Salvo Lo Castro, rețetă de mușchiuleț de porc cu sos de vin roșu. Secretul inedit folosit de chef: „Atunci se frăgezește. Un gust deosebit” / EXCLUSIV
Data publicării:
Bucătarul chef Salvo Lo Castro ne-a dezvăluit o rețetă delicioasă de mușchiuleț de porc, perfectă de pus pe masa de sărbătoare.

Crăciunul se apropie pe zi ce trece, iar toți românii sunt în căutarea rețetelor perfecte de pus pe masa de sărbătoare. În mod evident, nu vor lipsi rețetele tradiționale, adică sărmăluțele cu afumătură și salata de boeuf. Totuși, pe lângă acestea, avem nevoie de cel puțin un preparat special, cu ajutorul căruia să „luăm ochii” invitaților. În acest sens, am vorbit cu celebrul chef bucătar Salvo Lo Castro, care ne-a dezvăluit o rețetă delicioasă de mușchiuleț de porc cu sos de vin roșu. Este un preparat perfect de pus atât pe masa de Crăciun, cât și la cina de Revelion. 

Ingrediente: 

- Unt 50 g
- Ulei de măsline extravirgin 
- Boabe de piper negru
- O crenguță de salvie  
-  O crenguță de rozmarin  
- Sare după gust
- File de porc (4 bucăți) 360 g


Ingrediente pentru sosul de vin roșu:

- Vin roșu 250 g
- Coaja de lămâie 
-  O crenguță de rozmarin
- Unt 25 g

 

Poate te interesează și: Cum gătești corect creveții: „Dacă îi lași prea mult, devin tari ca lemnul”. Rețeta specială de paste cu creveți a bucătarului Salvo Lo Castro / EXCLUSIV

 

Mod de preparare:

„E foarte simplu modul de preparare. Curățăm mușchiulețul de porc și îl condimentăm cu sare, piper și puțin ulei și îl pune în tigaie, pentru a prinde o față. După câteva minute, îl scoatem din tigaie, iar în altă tigaie pregătim sosul de vin roșu cu unt și lămâie. Eu, de obicei, pun și foarte puțin zahăr. Când am scos tot alcoolul din sos, acesta este gata. Mușchiulețul de porc îl avem deja pregătit doar pe exterior, pe interior acesta este crud. Îl tăiem, îl trecem prin făină pe fiecare parte și îl punem din nou în tigaia cu unt. Adăugăm acolo și două-trei frunze de salvie, care îi dau un gust deosebit. Nu îl lăsăm foarte mult pe foc, pentru că porcul dacă e foarte mult prăjit, devine tare.

Când este gata, îl scoatem din tigaie, îl punem pe o farfurie, iar deasupra adăugăm sosul de vin roșu. Nu se face fraged, se face super fraged. Noi, prin prima coptură, l-am pregătit la exterior, i-am făcut un fel de coajă, așa nu se rupe și rămâne cu o formă. Prin a doua coptură prin unt și salvie, îi coacem interiorul. Nu punem nimic deasupra tigăii.”, ne-a declarat bucătarul chef Salvo Lo Castro, în exclusivitate pentru Spectacola.

Citește și: Salata SPECTACOLA. L-am inspirat pe Chef Salvo Lo Castro să creeze o rețetă specială de vară / EXCLUSIV

 

 

„Dacă prepari carnea la temperatură scăzută, atunci se frăgezește”

L-am rugat pe Salvo Lo Castro să ne ofere și un truc prin care putem pregăti friptura perfectă de pus pe masa de Crăciun. Așadar, cine vrea să aibă cea mai fragedă carne, trebuie să respecte următorul secret.

„Dacă prepari carnea la temperatură scăzută, atunci se frăgezește. Spre exemplu, dacă pui scărița la cuptor la 200 de grade, pentru o oră, când va fi gata aceasta va fi tare ca piatra. Dacă, în schimb, punem scărița condimentată la cuptor la 110 grade, timp de șase ore, vei vedea că oasele de la scăriță se vor scoate singure. Temperatura corectă la care se prepară mâncarea trebuie să fie scăzută, iar timpul mai lung. La foc mic, cu focul tare, din păcate ardem mâncarea, nu o coacem.”, n-a mai dezvăluit bucătarul. 

Pe aceeași temă: Chef Salvo Lo Castro s-a mutat definitiv în America. A gătit deja pentru Harrison Ford și Catherine Zeta-Jones / EXCLUSIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: craciun  muschiulet de porc  rețetă  salvo lo castro 


DC Media Group Audience

Starul filmelor pentru adulți, care a filmat 300 de scene în doar 6 luni, dezvăluie impactul brutal pe care l-a avut asupra corpului ei / video

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram/Shift. Sursă foto: Instagram/Ruby

JO a vrut să știe toată lumea asta despre Ruby și Shift. Artista a dezvăluit totul, în direct la TV 

Sursă foto: Captură foto Antena 1

De ce ar fi refuzat Diandra să plece împreună cu Andrei de pe insulă. Ispita Eric a dezvăluit adevăratul motiv

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Mircea Badea o face praf pe Dana Budeanu: Meltenism!

Sursă foto: Instagram/Karmen

Divorț șoc în lumea mondenă! Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu s-au despărțit, după 5 ani de căsnicie. Motivul pentru care au decis să-și spună „adio”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 9-15 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care își va întâlni marea dragoste

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram Karmen

Ioana Ginghină a vorbit public despre divorțul dintre Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu: „Mai vedem noi dacă rămân lucrurile așa, pe prietenie”

Captură video: Instagram/observatorantena1

Oana Ormenișan a fost cerută în căsătorie! Care a fost reacția prezentatoarei de la Observator când a văzut inelul de logodnă / Foto

Captură video: Pro TV

Zanni s-a despărțit de iubita lui! Câștigătorul Survivor All Stars s-a dat de gol: „Presimt că o să am o nevastă care merită totul”

Sursă foto: Instagram Karmen

Karmen Simionescu a presimțit divorțul de soțul ei! Ce declara în urmă cu câteva luni

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/Gând la gând cu Teo

JO s-a dat de gol și a spus asta despre Andrei Bănuță, în direct la TV. Artista nu s-a abținut: „Sunt foarte asumată”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Cristina Șișcanu, rețetă de maioneză cu de 5 ori mai puține calorii decât varianta clasică: „Se face doar din 3 ingrediente. E foarte gustoasă”




pixel