Snițel de post. Cea mai rapidă și gustoasă rețetă
Data publicării:
Șnițelul de post este extrem de gustos și se prepară foarte rapid.

INGREDIENTE:

300 gr soia  felii

1 ceapă mare

5 căței usturoi

100 gr făin

200 ml apă,  sare și piper după gust

200 gr pesmet

ierburi măcinate

ulei pentru prăjit

MOD DE PREPARARE:

Într-o cratiță punem:  2 l apă, ceapă  tăiată pe jumătate, 1 linguriță de sare, piper după gust, cimbru uscat. Punem cratița pe foc,  după primul clocot adăugăm soia și setăm focul pe minim. Se fierb 20 minute, apoi adăugăm usturoiul pisat  și acoperim cratița. După 10 minute scoatem soia cu o spumiera și le lăsăm să se răcescă. Se scurg bine de lichid prin apăsare. Făina se amestecă cu sare, piper, ierburi  măcinate pi apă. Amestecăm bine până formăm o compoziție omogenă. Trecem feliile de soia prin compoziția formată, prin pesmet și apoi se prăjesc în ulei încins. Le prăjim pe ambele părți și le scoatem pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă.

POFTĂ BUNĂ!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: rețetă  snitel de post 






pixel