Salvo Lo Castro, rețetă de curcan festiv, pentru masa de Revelion: „Cel mai bun curcan din viața ta” / EXCLUSIV
Data publicării:
Salvo Lo Castro ne-a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, o rețetă inedită de curcan, perfectă pentru masa de Revelion.

Salvo Lo Castro ne propune la ceas de An Nou o rețetă inedită, pentru masa de Revelion. Celebrul bucătar chef ne-a dezvăluit o rețetă delicioasă de curcan, care va fi savurat, cu siguranță, de întreaga familie. 

Ingrediente:

- curcan

- sos soia

- condimente (rozmarin, sare, piper, oregano, miere)

- ketchup

 

Mod de preparare:

„Curcanul putem să-l pregătim în modul tradițional. Un curcan întreg, îl curățăm bine și îl pregătim la cuptor. Facem un sos cu miere, ketchup, punem la ochi, după gust, rozmarin, oregano proaspăt, sare, piper și un pic de sos de soia. Cu o pensulă, punem tot acest sos pe interiorul și exteriorul curcanului. Când e gata, ai mâncat cel mai bun curcan din viața ta.”, a declarat chef Salvo Lo Castro, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Poate te interesează și: Salvo Lo Castro, rețetă de mușchiuleț de porc cu sos de vin roșu. Secretul inedit folosit de chef: „Atunci se frăgezește. Un gust deosebit” / EXCLUSIV

 

„Dacă prepari carnea la temperatură scăzută, atunci se frăgezește”

Mai mult, l-am rugat pe celebrul bucătar chef, care le-a gătit și starurilor de la Hollywood, să ne ofere și un truc prin care putem găti întotdeauna o friptură fragedă. În acest sens, Salvo Lo Castro a scos în evidență greșeala pe care foarte mulți oameni o fac în bucătărie, la acest capitol, și ne-a spus cum trebuie, în realitate, gătită carnea.

„Dacă prepari carnea la temperatură scăzută, atunci se frăgezește. Spre exemplu, dacă pui scărița la cuptor la 200 de grade, pentru o oră, când va fi gata aceasta va fi tare ca piatra. Dacă, în schimb, punem scărița condimentată la cuptor la 110 grade, timp de șase ore, vei vedea că oasele de la scăriță se vor scoate singure. Temperatura corectă la care se prepară mâncarea trebuie să fie scăzută, iar timpul mai lung. La foc mic, cu focul tare, din păcate ardem mâncarea, nu o coacem.”, n-a mai dezvăluit bucătarul. 

Pe aceeași temă: Chef Salvo Lo Castro, rețetă inedită de creveți: „În America sunt extrem de mâncați. O rețetă prin care completăm masa de Crăciun”

 

Cum arată sărbătorile în Italia

Sărbătorile în Italia sunt apropiate ca cele din țara noastră. Totuși, pe lângă peștele clasic, pe care toată lumea îl mănâncă în seara dintre ani, chef Salvo Lo Castro ne-a dezvăluit și faptul că lintea sau piciorul de porc sunt și ele nelipsite de pe masa celor care-și doresc un an prosper și bun.

„De Crăciun și de Revelion mâncăm foarte mult pește în Italia. De Revelion se mănâncă și cotechino, care este piciorul de la porc umplut, cu linte. Ei spun că asta aduce banii. Asta e tradiția din Italia. În Italia, foarte mulți au case la mare și atunci toată familia merge acolo, de Sărbători. Crăciunul este 100% o petrecere de familie, dar revelionul este o nebunie, ca în România. Toată lumea se distrează. Tradiția de Revelion, în Italia, este că la 00:00 se aruncă din balcon farfuria, pentru că spune că aduce bine.”, ne-a mai spus acesta.

Citește și: Chef Salvo Lo Castro s-a mutat definitiv în America. A gătit deja pentru Harrison Ford și Catherine Zeta-Jones / EXCLUSIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: curcan  rețetă  revelion  salvo lo castro 


DC Media Group Audience

Starul filmelor pentru adulți, care a filmat 300 de scene în doar 6 luni, dezvăluie impactul brutal pe care l-a avut asupra corpului ei / video

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram/Shift. Sursă foto: Instagram/Ruby

JO a vrut să știe toată lumea asta despre Ruby și Shift. Artista a dezvăluit totul, în direct la TV 

Sursă foto: Captură foto Antena 1

De ce ar fi refuzat Diandra să plece împreună cu Andrei de pe insulă. Ispita Eric a dezvăluit adevăratul motiv

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Mircea Badea o face praf pe Dana Budeanu: Meltenism!

Sursă foto: Instagram/Karmen

Divorț șoc în lumea mondenă! Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu s-au despărțit, după 5 ani de căsnicie. Motivul pentru care au decis să-și spună „adio”

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram Karmen

Ioana Ginghină a vorbit public despre divorțul dintre Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu: „Mai vedem noi dacă rămân lucrurile așa, pe prietenie”

Captură video: Instagram/observatorantena1

Oana Ormenișan a fost cerută în căsătorie! Care a fost reacția prezentatoarei de la Observator când a văzut inelul de logodnă / Foto

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 9-15 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care își va întâlni marea dragoste

Captură video: Pro TV

Zanni s-a despărțit de iubita lui! Câștigătorul Survivor All Stars s-a dat de gol: „Presimt că o să am o nevastă care merită totul”

Sursă foto: Instagram Karmen

Karmen Simionescu a presimțit divorțul de soțul ei! Ce declara în urmă cu câteva luni

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/Gând la gând cu Teo

JO s-a dat de gol și a spus asta despre Andrei Bănuță, în direct la TV. Artista nu s-a abținut: „Sunt foarte asumată”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Cristina Șișcanu, rețetă de maioneză cu de 5 ori mai puține calorii decât varianta clasică: „Se face doar din 3 ingrediente. E foarte gustoasă”




pixel