Secretul longevității. Ce trebuie să mănânci, dacă vrei să trăiești mai mult
Data publicării:
Adrian Vornicu a dezvăluit principiile de la baza unei vieți sănătoase.

Dacă și tu ești în căutarea secretului longevității, trebuie să știi că totul pleacă, în primul rând, de la ceea ce pui în farfurie. Există mai multe greșeli pe care trebuie să le eviți și, implicit, anumite reguli pe care ar trebui să nu le încalci, când vine vorba de alimentația din viața de zi cu zi. Adrian Vornicu, invitat în cadrul podcastului moderat de Damian Drăghici, spune că nu ar trebui să renunțăm la carne, dacă ne place, însă trebuie să știm să diferențiem produsele pe bază de carne potrivite pentru organismul nostru și cele care ne fac rău pe termen lung. 

„O mâncare pe care să o mâncăm noi și nu să ne mănânce ea pe noi. Eu sunt pro viață, vreau să mănânc ceva care este bio. Nu sunt pro - contra niciun aliment. Când vine vorba de carne, care? Carnea animalelor mai mici de 10 kg, ca să nu aibă hormonul de creștere mai mult decât îmi trebuie, pentru că mă dă peste cap. Eu prefer ouă și peștele. Care este rostul unui aliment? Oamenii nu calculează cât consumi tu ca să-l digeri pe el. Aici numesc eu secretul longevității.”, a declarat Adrian Vornicu în cadrul podcastului moderat de Damian Drăghici.

Citește și: Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”

„De ce nu este bună pâinea integrală”

Așadar, una dintre regulile de aur, când vine vorba de longevitate și de o stare de sănătate optimă, este să consumăm produse care se digeră repede și care nu pun în dificultate sistemul digestiv. De asemenea, chiar dacă foarte multe persoane optează să consume preponderent pâine integrală, din considerentul că e mult mai sănătoasă, specialistul explică de ce nu ar trebui să mai faci asta.

„Dacă mănânci un aliment pe care ți l-a mestecat cineva înainte, cum fac mamele, atunci pot să spun că ai descoperit secretul longevității. (...) Noi nu știm un lucru, lumea zice „Haide să mâncăm pâine integrală.” Păi avem o problemă, pentru că se pune de 10 ori mai multe pesticide în vapor, decât s-a pus pe teren, ca să nu se strice marfa, iar tu când mănânci pâine, ai de ales între două rele: între acel amidon și coaja care este plină de pesticide.”, mai spune el.

VEZI și: Remediul mănăstiresc pentru sănătatea oaselor și articulațiilor. Combate osteoporoza și reduce inflamația: „Se ia câte o linguriță dimineața”

Cum îți dai seama că mănânci bio

Există și un criteriu important la care trebuie să fii atent, dacă vrei să-ți dai seama dacă mănânci sau nu bio, mai dezvăluie acesta. 

„Când vine vorba de veganism, de diete, ceea ce contează este ca alimentul tău să fie curat, și să fie recunoscut de strămoșii tăi. Când mă întreabă oamenii care sunt criteriile după care să-și dea seama că mănâncă bio, le spun să se uite în coșul de gunoi, să nu ai ambalaje. Atunci știu sigur că mănânc sănătos, că nu este ambalat.”, mai spune Adrian Vornicu.

Te-ar putea interesa și: Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”




pixel