Sigur nu știi aceste rețete de vară! Descoperă 10 mâncăruri care nu te vor face să-ți pară rău
Data publicării:
Vara este anotimpul perfect pentru a explora noi rețete și a savura mâncăruri delicioase care îți răsfață papilele gustative. Temperaturile ridicate și abundența de fructe și legume proaspete ne oferă oportunitatea de a experimenta cu arome noi și combinații surprinzătoare.  

1. Salată de pepene galben cu prosciutto și mozzarella


Combinația de pepene galben, prosciutto și mozzarella este perfectă pentru zilele toride de vară. Această salată este răcoritoare, ușoară și plină de arome. Pepenele galben dulce și suculent se îmbină de minune cu prosciutto sărat și mozzarella cremoasă, iar frunzele de rucola adaugă un strop de gust care completează perfect acest mix.

2. Gazpacho de roșii și căpșuni


Gazpacho este o supă rece, ideală pentru zilele călduroase. De această dată, îți propunem o variantă cu roșii și căpșuni. Roșiile aduc o notă de prospețime, în timp ce căpșunile oferă un strop de dulceață. Adaugă puțină mentă pentru un gust răcoritor și vei obține un preparat inedit și savuros.

3. Pui la grătar cu salsa de mango


Grătarul este nelipsit vara, iar puiul la grătar este o alegere clasică. Însă, dacă vrei să îi dai o notă exotică, servește-l cu o salsa de mango. Mango-ul copt aduce o dulceață subtilă, iar ceapa roșie și ardeiul iute adaugă un contrast plăcut de texturi și arome. Este o rețetă simplă, dar impresionantă.

4. Tacos cu pește și sos de avocado


Pentru o masă lejeră și rapidă, încearcă tacos cu pește și sos de avocado. Fileurile de pește se prăjesc ușor și se servesc în tortilla, alături de un sos cremos de avocado, roșii tăiate cubulețe și coriandru proaspăt. Este o rețetă care aduce o bucată din Mexic direct în farfuria ta.

5. Salată de quinoa cu legume de sezon


Quinoa este o sursă excelentă de proteine și se combină perfect cu legumele de sezon. Roșiile cherry, castraveții, ardeiul gras și porumbul dulce adaugă culoare și savoare acestei salate hrănitoare. Dressing-ul de lămâie și ulei de măsline completează perfect această rețetă simplă, dar nutritivă.

6. Clafoutis cu cireșe


Pentru desert, îți recomandăm un clafoutis cu cireșe. Este un desert franțuzesc tradițional, care pune în valoare aromele cireșelor coapte. Aluatul pufos și ușor dulce se îmbină perfect cu fructele suculente, creând un echilibru delicios. Se servește călduț, cu puțin zahăr pudră deasupra.

7. Înghețată de casă cu fructe de pădure


Înghețata de casă este întotdeauna o idee bună, mai ales când folosești fructe de pădure proaspete. Poți folosi zmeură, afine, mure și căpșuni pentru a crea o înghețată răcoritoare și plină de vitamine. Nu ai nevoie decât de un blender și câteva ingrediente simple pentru a obține un desert care va fi pe placul tuturor.

8. Smoothie bowl cu banane și unt de arahide


Smoothie bowl-urile sunt nu doar sănătoase, ci și foarte fotogenice. Un smoothie bowl cu banane și unt de arahide este bogat în proteine și fibre, perfect pentru un mic dejun sau o gustare de vară. Decorează-l cu felii de banană, semințe de chia și fulgi de migdale pentru un aspect apetisant.

9. Bruschette cu roșii și busuioc


Bruschetele sunt ideale pentru un aperitiv rapid și delicios. Pâinea prăjită se freacă cu usturoi, se stropește cu ulei de măsline și se acoperă cu un amestec de roșii tocate și busuioc proaspăt. Este o rețetă simplă, dar extrem de gustoasă, care aduce un strop de Italia la masa ta.

10. Salată de pepene roșu cu feta și mentă


Pepenele roșu și brânza feta formează o combinație neașteptată, dar delicioasă. Salata de pepene roșu cu feta și mentă este răcoritoare și perfectă pentru zilele fierbinți de vară. Menta adaugă un gust proaspăt, iar feta oferă un contrast sărat care echilibrează dulceața pepenelui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/ theXclusive. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Mama Andreei Tonciu, deranjată de acuzațiile pe care fiica sa le-a spus la adresa ei: „A exagerat când a spus asta”

Sursă foto: Delia/Instagram

Delia, aspru criticată de fanii săi de pe Instagram: „Nici nu ai chiloți pe tine! Doamne Ferește!”

Captură video: Pro TV

Relația lui Zanni cu iubita sa, la un nou nivel. Câștigătorul Survivor All Stars are planuri de nuntă? „Viitoarea mea nevastă încă mă lasă să...”

Mihai Mitoșeru, foto Facebook

Mihai Mitoșeru, iubește din nou: „ Am cunoscut o fată extraordinară! Păcat că...”

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'. Sursă foto: Instagram/Jador

Jador tună și fulgeră, după informațiile care au apărut despre el în urma despărțirii de Oana Ciocan: „Cum puteți să ziceți asta? Rușine”

Oana Lis și Viorel Lis, foto Facebook

Oana Lis a răbufnit: Mi-au zis că sunt o nenorocită care o să-l lase pe Vio la greu! Acum îmi spun că cerșesc. Nimeni nu cerșește de bine

Sursă foto: Gina Pistol/Instagram

Gina Pistol a făcut anunțul mult așteptat! Va fi prezentatoarea MasterChef 2024, alături de bucătarii Scărlătescu, Dumitrescu și Bontea, de la PRO TV

Andreea Bălan, captură video Youtube, Ilinca Vandici

Andreea Bălan explică de ce nu au voie fetițele ei cu telefoane și tablete până la 12 ani: Nu o să le dau, indiferent de ce vor avea colegii lor la școală

Captură video: Pro TV

Cum va fi vremea în țară, în următoarele zile. Busu anunță prognoza meteo până marți

Sursă foto: Fiță cu Adiță/ YouTube

Irina Columbeanu, apariție rară. Cum s-a lăsat fotografiată fiica fostului milionar, odată cu vizita ei în România

Captură video: YouTube/La Măruță. Captură video: Instagram/Ioana Ignat

Sebastian Dobrincu dă cărțile pe față. Răspunsul artistului când a fost întrebat ce vedete i-au făcut avansuri Ioanei Ignat: „S-a întâmplat”

Cabral și Andreea Ibacka. Foto Facebook

Andreea Ibacka și Cabral își vând apartamentul. Motivul pentru care au luat această decizie: „Ne luăm rămas bun de la acest cuibușor” / Foto




pixel