Semne ale infecției cu varianta OMICRON care se găsesc pe piele. Ce spun experții
Dintre numeroasele simptome ale infecției cu varianta Omicron care se observă în corpul uman, există câteva care pot fi observate la nivelul pielii, au descoperit cercetătorii.

COVID-19 este o infecție a tractului respirator, dar după ce invadează corpul uman declanșează o serie de complicații, iar după ce se sustrage din organism lasă o urmă a atacului său care rămâne în organism timp de luni de zile.

Cea mai recentă variantă a coronavirusului, care este responsabilă de majoritatea infecțiilor la nivel global, este varianta Omicron. Această variantă super răspânditoare a coronavirusului nu numai că este responsabilă de transmiterea rapidă, dar este, de asemenea, cunoscută pentru faptul că supune organismul la o serie de complicații chiar și după ce și-a încheiat cursul de infectare.

 

Degetele de la picioare

În acest caz, degetele de la picioare pot apărea roșii sau purpurii, asemănător cu o inflamație. De asemenea, degetele de la picioare pot avea mâncărimi. Apariția sa a fost predominantă în timpul infecției cu coronavirus cauzate de prima variantă, varianta Alpha.

"Mulți oameni nu simt nimic și își dau seama că au degetele de la picioare COVID doar atunci când văd decolorarea și umflarea picioarelor (sau a mâinilor). Pe lângă umflături și decolorare,  poate provoca, de asemenea, bășici, mâncărimi sau durere. Unele persoane dezvoltă umflături dureroase în relief sau zone de piele aspră. Alții pot observa o cantitate mică de puroi sub piele. Uneori, persoanele care au degetele de la picioare COVID au și alte simptome de COVID-19", precizează Asociația Academiei Americane de Dermatologie.

 

Buze crăpate

Multe simptome ale infecției cu COVID se suprapun cu cele ale răcelii obișnuite, iar buzele crăpate este unul dintre ele. Dacă aveți buzele crăpate sau buzele dureroase, se poate spune că este posibil să fi avut COVID în trecut sau că treceți prin starea post-COVID.

 

Piele uscată

Deși există mai multe complicații medicale care usucă pielea, asocierea COVID cu uscăciunea pielii a fost observată la mulți pacienți, au declarat experții. De obicei, pielea devine mai uscată și are mâncărimi. Aceasta poate apărea în timpul infecției sau poate persista pe piele luni de zile după infecție.

 

Urticarie, erupție cutanată

 

Acest lucru este, de obicei, un eveniment obișnuit atunci când organismul este expus la oricare dintre alergenii săi. Dermatologii au spus că pacienții cu COVID-19 dezvoltă o erupție cutanată care arată ca o urticarie. Dacă observați astfel de erupții pe piele, fără a fi expus la vreun alergen, se poate spune că ați fost deja expus la coronavirus, potrivit timesofindia.com

Data: 13 feb 2022, 15:37
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: coronavirus  omicron  semne 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Oana Zăvoranu, Instagram

Fostul soț al Oanei Zăvoranu, primele declarații după divorț: „Eu am plecat din căsnicie! Nu mă mai întorc niciodată”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Topul celor mai puternice zodii. Mihai Voropchievici: „Reușesc să treacă singuri peste orice obstacol”

Mircea Radu, arhivă Metropola TV

Veste de ultimă oră despre Mircea Radu. Românii i-au sărit în ajutor: „Ce înseamnă solidaritatea”

Mihai Voropchievici, captură video YouTube - YouTube/ AstroFanatik

Horoscop pentru întreaga lună octombrie, cu Mihai Voropchievici. Zodia care dă lovitura: „Câștiguri pe toată linia”

Chef Joseph Hadad, sursa foto Facebook, freepik.com

Tipul de pește pe care nu trebuie să-l prăjești niciodată. Chef Joseph Hadad: „Se usucă imediat”. Variantele pe care să le alegi, în schimb

Carmen Tănase, captură video Youtube

Dieta prin care Carmen Tănase a slăbit 10 kilograme: „Genială. Nu pot să trăiesc cu șase frunze de salată”

foto Freepik

Cele trei zodii predestinate să ajungă bogate. Sunt un magnet pentru bani și succes

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Filip Bunkens

Am putea avea din nou o iarnă adevărată? Meteorologul Oana Păduraru, ultimele informaţii de la ANM despre evoluţia vremii

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură Fanatik

Camelia Pătrășcanu, horoscop pentru luna octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacaleMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...

HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...