Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
Pasca tradițională de pe masa de Paște reprezintă una dintre principalele delicatese cu care românii se delectează în această perioadă sfântă. Invitat în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical, chef Ștefan Popescu ne-a dezvăluit rețeta cea mai bună pentru pască cu brânză dulce, dar și care este secretul pentru un aluat cât mai fraged și pufos, care să se topească în gură.
”Pasca tradițională este normal ca aluatul de cozonac. Aluatul de cozonac trebuie să conțină unt, ou, zahăr, făină, arome și răzătură de portocală, altfel nu se poate. Secretul ei este să lași la crescut. Căci de multe ori, aluatul de pască, poate facem cozonacul îl ținem la crescut, iar aluatul de pască nu.
Este foarte important să îl lași la crescut, la fel cum lași și cozonacul. Să fie fraged, nu tare. Poți să îl lași câteva ore, la o temperatură de 28-30 de grade. Nu cred că avem dospitor acasă, dar să o lăsăm undeva, într-o zonă caldă. Sau poți să încălzești cuptorul, la 30 de grade.
Problema este că îl lăsăm lângă aragaz sau altundeva, dar mai deschidem geamul, mai deschidem o ușă, și tot timpul se răcește cameră și așa îți trebuie ore în șir să lași să crească și poate nu ai timpul necesar”, a declarat Chef Ștefan Popescu, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, în exclusivitate pentru Spectacola, DC News și DC Medical.
Te-ar putea interesa și: Mirela Vaida, rețetă de pască în două culori: „E puțin ieșită din comun. Una dintre cele mai bune pe care le-am mâncat”. Modul de preparare inedit al prezentatoarei TV / EXCLUSIV
Pentru compoziție, aveți nevoie de foarte puține ingrediente, adică de brânză de vaci, ouă și zahăr, care trebuie folosit în proporții foarte mici.
„Când vine vorba de compoziție, ai nevoie de brânză dulce de calitate și să fie cât mai scursă, să nu fie lichidă. Eu am făcut și cu cremă de brânză, iese bun și așa. Zahăr cât mai puțin. Eu la o pască pentru patru persoane am pus doar 20 de grame de zahăr în compoziția de brânză și 50 în cea de aluat, atât. Deci 70 de grame de zahăr, ceea ce este ok, pentru că în compoziția de brânză mai pui și stafide, care sunt dulci, oul și răzătura de portocală.
Dacă vezi că această cremă de brânză este cam lichidă, pui o lingură, două de griș, în funcție de dimensiunea ei”, a mai spus Chef Ștefan Popescu.
Pasca va trebuie să stea la cuptor aproximativ 30 de minute, la 160 de grade, spune bucătarul chef, dar procesul poate să fie diferit în funcție de cuptorul fiecărei gospodine.
„După ce lași aluatul la crescut, se întinde cu sucitorul și îl pui în forma rotundă de pască. Cu altă bucată rămasă rulezi aluatul și faci pratcic un șnur ca cel de 1 Martie, cât de mare este cercul prăjiturii.
La cuptor o băgăm timp de 30 de minute. Aici depinde și de dimensiunea tăvii, căci dacă este mai mare trebuie să stea 40-45 de minute, la 160 de grade, dar și aici depinde de fiecare cuptor.
Pufoasă iese numai dacă o lași să crească, dacă îi lași timpul necesar drojdiei să lucreze. Numai atunci, altfel, dacă o grăbești iese tare. Nu înseamnă că nu e bună, dar nu e pufoasă, nu e tare, că nu îți spargi dinții în ea.”, a conchis acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: chef stefan popescu pasca pasca cu branza pasca traditionala paste rețetă
Mi-Th Influencer, emisiunea...