Soluțiile miraculoase care distrug pietrele la rinichi. Carmen Brumă „Iată ce poate fi de ajutor”
Data publicării:
Carmen Brumă a dezvăluit top trei sfaturi alimentare pentru pietrele la rinichi.

Pietrele la rinichi, cunoscute și sub denumirea medicală de litiaze renale sau calculi renali, sunt formațiuni solide care se dezvoltă în rinichi sau în tractul urinar. Aceste pietre pot varia ca dimensiune, de la granule microscopice până la pietre mari de câțiva centimetri în diametru. Simptomele pietrelor la rinichi pot include durere intensă în partea laterală a abdomenului, durere la urinare, sânge în urină, greață și vomă.

Soluțiile miraculoase care distrug pietrele la rinichi. Carmen Brumă „Iată ce poate fi de ajutor”

Carmen Brumă a oferit trei sfaturi esențiale pentru prevenirea pietrelor la rinichi, o problemă care afectează o parte semnificativă din populație. Potrivit statisticilor, 10% dintre bărbați și 3% dintre femei vor dezvolta cel puțin o piatră la rinichi în decursul vieții lor.

„10% dintre bărbați și 3% dintre femei dezvoltă de-a lungul vieții măcar un calcul renal sau piatră la rinichi, iar dacă aceasta apare, e posibil să mai urmeze și altele. Iată ce poate fi de ajutor”, a spus Carmen Brumă, în mediul online.

1. Hidratarea

În primul rând, Carmen Brumă recomandă o hidratare adecvată, subliniind importanța consumului crescut de lichide pentru a spori producția de urină. Acest lucru poate preveni cristalizarea și acumularea acestora în rinichi, reducând astfel riscul de formare a pietrelor. Ea menționează că sucul de lămâie sub formă de limonadă poate fi benefic datorită conținutului său de acid citric, care ajută la reducerea eliminării de calciu în urină, un factor important în formarea calculilor.

„Beți mai multe lichide astfel încât să crească producția de urină și diluarea ei, ceea ce previne concentrarea și cristalizarea mineralelor, acestea fiind evacuate mai repede, scăzând riscul de formare a pietrelor. Sucul de lămâie sub formă de limonadă conține acid citric care scade eliminarea de calciu în urină și previne formarea calculilor”, a precizat Carmen Brumă.

Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă te învață ce trebuie să faci ca să nu te îngrași în această vară. Este mai simplu decât credeai

2. Extracte naturale

În al doilea rând, Carmen Brumă subliniază importanța unor extracte naturale precum phyllanthus niruri, urzică, mătase de porumb, colții babei și coada calului. Aceste plante sunt cunoscute pentru proprietățile lor de a ajuta la dizolvarea pietrelor, având și efecte antiinflamatoare benefice pentru sănătatea rinichilor.

„Extracte din phyllanthus niruri, urzică, mătase de porumb, colții babei, coada calului ajută dizolvarea pietrelor, au efect antiinflamator și susțin sănătatea rinichilor”, a declarat Carmen Brumă.

Te-ar putea interesa și: Ce mănâncă Carmen Brumă de arată atât de bine la 47 de ani. Vedeta a dezvăluit secretul siluetei sale: „Îmi încep aproape întotdeauna ziua cu...”

3. Reducerea consumului de sare și evitarea excesului de proteine animale și de alimente bogate în oxalați

Totodată, specialista recomandă reducerea consumului de sare și evitarea excesului de proteine animale și de alimente bogate în oxalați, cum ar fi sfecla roșie, nuci, spanac, tărâțe și germeni de grâu. 

„Reduceți consumul de sare, evitați excesul de proteine animale și de alimente bogate în oxalați, cum ar fi sfecla roșie, nuci, spanac, tărâțe și germeni de grâu, linte, fasole boabe”, a spus Carmen brumă în mediul online”, a adăugat Carmen Brumă.

Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, alimentele periculoase pentru sănătate, dar și pentru dantură. Trebuie să le eviți neapărat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate

Cristina Herea și Alexandru Chiciu s-au despărțit

Cristina Herea și Alexandru Chiciu nu mai sunt împreună.


DC Media Group Audience

Sursă foto: Delia/Instagram

Delia, aspru criticată de fanii săi de pe Instagram: „Nici nu ai chiloți pe tine! Doamne Ferește!”

Captură video: Pro TV

Relația lui Zanni cu iubita sa, la un nou nivel. Câștigătorul Survivor All Stars are planuri de nuntă? „Viitoarea mea nevastă încă mă lasă să...”

Andreea Bălan, captură video Youtube, Ilinca Vandici

Andreea Bălan explică de ce nu au voie fetițele ei cu telefoane și tablete până la 12 ani: Nu o să le dau, indiferent de ce vor avea colegii lor la școală

Mihai Mitoșeru, foto Facebook

Mihai Mitoșeru, iubește din nou: „ Am cunoscut o fată extraordinară! Păcat că...”

Sursă foto: Gina Pistol/Instagram

Gina Pistol a făcut anunțul mult așteptat! Va fi prezentatoarea MasterChef 2024, alături de bucătarii Scărlătescu, Dumitrescu și Bontea, de la PRO TV

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'. Sursă foto: Instagram/Jador

Jador tună și fulgeră, după informațiile care au apărut despre el în urma despărțirii de Oana Ciocan: „Cum puteți să ziceți asta? Rușine”

Oana Lis și Viorel Lis, foto Facebook

Oana Lis a răbufnit: Mi-au zis că sunt o nenorocită care o să-l lase pe Vio la greu! Acum îmi spun că cerșesc. Nimeni nu cerșește de bine

Captură video: Pro TV

Cum va fi vremea în țară, în următoarele zile. Busu anunță prognoza meteo până marți

Youtube / Ameritat cu Nasrin

Reghecampf rupe tăcerea în legătură cu Bebeto: Relația nu e în regulă / Vom avea o discuție „necontrolată”

Sursă foto: Fiță cu Adiță/ YouTube

Irina Columbeanu, apariție rară. Cum s-a lăsat fotografiată fiica fostului milionar, odată cu vizita ei în România

Cabral și Andreea Ibacka. Foto Facebook

Andreea Ibacka și Cabral își vând apartamentul. Motivul pentru care au luat această decizie: „Ne luăm rămas bun de la acest cuibușor” / Foto

Captură video: YouTube/La Măruță. Captură video: Instagram/Ioana Ignat

Sebastian Dobrincu dă cărțile pe față. Răspunsul artistului când a fost întrebat ce vedete i-au făcut avansuri Ioanei Ignat: „S-a întâmplat”


E oficial! Ladislau Boloni și FC Metz sunt istorie!

Anunțul a fost publicat pe rețelele sociale ale clubului...



pixel