Ce ne rezervă astrele până la finalul anului. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cum îți va merge în următoarea perioadă
Siropul de tuse, un remediu frecvent utilizat pentru ameliorarea simptomelor asociate răcelii și gripei, poate fi periculos atât pentru adulți, cât și pentru copii. Deși este disponibil fără prescripție medicală și este considerat un tratament comun pentru tuse, poate face mai mai mult rău decât bine.
Într-o postare pe rețelele sociale, medicul Mihail Pautov a îndemnat oamenii să caute informații relevante pe internet înainte de a lua un astfel de sirop, subliniind că studiile recente arată că unele siropuri sunt „la fel de eficiente ca un pahar de apă”.
Medicul a precizat că siropurile de tuse ar trebui interzise sau date cu prescripție medicală, având în vedere că acestea pot contribui la apariția tusei cronice în rândul copiilor și adulților.
„Înainte să iei un sirop de tuse caută pe Google. Scrie «Sirop de tuse studii randomizate», scrie în engleză «cough syrup studies» și o să vezi studii care îți arată că un sirop de tuse e la fel de eficient ca ca un pahar de apă. Deci da, siropurile de tuse ar trebui efectiv interzise sau ar trebui date numai pe prescripție medicală. Siropul de tuse împreună cu aerul uscat din cameră și cald sunt reprezintă de multe ori cauza principală pentru foarte mulți oameni, copii și adulți, pentru care ei tușesc cronic mai mult de patru săptămâni sau opt săptămâni”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.
@doctor.mihail Studiile despre Siropul de Tuse_ Eficient sau Nu_
♬ original sound - doctor.mihail
Te-ar putea interesa și: Beneficiile uimitoare ale consumului de Omega 3. Mihaela Bilic „Este esențial pentru noi toți, de la pitici la bunici”
Te-ar putea interesa și: Care este porția corectă de legume pe care trebuie să o consumi zilnic. Dr. Mihail: „Sunt benefice inimii, au vitamina C și ne ajută să fim sănătoși”
Dr. Mihail avertizează asupra unei greșeli frecvente în prepararea ceaiului, subliniind că utilizarea apei fierte la 100 de grade Celsius poate distruge multe din substanțele benefice ale ceaiului. Totodată, este important ca mierea, fructele sau lămâia să fie adăugate la o temperatură mai scăzută pentru a beneficia de proprietățile nutritive.
„Ceaiul niciodată nu trebuie făcut în apă fiartă, nu la 100 de grade, pentru că așa o să omorâm foarte multe elemente bune din acel ceai. Inclusiv mierea nu se pune în apa fierbinte, la 100 de grade celsius, dar nici lămâia, spre exemplu. Este bine ca temperatura să scadă la cel puțin 80 de grade celsius, atunci punem pliculețele de ceai, după care scade la 60 de grade celsius, când e bun de băut, iar atunci punem mierea, fructe, lămâie și orice altceva ne dorim, ca să rămână sănătoasă băutura.”, spune Dr. Mihail pe rețelele de socializare.
Te-ar putea interesa și: Cea mai sănătoasă salată din lume. Costă doar 1 leu pe porție și se prepară simplu. Dr. Mihail: „Conține vitamina C, potasiu, fier”
Te-ar putea interesa și: Boala la care te supui, dacă bei cafeaua pe stomacul gol. Dr. Marius Sava, avertisment: „Nu se recomandă”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...