Greek yogurt - A little mustard - Lemon - Salt Preparation: I seasoned the chicken well with salt, pepper, garlic powder, paprika, and other seasoning mixes, then I coated each piece in oat flour, egg, and corn flakes. I cooked the crispy chicken in an air fryer for about 15 minutes (to get a perfect crust, I also sprayed it with a bit of oil). Finally, I added all the ingredients to a bowl, prepared the dressing separately from the ingredients listed above, and the meal was ready in about 20 minutes. It’s quite a light, very filling, and tasty dinner! #mealprep #food #cooking #foodlover #highproteinmeals #highprotein #viral #gym #fitness #whatieayinaday #crispychicken #crispychickensalad #saladrecipe #dinner ♬ Dame La Mano - Inna

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Cum învață Rebeca la școală. Reacția Andreei Tonciu când a văzut ce note are fiica sa în carnețel: „Doamne, Doamne”

Carmen de la Sălciua, captură video Youtube, Povesti de Film, cu Mara Banica

Carmen de la Sălciua, înșelată de Culiță Sterp? „Mi se părea ceva în neregulă”. Daniela Iliescu a fost prezentă la nunta celor doi

Captură video: YouTube/ theXclusive. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Mama Andreei Tonciu, deranjată de acuzațiile pe care fiica sa le-a spus la adresa ei: „A exagerat când a spus asta”

Captură video: TikTok/Jador

Jador nu s-a mai putut abține și și-a spart propriul televizor. Motivul pentru care a recurs la gestul extrem: „Uitați-vă cum arată”

Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube, Catalin Maruta

Adevăratul motiv pentru care Laurențiu Reghecampf nu-l vizitează pe Bebeto: „Mă doare foarte tare, pentru că eu l-am crescut, nu Anamaria”

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'. Sursă foto: Instagram/Jador

Jador tună și fulgeră, după informațiile care au apărut despre el în urma despărțirii de Oana Ciocan: „Cum puteți să ziceți asta? Rușine”

Sursă foto: Delia/Instagram

Delia, aspru criticată de fanii săi de pe Instagram: „Nici nu ai chiloți pe tine! Doamne Ferește!”

 Mihai Voropchievici. Captură Video Antena 3

Mihai Voropchievici: 3 zodii vor avea o vară „magică” anul acesta

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop 24- 30 iunie 2024. Voropchievici: Vești foarte rele pentru o zodie

PREOT

Preotul Paul Iulius Negoiță a vorbit despre două super alimente: A trebuit să citesc 500 de pagini ca să aflu că e bine să consumi așa ceva

Captură video: Pro TV

Relația lui Zanni cu iubita sa, la un nou nivel. Câștigătorul Survivor All Stars are planuri de nuntă? „Viitoarea mea nevastă încă mă lasă să...”

Sursă foto: Răzvan Simion (Futuristul)/Instagram

Răzvan Simion spune de ce nu și-a chemat colegii la nunta cu Daliana Răducan: N-am mai văzut oameni să se invite la nuntă




Rețetă înghețată irezistibilă cu ingrediente naturale

Înghețata naturală este delicioasă și poate fi făcută...

pixel