Secretul clătitelor perfecte, dezvăluit de Mihaela Bilic. Nu, nu e vorba de ingredientele folosite
Data publicării:
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit secretul clătitelor perfecte.

Toată lumea iubește clătitele. Indiferent dacă sunt servite cu gem, miere sau ciocolată topită, clătitele pot încânta cu ușurință orice papile gustative. Dacă te așteptai că secretul unor clătite perfecte constă în ingrediente, ei bine, medicul nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie că odihna aluatului este cheia pentru a obține acele clătite fine și gustoase de care te poți bucura.

„Clătita perfectă are nevoie de odihnă. Cine spune că nu-i plac clătitele, minte! Sau nu a mâncat clătite cu adevărat reușite. Și aici nu mă refer la clătitele de fițe flambate în coniac (Crepes suzette cum le spun francezii), ci la clătitele noastre tradiționale cu zahăr, gem sau dulceață.

Tot secretul unor clătite fine și gustoase stă în aluat. Altfel spus cât de mult a stat aluatul la odihnit face diferența. Nu este magie, ci chimie: amidonul și implicit glutenul din făină are nevoie de timp să se umfle și să absoarbă lichidul din lapte, ca să obținem o textură omogenă și cremoasă. Dacă avem puțintică răbdare/așteptare, o să obținem o clătită moale și fragedă, nu una elastică și cauciucată!”, a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Cât timp lăsăm aluatul la odihnit

Timpul de odihnă al aluatului ar putea ajunge chiar și la 2-3 ore, în funcție de tipul de făină pe care îl folosim în prepararea clătitelor. Pentru cei mai nerăbdători, medicul recomandă utilizarea laptelui călduț și amestecarea rapidă cu mixerul pentru a evita riscul de cocoloașe. În plus, este important ca tigaia să fie bine încinsă înainte de prăjire, pentru a evita lipirea clătitelor. Cu aceste sfaturi, oricine poate obține clătite perfecte, iar după preparare, rămâne doar să fie umplute cu ingrediente preferate pentru a fi savurate.

„- pentru făina albă de grâu timpul de așteptare este de 30 min-o oră

- pentru făina integrală odihnă 2 ore

-pentru aluatul de clătite făcut cu bere, timp de repaus 3 ore

Important: aluatul se lasă la odihnit la temperatura camerei, nu la frigider!

Cum procedăm dacă nu avem răbdare și nici chef de așteptare? Faceți aluatul cu lapte călduț, căldura accelerează hidratarea amidonului iar timpul de așteptare se reduce la jumătate. Ca să evitați riscul de cocoloașe folosiți mixerul, aluatul se omogenizează rapid și va fi mai fraged. Cat despre prăjit, țineți cont că tigaia trebuie să fie bine încinsă înainte de a pune ulei, în felul ăsta clătitele nu se lipesc!

Acum, că știți cum să faceți clătitele perfecte, nu va rămâne decât să le umpleți cu ce vă place”, a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori


Tata sau mama? Cine transmite inteligența copilului?

Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...



pixel