Slăbitul sănătos și fără dietă, la îndemâna oricui. Nutriționist: Este pe termen lung. Organizarea este cheia
Dieta trebuie considerată ca stil de viață, nu o restricție, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori. De ce este nevoie pentru a slăbi sănătos fără dietă.

A slăbi vine cu o presiune uriașă din partea societății, unde persoanele mai corpolente, cu voia sau fără voia lor, sunt criticate și arătate cu degetul. Astfel, cei care vor să slăbească au de a face pe lângă presiunea celor din jur și cu cea proprie, o luptă la care trebuie să fim atenți pentru a nu cădea într-o capcană din care greu se poate ieși.

În plus, și doar ideea de dietă are o conotație negativă pentru mare parte din cei care vor să adopte un stil de viață sănătos, confundând termenul cu acel regim medical, plin de restricții, și care, în fond, se aplică pentru o serie de afecțiuni, dar fără a lăsa persoana respectivă cu un aport redus de nutrienți.

Totodată, pentru multă lume ”termen dietă aduce la pachet presiune și atunci, în momentul în care trebuie să ne ținem de ceva avem tendința să ne sabotăm, ne este mult mai dificil să respectăm anume reguli stricte”, a declarat Andreea Coțofană, nutriționist și coach, la Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena 1.

Potrivit nutriționistului, sabotarea în cazul dietelor reprezintă situațiile în care după câteva zile de dietă riguroasă ”scăpăm” la dulapul cu bunătăți, care de altfel a subliniat că se poate slăbi fără vreo dietă, în sensul pe care mulți îl consideră ca fiind ceva restrictiv, printr-o simplă schimbare de mentalitate.

”Varianta mai stabilă ar fi un stil de viață sănătos. Cu toții ne dorim asta. De ce? Pentru că diferit față de dietă este că acesta este pe termen lung.

Citește întreaga știre pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Spectacola | Dată: 31 ian 2023, 19:52

Sursa foto: Radu Andrei Tudor, instagram

Scandal de proporții în TVR, după plecarea prezentatorului Radu Andrei Turdor: „Angajații sunt umiliți. E regim de teroare!”

Oana Roman și Mioara Roman. Sursa foto: Instagram Oana Roman

Mioara Roman, lecție pentru Oana Roman. Ce sfat i-a dat vedetei, în mijlocul despărțirii de Marius Elisei: „Nu am dreptul să fac asta"

Sursa foto: unsplash, autor Dayne Topkin

Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare semn zodiacal, în perioada 20 - 26 martie 2023

Camelia Pătrășcanu

Horoscop karmic, cu Camelia Pătrășcanu. Zodia care are parte de relații tensionate: „Pot apărea reproșuri”

Corina Chiriac. Sursa foto: captura video YouTube

File din poveștile de dragoste ale unei dive: Corina Chiriac. Ce spun despre ea, bărbații cu care s-a iubit: „Veniseră o sută de persoane la poartă”

Ramona Prodea, Jorge, captură video Youtube

Soția lui Jorge, de urgență la spital: „Suntem familia faultată. Să nu aveți impresia că viața noastră e roz”. Cu ce probleme se confruntă Ramona Prodea

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură foto

Ce personalitate ai, în funcţie de ziua de naştere. Mihai Voropchievici: "Cel născut pe 3 e unicul care îi atrage pe toți spre el"

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop rune 20-26 martie 2023. Mihai Voropchievici, veste colosală pentru o zodie

Neti Sandu, captură video Pro TV

Horoscop, joi, 16 martie 2023, cu Neti Sandu. Previziuni pentru toate zodiile

Neti Sandu, captură video Pro TV

Horoscop, miercuri, 15 martie 2023, cu Neti Sandu. Previziuni pentru toate zodiile

Neti Sandu, captură video Pro TV

Horoscop săptămânal 20 – 26 martie 2023, cu Neti Sandu. Previziuni pentru toate zodiile

Neti Sandu, captură video Pro TV

Horoscop, luni, 20 martie 2023, cu Neti Sandu. Previziuni pentru toate zodiile