Ce a primit Mihai Bendeac, după ce a comandat de pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de cumpărături online: „Erau definiția sărăciei”
INGREDIENTE:
1 varză mare murată
1 kg carne de vită slabă
2 morcovi medii
1 ceapă mare
4 roșii medii
1/2 dovlecel mic
4-6 linguri de vin alb de bună calitate
50 ml apă
sare
piper
1 ardei gras roșu mare
cimbru proaspăt
boabe de piper
100-150 ml suc de roșii
MOD DE PREPARARE: Amestecăm carnea tocată cu morcovii, ceapa, dovlecelul curățat de coajă și sâmburi, toate date prin răzătoarea cu găuri mici. Adaugăm roșiile date prin răzătoare. Amestecăm apa cu vinul. Adăugăm acest amestec sarmalelor, condimentăm cu sare și piper și o frământăm bine. Desfacem cu grijă foile de varză (dacă varza e prea sărată sau prea acră o lăsăm la înmuiat în apă rece, cca 30 de minute sau cât este nevoie pentru a obține gustul pe care-l dorim). Formăm sarmăluțele și apoi le așezăm în straturi în vasul de lut. Printre sarmale, punem bucățele de ardei gras roșu, boabe de piper și cimbru proaspăt. Acoperim sarmalele cu un strat de varza murata tocata, adaugam cateva feliute de ardei rosu, cimbru și boabe de piper. Amestecăm sucul de roșii cu cca 400 ml de apă, și îl turnăm peste sarmale. Turnăm apa până când începe să se vadă printre stratul superior de sarmale. Acoperim vasul cu propriul capac și îl băgăm în cuptorul rece. După ce l-am pus în cuptor, fixăm cuptorul la 170°C și când atinge această temperatură, îl fixăm la 180°C. Sarmalele se coc în cca 3 ore. După 3 ore, gustăm o sarma și dacă este făcută, le mai ținem încă 30 de minute, dar fără capac, ca să se rumnească frumos. Le servim cu iaurt grecesc și ardei iute.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: rețetă sarmale dietetice