Semințele de chia, beneficii UIMITOARE pentru sănătate. De ce este bine să le consumi
Data publicării:
Semințele de chia conțin numeroși nutrienţi importanți pentru sănătate și au numeroase beneficii.

Aceste semințe sunt pline de nutrienţi valoroşi, precum fibre, acizi graşi Omega-3, proteine, vitaminele A, B, E, D, antioxidanţi şi minerale - calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, potivit unor studii citate de Healthline.

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale semințelor de chia

Beneficiile acestor seminţe sunt multiple. Ele îmbunătăţesc digestia, te ajută să dormi mai bine, datorită triptofanului, o substanţă care determină creşterea nivelului de melatonină şi serotonină. De asemenea, alungă poftele culinare şi previn depunerile de grăsime.

Prin prisma conţinutului bogat în fibre solubile, oferă o senzaţie de saţietate, reglează nivelul glicemiei, scad colesterolul rău şi împiedică absorbţia grăsimilor. Tot aceste semințe de chia mai previn inflamaţiile în corp, datorită conţinutului ridicat în acizi graşi Omega-3.

Printre alte beneficii se numără și cele legate de estetică. Mai exact, semințele de chia fac părul să fie strălucitor, prin prisma conţinutului bogat în proteine.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: beneficii  sănătate  seminte de chia 


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”

Captură video: Pro TV

Marilena Cuciurean, iubita lui Andrei Ciobanu, a răbufnit la adresa lui Zanni: „Aș vrea să fie eliminat. În acel exil a luat o altă traiectorie”

Captură video: YouTube/Românii au talent

La doar 11 ani, Maria Clara Postelnicu a cucerit inimile juraților de la Românii au Talent. Andra: „Prevăd un viitor extraordinar pentru tine” / VIDEO




pixel