Situațiile în care nu ar trebui să te dai niciodată cu parfum. Ce spun specialiștii
Pentru mulți oameni, pulverizarea parfumului lor este o parte esențială a rutinei zilnice înainte de a ieși pe ușă. Dar dacă acesta ești tu, să știi asta: Există anumite situații în care ar trebui să te gândești de două ori înainte de a aplica orice parfum.

"Este foarte important să vă gândiți la sensibilitățile, alergiile și bolile altor persoane atunci când purtați parfum", spune Chantelle Hartman Malarkey, expert în stil de viață și divertisment.

Bineînțeles, fiecare parfum este unic. Potrivit Esteniei Goodridge, cel mai bine este să rezervați parfumurile mai puternice pentru evenimentele de seară, în special pentru cele în aer liber - și să folosiți parfumuri mai subtile și mai delicate în timpul zilei sau pentru evenimentele din interior.

De asemenea, este mai bine să evitați purtarea parfumului cu totul în anumite scenarii. Citiți mai departe pentru a vedea care sunt acestea, potrivit experților.

Situațiile în care nu ar trebui să te dai niciodată cu parfum

În transportul public

Fie că mergeți cu metroul la serviciu, vă urcați în avion sau mergeți cu un taxi până acasă la un prieten, expertul în etichetă Lisa Mirza Grotts recomandă cu tărie să renunțați la parfum.

"Spațiile mici pot crea o fricțiune de parfum fără loc de scăpare", explică ea. "Așa că eu cred că cel mai politicos lucru de făcut este să nu-l aplici".

"Nimeni nu vrea să fie blocat într-un zbor lung cu mirosuri care i-ar putea provoca greață", este de acord Malarkey.

În spitale și în alte unități de asistență medicală

Un alt moment în care ar trebui să evitați parfumul este atunci când vă aflați într-o instituție medicală, cum ar fi cabinetul medicului sau al dentistului, sau când vizitați pe cineva în spital - spune Goodridge. Deoarece oamenii din aceste medii pot fi bolnavi și, de cele mai multe ori, stau foarte aproape unii de alții în sălile de așteptare și în alte zone comune, este mai bine să renunțați la parfumul potențial ofensator din respect.

"Într-un cadru spitalicesc, pot exista chiar pacienți care sunt alergici la parfumuri", explică Goodridge. "Acesta este un motiv important pentru care majoritatea spitalelor au o politică împotriva purtării parfumurilor."

Chiar dacă persoanele din apropiere nu au dat alergii, consultantul în etichetă Jodi RR Smith notează că parfumurile tale pot fi deranjante sau invazive.

În jurul persoanelor însărcinate

Deși oamenii de știință încă nu sunt siguri de ce, este un fapt bine documentat că multe persoane au tendința de a avea un simț al mirosului sporit în timpul sarcinii. Așadar, având în vedere acest lucru, este evident o idee bună să evitați să vă stropiți cu orice parfum înainte de a petrece timp cu o persoană însărcinată - la urma urmei, nu se știe niciodată cum va reacționa la parfumul dumneavoastră.

"Purtarea parfumului în preajma lor le poate provoca, de fapt, greață", notează Malarkey, potrivit bestlife.com

La înmormântări și la priveghi

Ca regulă generală, experții recomandă să nu purtați parfum la o înmormântare. "Nu este vorba despre tine, ci despre persoana decedată", explică Grotts. "Nimeni nu vrea să atragă atenția asupra sa într-o zi sumbră ca aceasta". Nu numai că purtarea unui parfum puternic poate fi văzută ca o lipsă de respect, dar ar putea, potențial, să provoace altor participanți migrene sau alte simptome neplăcute dacă au sensibilități la anumite parfumuri. Acesta este un aspect deosebit de important dacă participați la un priveghi sau la o înmormântare într-un spațiu interior mic.

La sală

Există multiple motive pentru care nu ar trebui să purtați un parfum la următoarea ședință de gimnastică. În primul rând, nu știi dacă persoanele care se antrenează chiar lângă tine ar putea avea sensibilități sau alergii la anumite parfumuri.

În al doilea rând, așa cum spune Grotts-"Transpirația și parfumul nu se amestecă".

Așadar, renunțați la parfumul greu și aplicați în schimb deodorant. Colegii tăi de sală îți vor fi cu siguranță recunoscători.

 

Data: 30 mai 2023, 17:05
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   parfum  situatii 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...

HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...