Semnele care ne indică faptul că avem nevoie de psiholog. Raluca Anton: „Unii ajung la noi cu reacții destul de intense în zona aceasta depresivă”
Data publicării:
Psihologul Raluca Anton a dezvăluit care sunt semnele care ne indică faptul că avem nevoie ajutorul unui psiholog. 

Cu toții ne confruntăm cu stresul, anxietatea, schimbările de dispoziție și alte forme de stres emoțional la un moment dat în viața noastră. Fie că este din cauza unui eșec profesional, a unei respingeri, a unor probleme financiare, a unor relații, a unei pierderi personale sau a unui alt motiv. De cele mai multe ori, reușim să ne revenim în cele din urmă. Dar, uneori, am putea avea nevoie de un pic de ajutor suplimentar pentru a face acest lucru.Poate că vă simțiți deprimat sau gol și nu reușiți să vă "reveniți". Sau, poate că observați anumite tipare negative în stilul dvs. de viață pe care nu reușiți să le întrerupeți. Uneori, semnele de suferință mentală sau emoțională sunt evidente. Dar, alteori, sunt mai greu de identificat.

Semnele care ne indică faptul că avem nevoie de psiholog

Psihologul Raluca Anton a fost invitată în cadrul podcastului moderat de Damian Drăghici, acolo unde a dezvăluit care sunt semnele care ne indică faptul că avem nevoie de ajutorul unui psiholog. În primul rând, specialista susține că trebuie făcute o serie de analize medicale, pentru a se exclude faptul că este vorba de o stare emoțională și nu una medicală. Dacă analizele au ieșit foarte bune, atunci ajutorul unui psiholog ne este de mare ajutor. Raluca Anton este de părere că stresul din ziua de azi ar trebui să-i facă pe oameni să stea de vorbă cu un psiholog mult mai des. 

„În zilele noastre putem să ne gândim la o nemulțumire continuă cu privire la viață, tot ce înseamnă zona asta de reacții somatice foarte puternice, care vin din zona de axietate, dar aici, noi recomandăm, înainte de toate, să se facă niște analize, pentru că am avut situații unde s-a lucrat emoțional, dar era și o cauză medicală. Este important să excludem asta. Am avut și eu, în cabinet, dosare medicale cum nu mi-am putut imagina vreodată, erau oameni care se căutau pe toate părțile, dar, de fapt, era altceva, era o problemă emoțională. Este important să ne asigurăm că excludem acest lucru. Mi-ar plăcea ca oamenii care au simptomatologie în zona aceasta de tristețe să apeleze mai des la psihologi. Unul dintre simptomele depresiei este incapacitatea de a acționa și atunci, de foarte multe ori, ajung la noi cu reacții destul de intense în zona aceasta depresivă. Oamenii cu care interacționez eu sunt destul de afalbetizați din punctul acesta de vedere și tocmai de aceea există această deschidere spre a apela la serviciile de specialitate și a căuta. 

Găsirea ajutorului potrivit

Un psiholog poate fi un instrument util în proverbiala trusă de sănătate. Ajutându-vă să vă păstrați mintea limpede și să gestionați stresul, anxietatea, fobiile și alte probleme cu care vă confruntați, un psiholog vă poate ajuta să profitați la maximum de viață și să vă feriți de simptomele depresiei și de alte probleme de sănătate mintală. Primul pas este să găsiți un psiholog local și să începeți o relație deschisă, comunicativă și prosperă. După aceea, totul constă în a lucra împreună pentru a vă maximiza sănătatea mentală și a vă ajuta să trăiți o viață mai bună.

 


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Sursă foto: Instagram/ Theo Rose

„Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru primăvară, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodiile care vor avea noroc în dragoste şi bani

Alina Badic, captură YouTube/ B1TV

Alina Badic, horoscop pentru săptămâna aceasta. Luna Plină aduce tot felul de vibrații și mesaje interesante

Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

Sursa foto: Mihai Voropchevici, facebook

Horoscop cu Mihai Voropchevici. Zodia pentru care începutul primăverii nu va fi unul prietenos

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, avertisment pentru patru zodii. Cum afectează conjuncția Mercur-Neptun, fiecare semn zodiacal

Carmen Tănase, Denis Hanganu/ captură video Youtube, Instagram

Scena filmată de Denis Hanganu alături de Carmen Tănase pentru Clanul, care l-a pus în dificultate pe actor: „Foarte greu” / video

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop 26 februarie- 3 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Reușită profesională pentru o zodie

Lia Bugnar, captură video Youtube/ Pacientul 2.0

Care este actorul preferat al Liei Bugnar din Clanul: „Sunt leșinată după el. E slăbiciunea mea”

unsplash, autor Biegun Wschodni

O primăvară fabuloasă pentru Taur, Scorpion și Leu. Provăcări pentru Berbec și Pești

Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Traumele cu care te confrunți în cuplu, dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"

Totul celor mai bine îmbrăcați politicieni/ colaj foto Spectacola/ captură TV

Cel mai tare top al politicienilor - bine și rău îmbrăcați: Ciolacu, Ciucă, Simion și alți lideri. Cine a ieșit pe primul locpixel