„Ne-am îndepărtat mult”. Ce spune Elena Vîșcu, fosta soție a lui CRBL, despre o posibilă împăcare cu artistul
Sinuzita este inflamația sinusurilor nazale, ca o consecință a unei răceli, a unei alergii, cum este de exemplu cea la ambrozie, sau a unui blocaj la nivelul sinusurilor.
Dr. Ana Maria Apostol, medic primar ORL, a explicat care sunt cauzele apariției sinuzitei, dar și de ce este necesar ca această afecțiune să fie tratată corespunzător.
”Când vine aerul rece asupra noastră și aerul plin de germeni, de bacterii și de virusuri, ne infectăm și se inflamează toată mucoasa respiratorie.
Când vorbim de mucoasa respiratorie vorbim în general de nas, gât și plămâni, dar uităm să menționăm că mai sunt pe lângă nas niște cavități osoase pline cu aer - sinusurile.
Aceste sinusuri paranazale, în interiorul lor sunt căptușite de o mucoasă respiratorie și când vine germenul asupra noastră intră prin nas și intră prin niște orificii micuțe care ventilează sinusurile și inflamează și aceste cavități.
Sunt opt astfel de cavități: sinusurile maxilare, la nivelul obrajilor, sinusurile frontale, de deasupra ochilor, sinusurile etmoidale, aflate între ochi, și care dor de cele mai mule ori, și în spatele ochilor, când apare o durere, sunt sinusurile sfenoidale”, a declarat medicul ORL Ana Maria Apostol la Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena 1.
Printre rolurile pe care le are mucoasa respiratorie de la nivelul sinusurilor se numără: purificarea, umezirea și încălzirea aerului, astfel ca ”în corpul nostru să ajungă un aer de calitatea pe care o dorim noi: un aer la 36 de grade, un aer steril și un aer umed”, a mai explicat medicul ORL-ist.
Citește continuarea pe DC MEDICAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: sănătate sinuzita