Smochinele, fructele minune. Beneficii uimitoare pentru organism
Data publicării:
Smochinele sunt un adevărat deliciu, dar și o sursă puternică de sănătate. 

Smochinele sunt niște fructe unice, care seamănă cu o lacrimă. Au aproximativ dimensiunea degetului mare, sunt pline cu sute de semințe mici și au o coajă comestibilă de culoare violet sau verde. Carnea fructului este roz și are un gust blând și dulce. Numele științific al smochinului este Ficus carica. Smochinele - și frunzele lor - sunt pline de substanțe nutritive și oferă o varietate de beneficii potențiale pentru sănătate. Acestea pot promova o digestie sănătoasă, vă pot reduce riscul de boli de inimă și vă pot ajuta să vă gestionați nivelul zahărului din sânge.

Sănătatea digestivă- Smochinele au fost folosite de mult timp ca remediu la domiciliu sau ca tratament alternativ pentru probleme digestive, cum ar fi constipația, potrivit unui studiu. Acestea conțin fibre, care pot contribui la promovarea sănătății digestive prin înmuierea și adăugarea volumului la scaune, scăderea constipației și servirea ca prebiotic - sau sursă de hrană pentru bacteriile sănătoase care vă populează intestinul.

Poate îmbunătăți sănătatea vasculară și a inimii- Smochinele pot îmbunătăți tensiunea arterială și nivelul de grăsime din sânge, ceea ce vă poate ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea vasculară și să reduceți riscul de boli de inimă. Un studiu a constatat că extractul de smochine a scăzut tensiunea arterială la șobolani cu tensiune arterială normală, precum și la cei cu niveluri crescute.

Poate ajuta la gestionarea nivelului de zahăr din sânge- Un studiu datat din 1998 la 10 persoane cu diabet zaharat de tip 1 a constatat că consumul de ceai din frunze de smochin la micul dejun ar fi putut să le scadă nevoile de insulină. În luna în care au primit ceai din frunze de smochin, dozele de insulină au scăzut cu aproximativ 12% 

Proprietăți potențiale anticanceroase- S-a demonstrat că frunzele de smochin și latexul natural de la plantele de smochin prezintă activitate antitumorală împotriva cancerului de colon uman, a cancerului de sân, a colului uterin și a celulelor de cancer hepatic (studiu)

Piele sănătoasă - Smochinele pot avea unele efecte benefice asupra pielii, în special la persoanele cu dermatită alergică - sau cu pielea uscată și cu mâncărime ca urmare a alergiilor. Un studiu efectuat pe 45 de copii cu dermatită a constatat că o cremă din extract de fruct de smochin uscat aplicată de două ori pe zi timp de 2 săptămâni a fost mai eficientă în tratarea simptomelor dermatitei decât crema cu hidrocortizon, tratamentul standard.

Controlul greutății corporale- Pentru cei care doresc să slăbească sau să-și mențină greutatea sub control, smochinele sunt un bun ajutor datorită conținutului de fibre. Au totuși un conținut caloric mare, de aceea cel mai bine se consumă dimineața sau ca gustare de la ora 10, în cantitate redusă. Satisfac pofta de dulce.

Oase mai puternice- Smochinele sunt o sursă importantă de calciu. În plus, potasiul pe care îl conțin nu ajută doar la reglarea tensiunii arteriale ci împiedică și eliminarea calciului.

Protejează vederea -Smochinele conțin vitamina A care are un rol important în îmbunătățirea vederii și prevenirea afecțiunilor oculare ca degenerescența maculară.

 


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: beneficii  sănătate  smochine 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



Adevărul despre banane. Ce efect au asupra rinichilor

O alimentație echilibrată este baza unei vieți...

pixel