Sorin Bontea, cea mai bună rețetă de gogoși. Secretul pentru a obține un aluat pufos
Sorin Bontea propune o rețetă delicioasă și perfectă de preparat în weekend.

Toată lumea își dorește să se relaxeze în weekend și să se răsfețe cu un preparat delicios. Totuși, dacă nu ai starea necesară pentru a găti ceva prea complicat, dar nu vrei nici să te deplasezi la cofetărie, avem soluția perfectă. Gogoșile reprezintă desertul îndrăgit de toată lumea, de la mic, la mare, iar, partea cea mai bună este că nu necesită prea mult timp de preparare. Mai mult, bucătarul chef Sorin Bontea și-a dezvăluit propria rețetă, dar și este secretul ce stă în spatele unor gogoși pufoase. 

Ingrediente:

  • 500 g de făină
  • două ouă
  • 100 g de zahăr
  • 80 g de unt topit
  • coajă de lămâie rasă și uscată
  • coajă de portocală
  • 11 g de drojdie
  • un vârf de linguriță de sare
  • esență de vanilie sau extract
  • 250 de ml de lapte

Mod de preparare:

„Încep cu laptele călduț, zahăr și drojdie, punem tot într-un castron. Adaug și coaja de portocală și lămâie, amestec puțin cu un tel și las cam 10-15 minute să se activeze drojdia. Punem puțină sare, vanilia, untul topit, ouăle și mixăm bine. Pun făina și mixez din nou .Coca e moale, pun o lingură de ulei și o mai frământ puțin și o pun la crescut o oră. După, o întind bine, cam de 1 cm, dau și cu puțină făină, ca să fie mai ușor de întins. Nu știu câte gogoși ies. Puteți folosi o cană sau pahar ca să le tăiați. Le las să crească încă 40 de minute, cu o folie de plastic pe ele.

Acum, mi-am pregătit ulei și o farfurie cu un șervețel, pe care scot gogoșile. Normal se țin 2-3 minute pe o parte și așteptăm să se umfle. Punem zahăr pudră mult pe deasupra și gata. Sunt foarte bune.”, a dezvăluit Sorin Bontea pe Youtube.

 

Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu

Ingrediente:

  • 4 kg de carne tocată de porc;
  • 500 g orez;
  • 2 kg ceapa;
  • 40 g piper;
  • 45 g sare;
  • o bucată de afumătură;
  • bulion;
  • frunze de varză murată;
  • cimbru;
  • foi de dafin

Mod de preparare:

Prima dată, se toacă mărunt ceapa, după care aceasta se pune la călit într-o tigaie, până când prinde o culoare ușor aurie. După acest pas, urmează prepararea cărnii pentru umplutură, ce trebuie amestedcată cu orezul spălat, cimbru, sare și piper. După ce am terminat, pregătim frunzele de varză murată și începem să împăturim sarmalele, spune cheful bucătar.

„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a mărturisit Chef Cătălin Scărlătescu, potrivit spynews.

După ce am terminat de împachetat toate sarmalele, acestea vor fi puse într-o oală, unde nu trebuie să uităm să adăugăm și niște afumătură, pentru un gust și mai delicios. Acesta este trucul peste care bucătarul chef nu trece niciodată. Sarmalele sunt lăsate la fiert în jur de patru ore, până când carnea, dar și frunza, devin perfect fierte.

”Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai spus bucătarul.

Cum obții cartofi prăjiți perfect crocanți. Joseph Hadad: „Asta scoate o parte din umiditatea din cartofi”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Andreea Cercel | Dată: 02 oct 2022, 15:52

Foto Freepik

Horoscop CHINEZESC 2023. Anul Iepurelui de Apă. Previziuni pentru toate zodiile

Mihaela Bilic, foto Arhiva Personală

Ce mănâncă Mihaela Bilic de Crăciun. Trucurile celebrului nutriționist: „Răsfățul suprem este salata de boeuf, de care nu mă pot sătura”

Sfantul Andrei, foto creștinortodox.ro

Sfântul Andrei. Tradiții și obiceiuri. Ce trebuie să faci pe 30 noiembrie 2022

Sursa foto: Gina Pistol, Instagram

„Minte că are un copil cu Smiley”. Acuzațiile șocante primite de Gina Pistol. Cum a reacționat prezentatoarea

Lidia Fecioru, captură video Youtube/ Ilinca Vandici

Ceaiul care te ajută să nu mai mergi des la toaletă. Lidia Fecioru: "Rezultatele se văd după două luni"

Andreea Bălan, Dana Budeanu/ captură video Youtube, Instagram

Dana Budeanu o face praf pe Andreea Bălan: „Copiii vor cere despăgubiri la 18 ani” / VIDEO

Florin Piersic Jr./ Florin Piersic. Foto Instagram

Florin Piersic și fiul său nu mai „comunică”. Gestul care a dus la ruptura dintre cei doi: „El a venit și a făcut cumva bășcălie. M-a șocat gestul”

Sursa foto: Andreea Esca, Instagram

Andreea Esca, îndrăgostită de fiul unui actor celebru: „Primul iubit nu se uită niciodată. M-a iubit ani la rând”

Cristina Demetrescu, captură Video PRO TV

Horoscop DECEMBRIE 2022. Cristina Demetrescu: „Este momentul adevărului”. Zodiile norocoase ale lunii

Carmen Harra, Foto Facebook

Carmen Harra, avertisment pentru 2023: „Ăștia sunt anii fatidici. Biblia mereu vorbește de perioada aceea de 7 ani în care oamenii suferă de boli, de sărăcie, de foamete”

Dan Negru și Fuego, Kanal D

Dan Negru, motivul pentru care Fuego îl sună mereu. Prezentatorul TV l-a dat de gol: „N-am prea zis-o, dar o zic acum, la televizor!”

Sursa foto: Andreea Bălan, Instagram

Andreea Bălan a îmbrăcat rochia de mireasă: „Sunt o mireasă frumoasă. Mie îmi place să iubesc”

Rețetă de post: Tocaniță de naut cu cartofi

Tocanița de naut cu cartofi este preparatul perfect...