Semințele de chia, beneficii uimitoare în dietă. Trebuie să le consumi în fiecare dimineață
Data publicării:
Specialiștii au identificat câteva beneficii pentru care trebuie să consumi semințe de chia.

În căutarea unui stil de viață mai sănătos, dieta eficientă este adesea în centrul atenției. Multe persoane sunt în căutarea unor modalități naturale și eficiente de a pierde kilogramele nedorite. O astfel de metodă care câștigă popularitate tot mai mult în ultima vreme este încorporarea semințelor de chia în mesele zilnice, iar specialiștii spun că acest lucru poate avea beneficii uimitoare, când vine vorba de rezultatele de lungă durată, potrivit shefinds. Sunt extrem de ușor de integrat în rețete, motiv pentru care trebuie și tu să faci acest lucru imediat.

Te-ar putea interesa și: Semințele care pot preveni apariția cancerului. Specialiștii spun că au beneficii uimitoare pentru sănătate

Semințele de chia, beneficii uimitoare într-o dietă

Semințele de chia, venerate pentru calitățile lor nutriționale, au un gust, o textură, dar și o aromă unică. Acestea sunt extrem de versatile, astfel încât pot fi folosite în diverse feluri de mâncare, fără a te îndepărta de la gustul original. Atunci când sunt înmuiate într-un lichid, semințele de chia dezvoltă o textură gelatinoasă, creând o experiență culinară foarte bună.

„Semințele de chia formează o substanță de tip gelatină în tractul digestiv. Acest lucru este excelent pentru a încetini digestia, pentru a crește absorbția nutrienților și pentru a vă ajuta să vă simțiți sătul pentru perioade lungi de timp. Acest lucru vă poate împiedica să vă fie foame prea repede și să mâncați prea mult pe parcursul zilei și vă poate ajuta, de asemenea, să pierdeți în greutate în timp, datorită reducerii aportului caloric”, spune Feder, specialist.

Ceea ce face ca semințele de chia să fie cu adevărat excepționale pentru pierderea în greutate este capacitatea lor de a absorbi senzația de sațietate și controlul apetitului. În plus, conținutul lor ridicat de fibre ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și sprijină o digestie sănătoasă, ceea ce le face un plus valoros pentru orice regim de slăbire.

Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, rețetă de salam de biscuiți cu ciocolată. Bucătarul chef folosește un ingredient secret

Trebuie să le încorporezi în mesele zilnice

Încorporarea semințelor de chia într-o dietă sănătoasă este o modalitate simplă și eficientă de a-ți îmbunătăți nutriția. O modalitate extrem de populară în care acestea sunt folosite este de a presăra semințe de chia în bolurile de smoothie sau chiar de a le amesteca în bolurile de salată, pentru un plus de textură și nutriție.

Feder recomandă „să adăugați semințe de chia în fulgii de ovăz, iaurt și chiar în cerealele calde. Semințele de chia nu au o aromă foarte distinctă, așa că pot fi destul de versatile și pot fi folosite în multe feluri de mâncare”.

Versatilitatea lor le face să fie o alegere excelentă pentru a spori conținutul nutrițional al meselor zilnice, susținând în același timp sănătatea și bunăstarea generală.

Citește și: Singurul condiment care îți poate afecta digestia. Nutriționiștii spun că trebuie să te oprești din a-l mai consuma

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: dieta beneficii  sănătate  seminte de chia 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel