Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative
Sarmalele sunt unele dintre „vedetele” meselor românești, care nu sunt lipsite cu nicio ocazie, din meniul oamenilor. Extrem de delicioase și sățioase, aceste rulouri cu frunză de varză sau de viță sunt umplute cu carne de diferite tipuri, în funcție de preferințe, dar și cu multe legume și verdețuri, pentru a le face, în acest fel, mai dietetice. Totuși, în timp ce foarte multe persoane le pun la zid din cauza faptului că acestea ar putea afecta silueta, Dr. Mihail spune că acest preparat are, de fapt, un număr considerabil de beneficii, despre care știe destul de puțină lume. Nu trebuie să exagerăm cu cantitatea lor, însă câteva bucăți la o masă sunt chiar recomandate de către specialist.
„Sarmalele, pentru cine nu știe, sunt niște rulouri de varză murată, umplute cu carne de porc, orez și legume. Acum vreau să le împărțim: varza murată e bogată în vitamina C, fibre și probiotice, care ajută la susținerea sistemului imunitar și a sănătății digestive. Probioticele ajută și la echilibrarea florei intestinale și la prevenirea creșterii bacteriilor dăunătoare. Dar dincolo de aceste bacterii dăunătoare, aceste probiotice ajută la formarea microbionului nostru sănătos care sintetizează vitamine și ajută la multe alte procese pe care încă nu le știm, dar știm cât de important este să nu avem această floră. Consumul de sarmale poate, de asemenea, să contribuie și la sănătatea inimii, deoarece carnea de porc conține acizi grași esențiale, omega 6, care pot ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Atenție! E bine să avem un raport echilibrat între omega 6 și omega 3, pentru că prea mult din primul și prea puțin din ultimul poate să reverseze acest beneficiu.
În plus, sarmalele conțin și minerale, precum potasiu și magneziu, care sunt importanți pentru funcționarea normală a celulelor și a sistemului nervos, precum și pentru menținerea tensiunii arteriale la limite normale. Haideți să ne limităm la maxim 2-3 sarmale la o masă și dacă mai dorim mai mâncăm câteva peste 2-3 ore, până când celelalte s-au ingerat.”, spune Dr. Mihail pe TikTok.
@doctor.mihail Sarmale ????
♬ original sound - doctor.mihail
Totodată, cozonacul are și el câteva beneficii ce merită menționate. Astfel, tot specialistul a fost cel care a vorbit și despre avantajele celui mai iubit desert autentic românesc, care poate avea într-o felie o încărcătură calorică considerabilă. Cu toate acestea, dacă facem abstracție de la aluat, umplutura este recomandată pentru sănătate.
„Cozonacul e o pâine dulce, tradițional românească, preparată cu nuci, cacao și stafide. Pâinea aia nu are neapărat beneficii, dar nucile, cacaua și stafidele au multe beneficii. Nucile sunt bogate în acizi grași, vitamina E și fotisteroli, care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, contribuind, astfel, la sănătatea inimii și la reducerea riscului de boli cardivasculare, doar că această proprietate antiinflamatorie ajută efectiv în tot corpul. De asemenea, nucile conțin minerale precum magneziu și seleniu, care sunt esențiale pentru funcționarea normală a celulelor și a sistemului nostru imunitar.
Acum, consumul de cozonac poate fi benefic și pentru sănătatea creierului și asta e extraordinar, deoarece cacaua conține flavonuide, care au proprietăți neuroprotectoare și pot îmbunătăți funcția cognitivă, care este practic felul în care gândim, simțim lucrurile, felul în care creierul procesează tot ce facem în fiecare zi și dacă îmbunătățim puțin această funcție, tot corpul începe să se simtă mai bine. Poftă bună la mâncat responsabil, maxim o felie de cozonac, de preferat după o masă și nu între mese.”, a spus el în altă postare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...