Salata pe care mulți români n-au încercat-o, dar care are beneficii uimitoare pentru sănătate. Mihaela Bilic: „Mamele noastre nu au fost obișnuite să o gătească”
Data actualizării:
Data publicării:
Cu un gust rafinat și cu multiple beneficii pentru sănătate, o salată adesea neglijată în bucătăria românească a fost adusă în atenție de către nutriționista Mihaela Bilic.

Știm cu toții că legumele sunt esențiale pentru o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos. Dar, uneori, integrarea lor în dieta zilnică poate fi o provocare. Aici intervin salatele, oferindu-ne o soluție delicioasă și versatilă pentru a ne bucura de o varietate de nutrienți esențiali.

Salatele oferă o varietate de vitamine și minerale esențiale pentru o stare de bine generală. De la vitamina A, C și K, la folați, potasiu și magneziu, salatele contribuie la menținerea sănătății inimii, digestiei și a sistemului imunitar.

Fibrele din salate stimulează digestia, oferă sațietate și ajută la controlul glicemiei. Consumul regulat de salate a fost asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare și contribuie la menținerea unei greutăți corporale optime.

Salata pe care mulți români n-au încercat-o, dar are beneficii uimitoare pentru sănătate. Mihaela Bilic: „Mamele noastre nu au fost obișnuite să o gătească”

Să mănânci legume și să-ți placă, nu e mereu ușor. Așadar, anghinarea și sparanghelul, deși pline de nutrienți, nu se regăsesc frecvent pe mesele românilor. Cu toate acestea, Mihaela Bilic ne încurajează să încercăm aceste legume, datorită beneficiilor pe care le aduc sănătății. Data viitoare când vedeți anghinare sau sparanghel în meniul unui restaurant, nu ezitați să le încercați! 

„Salată de anghinare. Să mănânci legume și să-ți și placă, nu e ușor. Mamele noastre nu au fost obișnuite să gătească anghinare și sparanghel și mulți dintre noi, probabil, nici n-au mâncat vreodată. Ca să înveți să-ți placă gustul anumitor legume ai nevoie de un pic de practică.

Pentru sănătatea voastră vă recomand să comandați anghinare și sparanghel ori de câte ori le găsiți în meniul unui restaurant.

Sunt șanse mari să fie gătite corect, iar microbiomul o să vă mulțumească. Sunt legume cu efect prebiotic, adică hrănesc bacteriile benefice din intestin! De dragul lor merită încercat, sper să vă placă!

P. S. Nici nu știam că anghinarea poate fi consumată crudă, în salată”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Te-ar putea interesa și: Ce semnifică codul imprimat pe ouă. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat ce înseamnă fiecare cifră, dar și ce să alegem dintre oul BIO și cel cu Omega 3

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Anghinarea și sparanghelul sunt două legume bogate în nutrienți și cu multiple beneficii pentru sănătate. Ambele conțin fibre, vitamine și minerale esențiale, oferind o digestie optimă, un sistem imunitar puternic și o stare generală de bine.

Anghinarea se remarcă prin proprietățile sale hepatoprotectoare, ajutând la detoxifierea ficatului și la reducerea colesterolului. De asemenea, are efecte antiinflamatoare și poate contribui la prevenirea cancerului.

Sparanghelul este cunoscut pentru proprietățile sale diuretice, favorizând eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, contribuie la menținerea sănătății inimii, reduce tensiunea arterială și previne formarea pietrelor la rinichi.

Consumul regulat de anghinare și sparanghel este recomandat pentru o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel