Sfaturi care te vor ajuta să scapi de pielea uscată în timpul iernii. Iată tot ce trebuie să știi pentru a avea grijă de tenul tău atât în ​​interior, cât și în exterior
Data publicării:
Pielea este cel mai mare organ expus la vremea nefavorabilă, așa că sunt necesare o serie de precauții pentru a o menține hidratată și sănătoasă la interior, și ferită de agresiunile externe.

Conform datelor Consiliului General al Asociației Asistentelor din Spania, prevalența pielii uscate, care crește odată cu înaintarea în vârstă, afectează 33% din populație. Din cei afectați, 75% au peste 75 de ani, iar iarna nu este deloc un aliat în combaterea unor astfel de probleme ale pielii.

Umiditatea scăzută a aerului, vântul și frigul extrem determină evaporarea umidității prezente în mod natural în piele, putând duce, în cazuri extreme, la descuamare.

Din interior: importanța apei pentru piele

Așa cum explică nutriționista Salena Sainz, „atunci când vorbim despre îngrijirea pielii noastre din interior, aportul de apă este foarte important. Dar nu numai prin băuturile pe care le consumăm, ci și prin includerea alimentelor cu o concentrație mare de apă: papaya, pepene roșu, roșii sau legume precum castraveții.” În ceea ce privește băuturile calde, experta recomandă „ceaiul matcha, un produs foarte eficient capabil să oprească îmbătrânirea celulară și să protejeze împotriva efectului radicalilor liberi. În plus față de hidratare, acest ceai conține aminoacidul L-teanină, care ajută la concentrare și relaxare.”

Vitamina C pentru o piele mai frumoasă și hidratată

Sursă foto: Freepik

Vitamina C și vitamina E acționează ca antioxidanți puternici și se găsesc în special în citrice, fructe de pădure și legume cu frunze verzi precum spanacul, broccoli sau rucola.

În ceea ce privește modul de consum al acestor fructe și legume, nutriționista explică că „este mai bine să le consumăm crude, astfel încât antioxidanții lor, care sunt termo-sensibili, să nu se piardă în timpul gătitului. Aș dori să subliniez că este mai bine să le consumăm sub formă de salate decât sub formă de suc, pentru a evita un aport excesiv de zaharuri și o concentrație scăzută de fibre”.

Consumul de alimente bogate în vitamina C și vitamina E nu numai că ne va ajuta să fim mai hidratați și să avem o piele mai frumoasă, dar va preveni și creșterea zahărului din sânge care afectează aspectul pielii noastre.

Vitamina B și betacarotenul, combinația perfectă pentru a corecta pielea uscată

Pe lângă alimentele descrise anterior, nutriționista adaugă că drojdia de bere este recomandată: „adaugată în iaurturi sau salate, ne va furniza vitamina B, dar și fosfor, calciu și zinc, și va fi aliatul perfect pentru a menține o piele hidratată, unghii și păr puternice”.

De asemenea, ar fi o idee bună să luăm în considerare și produse bogate în betacaroten, „mari aliați ai hidratării interne și îngrijirii pielii noastre. În acest grup de alimente aș evidenția cartofii dulci și roșiile, aceasta din urmă fiind foarte concentrată în licopen”, spune Sainz, potrivit 20minutos.es.

Care este cea mai bună cremă pentru a reda hidratarea pielii uscate?

Sursă foto: Freepik

După ce am făcut o trecere în revistă a ingredientelor de bază care ne vor ajuta să redobândim pielea hidratată după agresiunea iernii, să analizăm cum putem ajuta acest proces de regenerare.

Eva Collar, creatorul brandului de cosmetice Marquessa Clinic Collection, spune că: „adăugarea unui plus de hidratare este esențială. Pe lângă consumul de multă apă, va trebui să apelăm la o cremă hidratantă care să refacă și să mențină mantaua lipidică, stratul cel exterior al pielii. Dacă reușim să-l menținem hidratat, vom evita pierderea umidității și pătrunderea substanțelor iritante”.

În ceea ce privește formula de bază care să facă față uscăciunii extreme a pielii, „Crema pe care o utilizăm trebuie să conțină glicerină (cu proprietăți extra de hidratatare) sau ceramide (lipide naturale ale barierei cutanate) care să ajute la prevenirea uscării pielii.”

Importanța exfolierii pentru a recupera pielea hidratată

Pentru a contribui la regenerarea celulară și pentru a permite ingredientelor cremei alese să pătrundă optim în straturile pielii, Collar subliniază importanța unei exfolieri corecte, „care trebuie făcută cu particule fine sau ingrediente chimice blânde, cum ar fi alfa-hidroxi acizii (AHA) sau beta-hidroxi acizii (BHA)”. În momentul efectuării exfolierii, „este important să evităm zonele de piele iritate sau cu eczeme, deoarece am putea agrava uscăciunea”.

Pentru a combate pielea uscată, este recomandat să evităm dușurile și băile cu apă fierbinte. „Mai bine să folosim apă caldă, deoarece excesul de căldură va favoriza pierderea uleiurilor esențiale din bariera protectoră a pielii, înrăutățind simptomele”, a mai spus experta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar




pixel