Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Dacă și tu ești în căutarea secretului longevității, trebuie să știi că totul pleacă, în primul rând, de la ceea ce pui în farfurie. Există mai multe greșeli pe care trebuie să le eviți și, implicit, anumite reguli pe care ar trebui să nu le încalci, când vine vorba de alimentația din viața de zi cu zi. Adrian Vornicu, invitat în cadrul podcastului moderat de Damian Drăghici, spune că nu ar trebui să renunțăm la carne, dacă ne place, însă trebuie să știm să diferențiem produsele pe bază de carne potrivite pentru organismul nostru și cele care ne fac rău pe termen lung.
„O mâncare pe care să o mâncăm noi și nu să ne mănânce ea pe noi. Eu sunt pro viață, vreau să mănânc ceva care este bio. Nu sunt pro - contra niciun aliment. Când vine vorba de carne, care? Carnea animalelor mai mici de 10 kg, ca să nu aibă hormonul de creștere mai mult decât îmi trebuie, pentru că mă dă peste cap. Eu prefer ouă și peștele. Care este rostul unui aliment? Oamenii nu calculează cât consumi tu ca să-l digeri pe el. Aici numesc eu secretul longevității.”, a declarat Adrian Vornicu în cadrul podcastului moderat de Damian Drăghici.
Așadar, una dintre regulile de aur, când vine vorba de longevitate și de o stare de sănătate optimă, este să consumăm produse care se digeră repede și care nu pun în dificultate sistemul digestiv. De asemenea, chiar dacă foarte multe persoane optează să consume preponderent pâine integrală, din considerentul că e mult mai sănătoasă, specialistul explică de ce nu ar trebui să mai faci asta.
„Dacă mănânci un aliment pe care ți l-a mestecat cineva înainte, cum fac mamele, atunci pot să spun că ai descoperit secretul longevității. (...) Noi nu știm un lucru, lumea zice „Haide să mâncăm pâine integrală.” Păi avem o problemă, pentru că se pune de 10 ori mai multe pesticide în vapor, decât s-a pus pe teren, ca să nu se strice marfa, iar tu când mănânci pâine, ai de ales între două rele: între acel amidon și coaja care este plină de pesticide.”, mai spune el.
Există și un criteriu important la care trebuie să fii atent, dacă vrei să-ți dai seama dacă mănânci sau nu bio, mai dezvăluie acesta.
„Când vine vorba de veganism, de diete, ceea ce contează este ca alimentul tău să fie curat, și să fie recunoscut de strămoșii tăi. Când mă întreabă oamenii care sunt criteriile după care să-și dea seama că mănâncă bio, le spun să se uite în coșul de gunoi, să nu ai ambalaje. Atunci știu sigur că mănânc sănătos, că nu este ambalat.”, mai spune Adrian Vornicu.
Te-ar putea interesa și: Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Iată ce-ți rezervă astrele...
Anca Hâncu, doctor în...