Jador, despre discriminare și prejudecăți. Artistul și-a deschis sufletul: „Acest gen muzical nu le place culților”
Pierderea în greutate și a grăsimii de pe burtă este un proces extrem de dificil. Nu se întâmplă peste noapte, ci este nevoie de timp și, probabil, de destul de multe obiceiuri alimentare bune, pentru a atinge aceste performanțe.
În acest sens, experții în nutriție sugerează că anumite obiceiuri pot accelera arderea grăsimilor prin: reducerea caloriilor pe care le consumi și prin ridicarea metabolismului, potrivit EatThis.
Grăsimea viscerală este grăsimea care se găsește în adâncul abdomenului, înconjurând periculos organele critice, precum ficatul și pancreasul. Cercetările arată că grăsimea viscerală secretă substanțe biochimice care pot cauza sindromul metabolic, boli cardiovasculare și anumite tipuri de cancer. Dar partea bună este că există un dușman care arde grăsimea viscerală și se află chiar în frigiderul tău: legumele cu frunze închise la culoare, cum ar fi spanacul, varza kale, rucola și varza creață.
Un studiu publicat în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics sugerează că un consum mare de legume fără amidon, de culoare închisă, cum ar fi aceste verdețuri, este asociat cu scăderea grăsimii abdominale viscerale, precum și a grăsimii din interiorul ficatului. Aceste legume cu frunze închise sunt superalimente, deoarece sunt sărace în calorii, conțin aproximativ 10 până la 15 calorii pe cană, dar conțin și multe substanțe nutritive, cum ar fi vitamina K, magneziu, acid folic, calciu, vitamina C.
Cofeina este un stimulent bine cunoscut pentru creșterea vigilenței, a funcției cognitive și a metabolismului, aceasta din urmă putând ajuta la pierderea în greutate.
Un studiu publicat în 2021, al Journal of the International Society of Sports Nutrition sugerează că un stimulent de cofeină crește arderea grăsimilor atunci când este asociat cu exerciții fizice. Când cercetătorii au dat participanților de sex masculin o cantitate de cofeină egală cu cea dintr-o ceașcă de cafea tare cu 30 de minute înainte de un antrenament de dimineață și de seară, bărbații care au consumat cofeina au experimentat o "creștere semnificativă a ratei de oxidare a grăsimilor din întregul corp. Cu toate acestea, trebuie să o consumi fără zahăr și creme, care adaugă mai multe calorii decât vei arde.
Multe ceaiuri conțin cofeină, dar un tip se mândrește cu un arzător de grăsimi deosebit de puternic, numit galat de epigallocatechin, sau EGCG pe scurt. Găsită din abundență în ceaiul verde, această catehină s-a dovedit în studii că te ajută să arzi mai multe calorii chiar și în repaus, ceea ce duce la pierderea în greutate. Cercetările din Journal of Nutrition au demonstrat că adulții obezi care au băut o băutură cu cofeină care conține catechine din ceai verde au ars mai multă grăsime abdominală în timpul exercițiilor fizice decât adulții obezi care au băut un placebo care conținea cofeină, dar nu și extract de ceai verde.
Iată un sfat care te poate ajuta să elimini senzația de foame: când mănânci carbohidrați, trebuie să-i combini cu o sursă de proteine. Acestea se digeră mai lent, așa că te vei simți mai sătul mai mult timp după masă, ceea ce se poate traduce prin mai puține calorii consumate în general. În plus, proteinele (ouăle, nucile, carnea uscată, peștele, fasolea, legumele și produsele lactate) împiedică carbohidrații pe care îi mănânci să se transforme rapid în glucoză.
Acesta este un obicei bun pentru stimularea arderii grăsimilor din mai multe motive. În primul rând, apa este esențială dacă vrei ca organele să funcționeze optim. În al doilea rând, faptul de a rămâne bine hidratat te poate ajuta să consumi mai puține calorii. Un pahar de apă înainte de masă îți umple stomacul la fel ca un aperitiv, ajutând la satisfacerea foamei, dar fără calorii.
"Uneori setea poate apărea ca foame. Sorbind apă pe tot parcursul zilei vă poate ajuta să vă mențineți hidratat și poate contribui la menținerea foamei și a poftelor la distanță.", spun specialiștii.
A mânca mai multe legume și mai puțină carne este un obicei excelent pentru sănătate, dar și pentru pierderea în greutate. Dar asta nu înseamnă că trebuie să devenii vegan. Obișnuiește-te să iei o cină în fiecare săptămână fără carne și concentrează-te pe proteine vegetale. Un studiu al Universității din Copenhaga a constatat că proteinele pe bază de plante sunt chiar mai satisfăcătoare pentru foame decât mesele pe bază de carne de porc și de vițel și îi fac pe oameni să se simtă mai sătui. Mai mult, cercetătorii au descoperit, de asemenea, că participanții care au mâncat o masă vegetariană bogată în proteine au consumat cu 12% mai puține calorii la următoarea masă, în comparație cu cei care au mâncat carne.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: alimente arderi dietă grasimi mancare
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Daniela Simulescu a dezvăluit...
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...