Șase combinații alimentare de care să te ferești. Mario Popescu, semnal de alarmă. Cum îți afectează sănătatea și silueta
Data actualizării:
Data publicării:
Nutriționistul Mario Popescu dezvăluie care sunt cele mai nocive șase combinații alimentare. 


Nutriționistul Mario Popescu a fost invitat în emisiunea Vorbește Lumea, de la PRO TV, acolo unde a explicat care sunt cele mai nesănătoase combinații alimentare. 


1. La o masă nu trebuie consumată mai mult de o proteina animală- ori ouă, ori, brânză, ori carne; de exemplu oăle se consumă mereu cu legume;


2. Carne cu cartofi sau ouă cu cartofi- nu este corect - nu se consumă alimente bogate în amidon cu alimente bogate în proteine pentru că le perturbă digestia; dacă vrem totuși să facem excepție, cantitatea de cartofi trebuie să fie mai mică decât cea de carne și neapărat trebuie consumată salată; cartofii trebuie să fie făcuți la cuptor, fieți sau la grătar; carnea trebuie consumată cu legume care nu conțin amidon;

​3. paste cu brânză - carbohidrații au nevoie de un mediu alcalin pentru digestie și proteinele de origine animală din brânză, de un mediu acid;


4. paste cu roșii decât dacă sucul de roșii e pregătit în casă din roșii naturale și îl gătim noi, pentru că pastele au nevoie de un mediu alcalin;

5. carne cu orez - același principiu ca și la cartofi; dacă înșă scopul e realizarea de masă musculară, e o alegere acceptată, dar dacă se vrea energie mai multă și o stare mai multă de sănătate, această regulă trebuie respectată;

6.carne la jar - trebuie evitată, pentru că are o componentă cancerigenă;

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Diete
Tagurile articolului: alimente  cartofi  dietă  mario popescu 






Încă un mit alimentar, spulberat de Mihaela Bilic

Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...

pixel