Secretul pentru o pască extrem de pufoasă, pentru masa de Paște. Trucul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele: „Este foarte important să...”
Data publicării:
Chef Ștefan Popescu a dezvăluit secretul pentru o pască delicioasă pentru masa de Paște. 

Pasca tradițională de pe masa de Paște reprezintă una dintre principalele delicatese cu care românii se delectează în această perioadă sfântă. Invitat în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical, chef Ștefan Popescu ne-a dezvăluit rețeta cea mai bună pentru pască cu brânză dulce, dar și care este secretul pentru un aluat cât mai fraged și pufos, care să se topească în gură.

”Pasca tradițională este normal ca aluatul de cozonac. Aluatul de cozonac trebuie să conțină unt, ou, zahăr, făină, arome și răzătură de portocală, altfel nu se poate. Secretul ei este să lași la crescut. Căci de multe ori, aluatul de pască, poate facem cozonacul îl ținem la crescut, iar aluatul de pască nu.

Este foarte important să îl lași la crescut, la fel cum lași și cozonacul. Să fie fraged, nu tare. Poți să îl lași câteva ore, la o temperatură de 28-30 de grade. Nu cred că avem dospitor acasă, dar să o lăsăm undeva, într-o zonă caldă. Sau poți să încălzești cuptorul, la 30 de grade.

Problema este că îl lăsăm lângă aragaz sau altundeva, dar mai deschidem geamul, mai deschidem o ușă, și tot timpul se răcește cameră și așa îți trebuie ore în șir să lași să crească și poate nu ai timpul necesar”, a declarat Chef Ștefan Popescu, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, în exclusivitate pentru Spectacola, DC News și DC Medical.

Te-ar putea interesa și: Mirela Vaida, rețetă de pască în două culori: „E puțin ieșită din comun. Una dintre cele mai bune pe care le-am mâncat”. Modul de preparare inedit al prezentatoarei TV / EXCLUSIV

Care este compoziția ideală pentru pasca cu brânză

Pentru compoziție, aveți nevoie de foarte puține ingrediente, adică de brânză de vaci, ouă și zahăr, care trebuie folosit în proporții foarte mici. 

„Când vine vorba de compoziție, ai nevoie de brânză dulce de calitate și să fie cât mai scursă, să nu fie lichidă. Eu am făcut și cu cremă de brânză, iese bun și așa. Zahăr cât mai puțin. Eu la o pască pentru patru persoane am pus doar 20 de grame de zahăr în compoziția de brânză și 50 în cea de aluat, atât. Deci 70 de grame de zahăr, ceea ce este ok, pentru că în compoziția de brânză mai pui și stafide, care sunt dulci, oul și răzătura de portocală.

Dacă vezi că această cremă de brânză este cam lichidă, pui o lingură, două de griș, în funcție de dimensiunea ei”, a mai spus Chef Ștefan Popescu.

Pe aceeași temă: Cât se fierb corect ouăle de Paște și cum le poți colora natural. Chef Ștefan Popescu: „Orice poate colora apa”. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi neapărat în timpul fierberii / EXCLUSIV

„Pufoasă iese numai dacă o lași să crească”

Pasca va trebuie să stea la cuptor aproximativ 30 de minute, la 160 de grade, spune bucătarul chef, dar procesul poate să fie diferit în funcție de cuptorul fiecărei gospodine.

„După ce lași aluatul la crescut, se întinde cu sucitorul și îl pui în forma rotundă de pască. Cu altă bucată rămasă rulezi aluatul  și faci pratcic un șnur ca cel de 1 Martie, cât de mare este cercul prăjiturii.

La cuptor o băgăm timp de 30 de minute. Aici depinde și de dimensiunea tăvii, căci dacă este mai mare trebuie să stea 40-45 de minute, la 160 de grade, dar și aici depinde de fiecare cuptor.

Pufoasă iese numai dacă o lași să crească, dacă îi lași timpul necesar drojdiei să lucreze. Numai atunci, altfel, dacă o grăbești iese tare. Nu înseamnă că nu e bună, dar nu e pufoasă, nu e tare, că nu îți spargi dinții în ea.”, a conchis acesta. 

VEZI și: Borș de miel tradițional, pentru masa de Paște. Greșelile pe care trebuie să le eviți, pentru o rețetă delicioasă: „Dacă le pui de la început, mănânci balastru” / EXCLUSIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: chef stefan popescu  pasca  pasca cu branza  pasca traditionala  paste  rețetă 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite




pixel