Sorin Bontea, cea mai bună rețetă de gogoși. Secretul pentru a obține un aluat pufos
Data publicării:
Sorin Bontea propune o rețetă delicioasă și perfectă de preparat în weekend.

Toată lumea își dorește să se relaxeze în weekend și să se răsfețe cu un preparat delicios. Totuși, dacă nu ai starea necesară pentru a găti ceva prea complicat, dar nu vrei nici să te deplasezi la cofetărie, avem soluția perfectă. Gogoșile reprezintă desertul îndrăgit de toată lumea, de la mic, la mare, iar, partea cea mai bună este că nu necesită prea mult timp de preparare. Mai mult, bucătarul chef Sorin Bontea și-a dezvăluit propria rețetă, dar și este secretul ce stă în spatele unor gogoși pufoase. 

Ingrediente:

  • 500 g de făină
  • două ouă
  • 100 g de zahăr
  • 80 g de unt topit
  • coajă de lămâie rasă și uscată
  • coajă de portocală
  • 11 g de drojdie
  • un vârf de linguriță de sare
  • esență de vanilie sau extract
  • 250 de ml de lapte

Mod de preparare:

„Încep cu laptele călduț, zahăr și drojdie, punem tot într-un castron. Adaug și coaja de portocală și lămâie, amestec puțin cu un tel și las cam 10-15 minute să se activeze drojdia. Punem puțină sare, vanilia, untul topit, ouăle și mixăm bine. Pun făina și mixez din nou .Coca e moale, pun o lingură de ulei și o mai frământ puțin și o pun la crescut o oră. După, o întind bine, cam de 1 cm, dau și cu puțină făină, ca să fie mai ușor de întins. Nu știu câte gogoși ies. Puteți folosi o cană sau pahar ca să le tăiați. Le las să crească încă 40 de minute, cu o folie de plastic pe ele.

Acum, mi-am pregătit ulei și o farfurie cu un șervețel, pe care scot gogoșile. Normal se țin 2-3 minute pe o parte și așteptăm să se umfle. Punem zahăr pudră mult pe deasupra și gata. Sunt foarte bune.”, a dezvăluit Sorin Bontea pe Youtube.

 

Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu

Ingrediente:

  • 4 kg de carne tocată de porc;
  • 500 g orez;
  • 2 kg ceapa;
  • 40 g piper;
  • 45 g sare;
  • o bucată de afumătură;
  • bulion;
  • frunze de varză murată;
  • cimbru;
  • foi de dafin

Mod de preparare:

Prima dată, se toacă mărunt ceapa, după care aceasta se pune la călit într-o tigaie, până când prinde o culoare ușor aurie. După acest pas, urmează prepararea cărnii pentru umplutură, ce trebuie amestedcată cu orezul spălat, cimbru, sare și piper. După ce am terminat, pregătim frunzele de varză murată și începem să împăturim sarmalele, spune cheful bucătar.

„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a mărturisit Chef Cătălin Scărlătescu, potrivit spynews.

După ce am terminat de împachetat toate sarmalele, acestea vor fi puse într-o oală, unde nu trebuie să uităm să adăugăm și niște afumătură, pentru un gust și mai delicios. Acesta este trucul peste care bucătarul chef nu trece niciodată. Sarmalele sunt lăsate la fiert în jur de patru ore, până când carnea, dar și frunza, devin perfect fierte.

”Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai spus bucătarul.

Cum obții cartofi prăjiți perfect crocanți. Joseph Hadad: „Asta scoate o parte din umiditatea din cartofi”


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: gogosi pufoase  rețetă  sorin bontea 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



pixel