Singura carne care este sănătoasă și benefică pentru creier. Recomandarea medicului Vlad Ciurea
Data publicării:
Madicul Vlad Ciurea a dezvăluit care este carnea benefică pentru creier și pe care o putem consuma fără griji.

Celebrul neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, a dezvăluit care este carnea pe care putem să o consumăm fără probleme, dar și care are numeroase beneficii pentru sănătate.

Singura carne care este sănătoasă și benefică pentru creier

„În creier, forma de carne de la care îi care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului și acel Omega, care are două forme de colesterol.

Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. (…). Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță. Se consideră că peștele marin este cel mai bun, bineînțeles că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă.

Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește. La pești, cei statici, de pe fundul apei, nu sunt atât de benefici pentru creier”, a declarat Vlad Ciurea, la Antena3CNN.

Alimentul de post care ne poate distruge sănătatea

Potrivit celebrului medic, cartofii sunt nocivi pentru creier și nu favorizează în niciun fel activitatea cerebrală. 

”Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală”, a explicat Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

Totodată, medicul Vlad Ciurea susține că și pâinea, în cantități mari, moleșește creierul. 

”Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a explicat renumitul neurochirurg.   

Ceaiul care are numeroase beneficii pentru creier

Medicul Vlad Ciurea susține că ceaiul verde are foarte multe beneficii asupra sănătății, în special asupra creierului.

„Ce-i place creierului este apa, în cantităţi deloc mici, ceaiul verde şi cafeaua. În schimb, prăjelile nu fac bine creierului”, spune medicul Vlad Ciurea.

Totodată, celebrul medic atrage atenția asupra prăjelilor, dar și a alimentelor condimentate foarte rău.

„Toate prăjelile fac rău, tot ce se face în ulei fierbinte. Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și super condimentate, la fel fac rău", a explicat profesorul Vlad Ciurea, medic neurochirurg, la un post TV.

„Ceea ce-i face bine sunt apa plată şi unele tipuri de ceaiuri Dar, în schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu-l luăm în considerație. Trebuie să-i dăm apă.  El înghite foarte multă apă, de aceea eu pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier.  Și apa este 78% din creier. El plutește, mai mult sau mai puțin, și atunci trebuie să-i dau apă încontinuu. Ceaiul verde este dovedit că este minunat pentru creier. Altceva! Se simte foarte bine. Cafeaua face foarte bine. Nu în exces, că e vorba de inimă”, a mai spus medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Minodora, captură video Youtube, Metropola TV

Minodora nu mai doarme cu soțul ei în același pat. Ce a făcut-o pe artistă să ia decizia radicală: „Nu pot”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 13 - 29 mai 2024, cu Remus Ionescu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Daniela Simulescu

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Daniela Simulescu. Zodia care are parte de o săptămână perfectă

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”




pixel