Salvo Lo Castro, rețetă de mușchiuleț de porc cu sos de vin roșu. Secretul inedit folosit de chef: „Atunci se frăgezește. Un gust deosebit” / EXCLUSIV
Data publicării:
Bucătarul chef Salvo Lo Castro ne-a dezvăluit o rețetă delicioasă de mușchiuleț de porc, perfectă de pus pe masa de sărbătoare.

Crăciunul se apropie pe zi ce trece, iar toți românii sunt în căutarea rețetelor perfecte de pus pe masa de sărbătoare. În mod evident, nu vor lipsi rețetele tradiționale, adică sărmăluțele cu afumătură și salata de boeuf. Totuși, pe lângă acestea, avem nevoie de cel puțin un preparat special, cu ajutorul căruia să „luăm ochii” invitaților. În acest sens, am vorbit cu celebrul chef bucătar Salvo Lo Castro, care ne-a dezvăluit o rețetă delicioasă de mușchiuleț de porc cu sos de vin roșu. Este un preparat perfect de pus atât pe masa de Crăciun, cât și la cina de Revelion. 

Ingrediente: 

- Unt 50 g
- Ulei de măsline extravirgin 
- Boabe de piper negru
- O crenguță de salvie  
-  O crenguță de rozmarin  
- Sare după gust
- File de porc (4 bucăți) 360 g


Ingrediente pentru sosul de vin roșu:

- Vin roșu 250 g
- Coaja de lămâie 
-  O crenguță de rozmarin
- Unt 25 g

 

Poate te interesează și: Cum gătești corect creveții: „Dacă îi lași prea mult, devin tari ca lemnul”. Rețeta specială de paste cu creveți a bucătarului Salvo Lo Castro / EXCLUSIV

 

Mod de preparare:

„E foarte simplu modul de preparare. Curățăm mușchiulețul de porc și îl condimentăm cu sare, piper și puțin ulei și îl pune în tigaie, pentru a prinde o față. După câteva minute, îl scoatem din tigaie, iar în altă tigaie pregătim sosul de vin roșu cu unt și lămâie. Eu, de obicei, pun și foarte puțin zahăr. Când am scos tot alcoolul din sos, acesta este gata. Mușchiulețul de porc îl avem deja pregătit doar pe exterior, pe interior acesta este crud. Îl tăiem, îl trecem prin făină pe fiecare parte și îl punem din nou în tigaia cu unt. Adăugăm acolo și două-trei frunze de salvie, care îi dau un gust deosebit. Nu îl lăsăm foarte mult pe foc, pentru că porcul dacă e foarte mult prăjit, devine tare.

Când este gata, îl scoatem din tigaie, îl punem pe o farfurie, iar deasupra adăugăm sosul de vin roșu. Nu se face fraged, se face super fraged. Noi, prin prima coptură, l-am pregătit la exterior, i-am făcut un fel de coajă, așa nu se rupe și rămâne cu o formă. Prin a doua coptură prin unt și salvie, îi coacem interiorul. Nu punem nimic deasupra tigăii.”, ne-a declarat bucătarul chef Salvo Lo Castro, în exclusivitate pentru Spectacola.

Citește și: Salata SPECTACOLA. L-am inspirat pe Chef Salvo Lo Castro să creeze o rețetă specială de vară / EXCLUSIV

 

 

„Dacă prepari carnea la temperatură scăzută, atunci se frăgezește”

L-am rugat pe Salvo Lo Castro să ne ofere și un truc prin care putem pregăti friptura perfectă de pus pe masa de Crăciun. Așadar, cine vrea să aibă cea mai fragedă carne, trebuie să respecte următorul secret.

„Dacă prepari carnea la temperatură scăzută, atunci se frăgezește. Spre exemplu, dacă pui scărița la cuptor la 200 de grade, pentru o oră, când va fi gata aceasta va fi tare ca piatra. Dacă, în schimb, punem scărița condimentată la cuptor la 110 grade, timp de șase ore, vei vedea că oasele de la scăriță se vor scoate singure. Temperatura corectă la care se prepară mâncarea trebuie să fie scăzută, iar timpul mai lung. La foc mic, cu focul tare, din păcate ardem mâncarea, nu o coacem.”, n-a mai dezvăluit bucătarul. 

Pe aceeași temă: Chef Salvo Lo Castro s-a mutat definitiv în America. A gătit deja pentru Harrison Ford și Catherine Zeta-Jones / EXCLUSIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: craciun  muschiulet de porc  rețetă  salvo lo castro 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox




pixel