Shaorma de casă. Rețeta specială a lui Joseph Hadad: ”Pentru o masă de prânz ușoară, sănătoasă și sățioasă”
Data publicării:
Bucătarul chef Joseph Hadad a dezvăluit o rețetă delicioasă de shaorma de casă.

Bucătarul chef Joseph Hadad împărtășește pe blogul său personal diferite rețete sau trucuri din bucătărie, pentru toți pasionații din acest domeniu. De la cele mai complicate rețete, până la cele mai simple, acesta explică pas cu pas modul lor de preparare, astfel încât cititorii să se bucure de o experiență culinară cât mai perfectă. Una dintre cele mai recente rețete distribuite în mediul online de acesta este rețeta de shaorma de casă, un aliment de tip fast-food extrem de îndrăgit de toată lumea,  care acum poate fi preparat chiar în propria noastră bucătărie, dar într-o manieră mult mai sănătoasă.

„Este o rețetă pe care eu o mâncam acasă când eram mic. În zona noastră mamele făceau frecvent așa ceva în casă și o puteți face și voi cu ușurință. Este bună pentru o masă de prânz ușoară, sănătoasă și sățioasă.”, a scris celebrul chef pe blogul său personal.

Ingrediente (pentru o porție):

  • 130 g pulpă de pui dezosată
  • 1 ceapă mică
  • 1/2 castravete proaspăt
  • 1 castravete murat
  • 1 lingură de pătrunjel
  • 1 roșie
  • piper negru zdrobit
  • sumac
  • sare
  • chimion
  • ulei de măsline
  • 3 linguri humus
  • 1 lipie (pită)

Cum trebuie gătit BROCCOLI. Ai greșit ENORM: E iac pentru că nu-i omori VIERMELE! I-am convins pe mulți să mănânce după asta

Mod de preparare:

„Se taie puiul cuburi medii, se toacă ceapa julienne, roșiile în cuburi mari, castraveții felii și pătrunjel tocat grosier. Se încinge bine tigaia cu ulei de măsline, se pune puiul și se sotează 2-3 minute, până devine auriu închis. Se adaugă ceapa și se sotează până devine auriu deschis. Se pune sare, chimion și sumac si se amestecă bine, astfel încât să se întrepătrundă aromele.

Se pune humusul pe farfurie, ca un pat. În mijlocul lui se adaugă puiul gătit și deasupra se pun legumele tocate și pătrunjelul. Peste marginea de humus se presară sumac. Farfuria se stropește cu ulei de măsline. Separat se pune pita sau lipia.”, a continuat Joseph Hadad.

 

De ce nu este bine să păstrezi vinetele în frigider

Într-o altă postare făcută pe blogul său personal, celebrul bucătar chef a explicat motivul pentru care nu este bine să depozităm vinetele în frigider. Extrem de multe gospodine fac această greșeală însă, în loc să le păstreze intacte pentru cât mai mult timp, acest obicei nu va face decât să le strice și mai tare, explică acesta.

„Vinetele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, fiind foarte sensibile la frig. Așa că țineți-le departe de frigider pentru a preveni deteriorarea lor din cauza temperaturilor scăzute de acolo. Adică pur și simplu, ajung să sufere de degerături, coaja să se deschidă la culoare, iar miezul să devină maro.

Și poate că vi se va părea surprinzător, dar și roșiile, care sunt rude apropiate cu vinetele, ar trebui păstrate tot la temperatura camerei.”, a scris chef Joseph Hadad, pe blogul său personal.

Salata SPECTACOLA. L-am inspirat pe Chef Salvo Lo Castro să creeze o rețetă specială de vară / EXCLUSIV

Vinetele ținute în frigider nu ar trebui să depășească 3 zile

Dacă totuși alegi să ții vinetele în frigider, celebrul bucătar spune că acestea ar trebui să fie consumate într-un interval de maximum trei zile.

„Dacă totuși vreți să păstrați vinetele în frigider, atunci timpul maxim de ținere a lor acolo nu ar trebui să depășească 3 zile. Locul cel mai potrivit este sertarul de legume și, pentru a preveni și mai bine deteriorarea lor, este recomandat să le țineți înfășurate în prosoape de hârtie.

Însă și temperatura camerei poate fi înșelătoare. Vara, de multe ori bucătăriile ajung să fie foarte încinse, așa că dacă aveți posibilitatea să păstrați vinetele într-un loc mai răcoros și departe de razele directe ale soarelui, atunci aceasta este soluția. O cămară, un dulap sau poate chiar o pivniță, pentru cei care se bucură de așa ceva, sunt locurile ideale.”, a continuat acesta.

Rețete de vară. Chef Salvo Lo Castro: ”Ajută foarte mult și la bronzat”. Ce mâncăm în sezonul cald, pentru a ne menține silueta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: joseph hadad  rețetă  shaorma 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel