Salvo Lo Castro, rețetă de curcan festiv, pentru masa de Revelion: „Cel mai bun curcan din viața ta” / EXCLUSIV
Data publicării:
Salvo Lo Castro ne-a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, o rețetă inedită de curcan, perfectă pentru masa de Revelion.

Salvo Lo Castro ne propune la ceas de An Nou o rețetă inedită, pentru masa de Revelion. Celebrul bucătar chef ne-a dezvăluit o rețetă delicioasă de curcan, care va fi savurat, cu siguranță, de întreaga familie. 

Ingrediente:

- curcan

- sos soia

- condimente (rozmarin, sare, piper, oregano, miere)

- ketchup

 

Mod de preparare:

„Curcanul putem să-l pregătim în modul tradițional. Un curcan întreg, îl curățăm bine și îl pregătim la cuptor. Facem un sos cu miere, ketchup, punem la ochi, după gust, rozmarin, oregano proaspăt, sare, piper și un pic de sos de soia. Cu o pensulă, punem tot acest sos pe interiorul și exteriorul curcanului. Când e gata, ai mâncat cel mai bun curcan din viața ta.”, a declarat chef Salvo Lo Castro, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Poate te interesează și: Salvo Lo Castro, rețetă de mușchiuleț de porc cu sos de vin roșu. Secretul inedit folosit de chef: „Atunci se frăgezește. Un gust deosebit” / EXCLUSIV

 

„Dacă prepari carnea la temperatură scăzută, atunci se frăgezește”

Mai mult, l-am rugat pe celebrul bucătar chef, care le-a gătit și starurilor de la Hollywood, să ne ofere și un truc prin care putem găti întotdeauna o friptură fragedă. În acest sens, Salvo Lo Castro a scos în evidență greșeala pe care foarte mulți oameni o fac în bucătărie, la acest capitol, și ne-a spus cum trebuie, în realitate, gătită carnea.

„Dacă prepari carnea la temperatură scăzută, atunci se frăgezește. Spre exemplu, dacă pui scărița la cuptor la 200 de grade, pentru o oră, când va fi gata aceasta va fi tare ca piatra. Dacă, în schimb, punem scărița condimentată la cuptor la 110 grade, timp de șase ore, vei vedea că oasele de la scăriță se vor scoate singure. Temperatura corectă la care se prepară mâncarea trebuie să fie scăzută, iar timpul mai lung. La foc mic, cu focul tare, din păcate ardem mâncarea, nu o coacem.”, n-a mai dezvăluit bucătarul. 

Pe aceeași temă: Chef Salvo Lo Castro, rețetă inedită de creveți: „În America sunt extrem de mâncați. O rețetă prin care completăm masa de Crăciun”

 

Cum arată sărbătorile în Italia

Sărbătorile în Italia sunt apropiate ca cele din țara noastră. Totuși, pe lângă peștele clasic, pe care toată lumea îl mănâncă în seara dintre ani, chef Salvo Lo Castro ne-a dezvăluit și faptul că lintea sau piciorul de porc sunt și ele nelipsite de pe masa celor care-și doresc un an prosper și bun.

„De Crăciun și de Revelion mâncăm foarte mult pește în Italia. De Revelion se mănâncă și cotechino, care este piciorul de la porc umplut, cu linte. Ei spun că asta aduce banii. Asta e tradiția din Italia. În Italia, foarte mulți au case la mare și atunci toată familia merge acolo, de Sărbători. Crăciunul este 100% o petrecere de familie, dar revelionul este o nebunie, ca în România. Toată lumea se distrează. Tradiția de Revelion, în Italia, este că la 00:00 se aruncă din balcon farfuria, pentru că spune că aduce bine.”, ne-a mai spus acesta.

Citește și: Chef Salvo Lo Castro s-a mutat definitiv în America. A gătit deja pentru Harrison Ford și Catherine Zeta-Jones / EXCLUSIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: curcan  rețetă  revelion  salvo lo castro 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel