Sorin Bontea, rețetă de cheesecake reinterpretat. Metoda inedită de preparare a bucătarului chef
Data publicării:
Sorin Bontea a propus o rețetă inedită de cheesecake, pe care a preparat-o la proba de amuletă, din cadrul emisiunii „Chefi la cuțite.”

Ingrediente blat:

- ouă

- zahăr

- făină

- cacao

Ingrediente cremă:

- ciocolată albă 

- cremă de brânză

- frișcă

- vanilie

Ingrediente decor:

- zahăr

- zmeură pentru coulis

 

Prima dată se prepară blatul. Se separă albușul de gălbenuș, după care albușul se bate spumă, până când se obține o bezea tare. Zahărul se adaugă în gălbenușul, cu făina și cacao, după care se încorporează ușor albușul, ca să rămână aerat. Se întinde blatul uniform într-o tavă, după care se bagă la cuptor. 

Între timp, se prepară crema. Se pune ciocolata pe foc, până se topește. După ce aceasta se mai temperează, se adaugă crema de brânză, vanilia și se mixează. Se adaugă apoi frișca ușor, de jos în sus, ca să rămână aerată. Compoziția se pune în forme de silicon, după care se bagă la rece.

Pentru prepararea zahărului ars, se pune puțin zahăr pe foc, până devine galben auriu. După ce se temperează, se stropește cu o lingură pe o foaie de copt și se lasă să se întărească. După asta, se prepară coulisul de zmeură Se pune zmeura în blender, după care se strecoară, până se obține un piure.

Se montează mai întâi o lingură de coulis în farfurie, se decupează o bucată rotundă de blat care se lipește de crema de ciocolată și se adaugă în farfurie. Deasupra se adaugă și modelul de zahăr ars obținut. 

Cătălin Scărlătescu dezvăluie cea mai bună rețetă de sarmale. Ingredientul secret al bucătarului chef

Sorin Bontea, rețeta secretă de chiftele marinate

Ingrediente chiftele:


- carne tocată de porc
-ceapă
- pătrunjel
- usturoi
- mărar
- sare, piper
- ouă
- cimbru
- pâine în apă

Ingrediente pentru sosul marinat:


- puțin usturoi
- suc de roșii
- foi de dafin
- boabe de piper
- un strop de zahăr
- oțet

Mod de preparare:

„Am tot primit și am tot mâncat chiftele marinate. Eu știu că cel mai important la chiftelele marinate este sosul, care trebuie să aibă puțin oțet, de asta le spune chiftele marinate. Astăzi am să fac această rețetă, care va avea și puțin oțet.”, a spus chef Sorin Bontea, pe Youtube. 

Se adaugă cimbrul peste carnea tocată și restul verdețurilor. Punem după și usturoiul, ceapa, tocată mărunt, sare, după gust, piper, ouăle și se amestecă bine. După ce amestecăm bine, adăugăm și pâine, aproape un sfert. Se poate folosi pâinea care a rămas uscată în casă. După ce compoziția este gata, începem să le modelăm rotunde, în funcție de cât le vrem de mari, după care le dăm prin făină și le punem la prăjit, în uleiul încins. Dacă scoți chiftelele puțin mai crude, nu este problemă, pentru că acestea vor fierbe în sos. 

Pentru sos, punem într-o cratiță uleiul și usturoiul, se adaugă sosul de roșu, după ce se călește usturoiul, adăugăm și puțină apă, foile de dafin, boabele de piper, sare, după gust și puțin zahăr, pentru a tăia aciditatea. Totul se fierbe la foc mic. Se poate adăuga și apă, n funcție de cât este de gros sosul de roșii. După un timp, adăugăm oțetul, cam o lingură, și lăsăm să mai fiarbă câteva minute. Când este aproape gata, punem chiftelele în sos, la foc mic și mai lăsăm să fiarbă cam cinci minute. Când sunt gata, putem adăuga puțin mărar peste și rețeta este gata.

Rețeta delicioasă de supă cremă de legumă a bucătarului Joseph Hadad: „Este naturală 100%”


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: cheesecake  prajitura  rețetă  sorin bontea 


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”



pixel