Ce a primit Mihai Bendeac, după ce a comandat de pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de cumpărături online: „Erau definiția sărăciei”
Puiul cu smântână și ciuperci este alegerea perfectă pentru un prânz copios. Această rețetă este foarte simplă de făcut și te va cuceri pe loc.
Iată ingredientele de care vei avea nevoie:
4 pulpe de pui
1 ceapă mare
300 g smântână de gătit
4-5 ciuperci mari proaspete
2 linguri (rase) de făină
ulei de floarea soarelui
sare
piper
mărar sau pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
1. Curățăm ciupercile și le tăiem felii. Ceapa trebuie tăiată și ea mărunt.
2. După ce am pregătit pulpele de pui, le punem la un loc cu ciupercile și ceapa într-o tigaie cu ulei încins. Le lăsăm până se rumenesc ușor.
3. După ce le-am călit, le scoatem din ulei și le punem într-o altă tigaie, dar doar după ce s-au răcit puțin.
4. Într-un vas trebuie să amestecăm 2 linguri de smântână cu 2 linguri de făină. După care omogenizăm cu restul de smântână.
5. Turnăm acest amestec peste puiul cu ciuperci și ceapă și le lăsăm să fiarbă. După ce sosul s-a îngroșat puțin, putem opri focul. Adăugam sare și piper după gust.
6. La final putem presăra câteva fire de mărar și pătrunjel proaspăt și servim cu mămăliguță.
Masa este gata! Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: pui cu smantana si ciuperci rețetă retete delicioase