Șapte trucuri care te ajută să pierzi 10 kilograme într-un timp record
Data actualizării:
Data publicării:
Nutriționiștii au identificat câteva obiceiuri care te vor ajuta să dai jos multe kilograme, într-un timp relativ scurt.

Anul acesta este despre a lua contact cu obiectivele tale în materie de sănătate, fitness și wellness. Fie că vrei să slăbești 5 kilograme pentru un anumit eveniment de viața ta, fie că pur și simplu vrei să îți reintri în formă, experții în nutriție au identificat șapte obiceiuri alimentare care te vor ajuta să-ți atingi obiectivele mai repede. 

Cu câteva mici modificări în rutina de dimineață, dar și în bucătărie, vei fi pe drumul cel bun spre succesul de pierdere în greutate, notează EatThis.

 

1. Schimbă cantitatea de proteine pe care o mănânci la o masă

Dacă vrei să slăbești câteva kilograme, este timpul să crești cantitatea de proteine pe care o consumi la mesele tale. Potrivit specialiștilor, proteinele sunt esențiale dacă îți dorești să rămâi sătul și să eviți mâncatul în exces.

"Proteinele te mențin satisfăcut, astfel încât să nu ajungi să mănânci prea mult mai târziu. De asemenea, îți menține stabil nivelul de zahăr din sânge”, spun specialiștii. 

Te poate interesa și: Șase supe de iarnă pe care trebuie să le încerci. Ce beneficii au asupra organismului și de ce trebuie să le incluzi în meniul zilnic


2. Pune uleiul de gătit într-o sticlă cu pulverizator

Pune uleiul cu care gătești într-o sticlă cu pulverizator, în loc să îl torni direct din sticlă, este o modificare simplă care poate face o diferență majoră. 

"Sunt șanse ca, de fiecare dată când turnați ulei, să folosiți mai mult de câteva linguri. Păstrați uleiul într-o sticlă cu pulverizator, stropiți-l în tigaie sau în mâncare, în loc să-l turnați, și economisiți până la sute de calorii în fiecare zi și urmăriți cum scad kilogramele. În timp ce uleiul de măsline extravirgin este sănătos pentru inimă și plin de polifenoli antiinflamatori, caloriile se adună la fel de repede ca și alte uleiuri.", continuă specialiștii.

 

3. Fă exerciții fizice la prima oră a dimineții

"Deși există cercetări mixte cu privire la faptul care indică dacă acest lucru vă ajută cu adevărat să ardeți mai multe calorii, adevărul este că, dacă faceți exerciții fizice la prima oră a dimineții, sunt mai puține lucruri (și mai puține scuze!) care să vă stea în calea antrenamentului.", spun specialiștii.

Citește și: Carnea de porc „falsă”, crescută în laboratoarele din Marea Britanie, depășește toate așteptările: „Suntem încântați de aspectul, gustul, aroma și textura ei”

 

4. Savurează legumele înainte de mese

Mâncatul legumelor înainte de mese vă pot reduce pofta de mâncare cu puține calorii și vă pot ajuta să slăbiți. 

"Vei putea lua o decizie rațională cu privire la ce să mănânci, în acest fel. Vei mânca mai puțin din produsele grele de la masă și vei primi fibre, fitonutrienți și vitamine. Cheia este să nu adaugi la legume unt, ulei sau pansamente încărcate cu calorii", continuă specialiștii.

 

5. Optează pentru un jurnal alimentar

A fi la curent cu tot ceea ce mănânci este esențial pentru a-ți susține eforturile de pierdere în greutate. În plus, faptul că ai totul consemnat te va menține pe drumul cel bun.

"Nu vei uita că ai mâncat câteva bomboane din borcanul cu bomboane al colegului tău dacă este înregistrat în jurnalul tău alimentar. Cercetările arată că persoanele care își notează ce mănâncă pierd de două ori mai mult în greutate decât cele care nu o fac.", spun nutritioniștii. 

 

6. Folosește lămâia în preparate

Adăugarea unui pic de coajă de lămâie sau lime în mâncare poate să le facă deosebit de gustoase și aromate. 

"Aceste citrice ajută la scoaterea în evidență a aromei din toate alimentele și fac minuni pe salată, fructe de mare, pește, pui și multe altele. Este unul dintre cele mai savuroase trucuri pe care mulți bucătari de top le folosesc pentru a înlocui sarea și condimentele cu conținut caloric ridicat, în timp ce conțin o aromă bogată în antioxidanți, practic fără calorii", explică nutriționiștii.

 

7. Lasă mereu în farfurie ultimele patru bucături

Renunță la ultimele patru îmbucături de la fiecare masă. Procedând astfel, puteți economisi aproximativ 100 de calorii pentru fiecare masă sau gustare pe care o consumați, ceea ce înseamnă că vă puteți reduce aportul caloric cu 400 de calorii pe zi. 

"Acest lucru va părea minim, dar numai din această schimbare veți pierde aproape un kilogram pe săptămână", explică nutriționiștii.

VEZI și: Importanța muștarului în bucătărie. Chef Joseph Hadad: „Este folosit din plin. Dă un gust complex”


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: alimente  dietă  pierderea kilogramelor  sănătate  trucuri 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel