Sorin Bontea, cea mai bună rețetă de gogoși. Secretul pentru a obține un aluat pufos
Data publicării:
Sorin Bontea propune o rețetă delicioasă și perfectă de preparat în weekend.

Toată lumea își dorește să se relaxeze în weekend și să se răsfețe cu un preparat delicios. Totuși, dacă nu ai starea necesară pentru a găti ceva prea complicat, dar nu vrei nici să te deplasezi la cofetărie, avem soluția perfectă. Gogoșile reprezintă desertul îndrăgit de toată lumea, de la mic, la mare, iar, partea cea mai bună este că nu necesită prea mult timp de preparare. Mai mult, bucătarul chef Sorin Bontea și-a dezvăluit propria rețetă, dar și este secretul ce stă în spatele unor gogoși pufoase. 

Ingrediente:

  • 500 g de făină
  • două ouă
  • 100 g de zahăr
  • 80 g de unt topit
  • coajă de lămâie rasă și uscată
  • coajă de portocală
  • 11 g de drojdie
  • un vârf de linguriță de sare
  • esență de vanilie sau extract
  • 250 de ml de lapte

Mod de preparare:

„Încep cu laptele călduț, zahăr și drojdie, punem tot într-un castron. Adaug și coaja de portocală și lămâie, amestec puțin cu un tel și las cam 10-15 minute să se activeze drojdia. Punem puțină sare, vanilia, untul topit, ouăle și mixăm bine. Pun făina și mixez din nou .Coca e moale, pun o lingură de ulei și o mai frământ puțin și o pun la crescut o oră. După, o întind bine, cam de 1 cm, dau și cu puțină făină, ca să fie mai ușor de întins. Nu știu câte gogoși ies. Puteți folosi o cană sau pahar ca să le tăiați. Le las să crească încă 40 de minute, cu o folie de plastic pe ele.

Acum, mi-am pregătit ulei și o farfurie cu un șervețel, pe care scot gogoșile. Normal se țin 2-3 minute pe o parte și așteptăm să se umfle. Punem zahăr pudră mult pe deasupra și gata. Sunt foarte bune.”, a dezvăluit Sorin Bontea pe Youtube.

 

Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu

Ingrediente:

  • 4 kg de carne tocată de porc;
  • 500 g orez;
  • 2 kg ceapa;
  • 40 g piper;
  • 45 g sare;
  • o bucată de afumătură;
  • bulion;
  • frunze de varză murată;
  • cimbru;
  • foi de dafin

Mod de preparare:

Prima dată, se toacă mărunt ceapa, după care aceasta se pune la călit într-o tigaie, până când prinde o culoare ușor aurie. După acest pas, urmează prepararea cărnii pentru umplutură, ce trebuie amestedcată cu orezul spălat, cimbru, sare și piper. După ce am terminat, pregătim frunzele de varză murată și începem să împăturim sarmalele, spune cheful bucătar.

„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a mărturisit Chef Cătălin Scărlătescu, potrivit spynews.

După ce am terminat de împachetat toate sarmalele, acestea vor fi puse într-o oală, unde nu trebuie să uităm să adăugăm și niște afumătură, pentru un gust și mai delicios. Acesta este trucul peste care bucătarul chef nu trece niciodată. Sarmalele sunt lăsate la fiert în jur de patru ore, până când carnea, dar și frunza, devin perfect fierte.

”Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai spus bucătarul.

Cum obții cartofi prăjiți perfect crocanți. Joseph Hadad: „Asta scoate o parte din umiditatea din cartofi”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: gogosi pufoase  rețetă  sorin bontea 



Sursă foto: Instagram, Youtube/ Monica Bîrlădeanu, Ionela Nastase

Adio, Monica ”Bîrlădeanu”! Schimbare surpriză după nunta cu Valeriu Gheorghiță

Mihaela Tatu, captură Video PRO TV.

Ce pensie primește Mihaela Tatu. Suma îi ajunge pentru plata unei singure facturi lunare: „Este pensia pe o viață întreagă de muncă”

Sursă foto: Captură foto Instagram Georgiana Lobonț

Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie când a aflat că Georgiana Lobonț și soțul ei divorțează. Artistul nu se aștepta la această întrebare

Sursă foto: Captură video „40 de întrebări cu Denise Rifai”

Rodica Mandache nu regretă că a furat logodnicul prietenei sale. Ce a dezvăluit marea actriță: „Tot timpul făceam jocurile astea”

Captură video: Facebook/Betty Salam. Captură video: Instagram/Betty Salam

„Nu suntem bine deloc. Ne-am despărțit”. Betty Salam, mesaj șocant la doar câteva zile după ce a vorbit despre împăcarea cu Cătălin Vișănescu

Sursă foto: Facebook/Oana Pellea

Oana Pellea dă de pământ cu Alina Ceușan! Actrița s-a enervat la culme când a văzut derapajul influenceriței: „Câtă vulgaritate și lipsă de bun simț. Rușine!”

Sursă foto: Captură foto Instagram Alina Ceușan/Ada Galeș

O celebră actriță i-a luat apărarea Alinei Ceușan, după ce a fost aspru criticată din cauza unui gest controversat de la teatru: „Vă sugerez să o luați mai ușor”

Captură video: Instagram/Iustina Loghin

„Plâng”. Iustina Loghin de la Insula iubirii întâmpină probleme, cu doar câteva zile înainte de naștere: „Sunt supărată. Chiar acum, pe ultima sută de metri”

Captură video: YouTube/La Mărută

Ce a putut să spună Maria Iordănescu în direct, la TV, despre Mihai Bendeac. Nu i-a spus-o niciodată în față

Captură video: YouTube/Antena 3 CNN

Zodiile care câștigă bani în noiembrie. Mihai Voropchievici arată nativii favorizați

Sursă foto: Captură foto Facebook Gabriela Cristea

Reacția unei tinere după ce a gustat ciocolata Dubai de la Gabriela Cristea: „Nu are nicio legătură”

Sursa foto: captură din video (Facebook / Tierheim Bergheim)

VIDEO Viral: I-a uimit pe toți! Răsturnare de situație cu o pisică adusă la un adăpost


Medalii pentru România la haltere și lupte

Halterofilul Tiberiu Ionuț Donose a obținut nu mai puțin...



pixel