Sorin Bontea, cea mai bună rețetă de gogoși. Secretul pentru a obține un aluat pufos
Data publicării:
Sorin Bontea propune o rețetă delicioasă și perfectă de preparat în weekend.

Toată lumea își dorește să se relaxeze în weekend și să se răsfețe cu un preparat delicios. Totuși, dacă nu ai starea necesară pentru a găti ceva prea complicat, dar nu vrei nici să te deplasezi la cofetărie, avem soluția perfectă. Gogoșile reprezintă desertul îndrăgit de toată lumea, de la mic, la mare, iar, partea cea mai bună este că nu necesită prea mult timp de preparare. Mai mult, bucătarul chef Sorin Bontea și-a dezvăluit propria rețetă, dar și este secretul ce stă în spatele unor gogoși pufoase. 

Ingrediente:

  • 500 g de făină
  • două ouă
  • 100 g de zahăr
  • 80 g de unt topit
  • coajă de lămâie rasă și uscată
  • coajă de portocală
  • 11 g de drojdie
  • un vârf de linguriță de sare
  • esență de vanilie sau extract
  • 250 de ml de lapte

Mod de preparare:

„Încep cu laptele călduț, zahăr și drojdie, punem tot într-un castron. Adaug și coaja de portocală și lămâie, amestec puțin cu un tel și las cam 10-15 minute să se activeze drojdia. Punem puțină sare, vanilia, untul topit, ouăle și mixăm bine. Pun făina și mixez din nou .Coca e moale, pun o lingură de ulei și o mai frământ puțin și o pun la crescut o oră. După, o întind bine, cam de 1 cm, dau și cu puțină făină, ca să fie mai ușor de întins. Nu știu câte gogoși ies. Puteți folosi o cană sau pahar ca să le tăiați. Le las să crească încă 40 de minute, cu o folie de plastic pe ele.

Acum, mi-am pregătit ulei și o farfurie cu un șervețel, pe care scot gogoșile. Normal se țin 2-3 minute pe o parte și așteptăm să se umfle. Punem zahăr pudră mult pe deasupra și gata. Sunt foarte bune.”, a dezvăluit Sorin Bontea pe Youtube.

 

Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu

Ingrediente:

  • 4 kg de carne tocată de porc;
  • 500 g orez;
  • 2 kg ceapa;
  • 40 g piper;
  • 45 g sare;
  • o bucată de afumătură;
  • bulion;
  • frunze de varză murată;
  • cimbru;
  • foi de dafin

Mod de preparare:

Prima dată, se toacă mărunt ceapa, după care aceasta se pune la călit într-o tigaie, până când prinde o culoare ușor aurie. După acest pas, urmează prepararea cărnii pentru umplutură, ce trebuie amestedcată cu orezul spălat, cimbru, sare și piper. După ce am terminat, pregătim frunzele de varză murată și începem să împăturim sarmalele, spune cheful bucătar.

„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a mărturisit Chef Cătălin Scărlătescu, potrivit spynews.

După ce am terminat de împachetat toate sarmalele, acestea vor fi puse într-o oală, unde nu trebuie să uităm să adăugăm și niște afumătură, pentru un gust și mai delicios. Acesta este trucul peste care bucătarul chef nu trece niciodată. Sarmalele sunt lăsate la fiert în jur de patru ore, până când carnea, dar și frunza, devin perfect fierte.

”Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai spus bucătarul.

Cum obții cartofi prăjiți perfect crocanți. Joseph Hadad: „Asta scoate o parte din umiditatea din cartofi”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: gogosi pufoase  rețetă  sorin bontea 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel