Sorin Bontea, rețetă de curry cu pui. Ingredientul secret folosit de bucătar: „Plăcerea mea nevinovată”
Data publicării:
Sorin Bontea le-a dezvăluit fanilor săi o rețetă autentică de curry indian.

Sorin Bontea este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țara noastră, nu doar pentru preparatele tradițional românești pe care le face întotdeauna, ci și pentru delicatesele inspirate din alte culturi. Și, pentru că a gătit alături de foarte mulți specialiști în domeniu, de-a lungul timpului, acesta a învățat și cele mai ascunse trucuri, pe care își dorește să le împărtășească, la rândul săi, cu fanii. Așadar, dacă vrei să afli cum să prepari cel mai bun curry cu pui, mai jos găsești rețeta inedită folosită mereu de  Bontea, care promite că gustul va fi unul perfect.

Ingrediente:

1 ceapă
4 căței de usturoi
câteva felii de ghimbir
800 de g de pulpe de pui dezosate
cremă de cocos
lapte de cocos
pastă de tomate
coriandru și multe alte condimente, după gust

Citește și: Sorin Bontea, rețetă de tocăniță de pui cu ceapă: „Am crescut cu ea și este una dintre favoritele mele”. Modul de preparare inedit al bucătarului chef

Mod de preparare:

„M-am gândit să fac un curry, iar ca el să iasă bun, trebuie să ai și cele mai bune condimente. Va fi un curry parfumat, aromat, dar foarte gustos. Toc ceapa, ghimbirul, usturoiul. Încingem uleiul și le călim până se fac aurii. Când ceapa a început să se coloreze, înseamnă că e timpul să punem condimentele. O să încep cu pudra de curry, miroase foarte bine. O să pun cam un plic și jumătate. Acum o să mai pun boia dulce, cam două lingurițe, ghimbir măcinat, o linguriță, scorțișoară sub forma de baton, eu pun două. E foarte important să gătim bine condimentele.”, spune Sorin Bontea pe rețelele de socializare.

Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, rețetă de pizza de casă. Secretul pentru un aluat pufos la interior și crocant la exterior

E important ca puiul să fiarbă în sos

Extrem de important este să stai constant lângă oală, spune Bontea, astfel încât condimentele să nu se prindă de fundul recipientului și, astfel, să-ți strice gustul preparatului. Un alt truc  important folosit de bucătarul chef este acela de a lăsa puiul să fiarbă în sos, pentru un plus de aromă.

„Punem puțină apă unde am fiert orezul, doar cât să acopere condimentul. Trebuie să stați lângă cratiță, astfel încât să nu se lipească. O să devină ca o cremă, un sos, nu trebuie să se simită ca un praf. Adaug și două lingurițe de pastă de tomate. Când totul s-a legat, adăugăm puiul. E foarte important ca acesta să fiarbă cu totul, să aibă gust de curry. Acum e timpul pentru sare, piper, ardei iute. E important ca puiul să fiarbă cu sare. Mai pun apă, fiindcă trebuie să fiarbă și mai adaug laptele de cocos. Pun și o mână de stafide, pentru plăcerea mea nevinovată. Mai am și niște frunze de lime, pe care le pun la final. Acum lăsăm să fiarbă, iar când e aproape gata adăugăm coriandrul tocat mărunt, un pic de cremă de cocos și atât.”, a continuat bucătarul chef.

Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, rețetă de salam de biscuiți cu ciocolată. Bucătarul chef folosește un ingredient secret

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: curry cu pui  retea indiana  rețetă  sorin bontea 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Silviu Prigoană, captură video Kanal D

Silviu Prigoană a fost condus pe ultimul drum într-o ceremonie restrânsă. Fiul cel mare al omului de afaceri a transmis un mesaj: „Conform cu dorința tatălui nostru”

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Captură video: YouTube/OLD OUT MEDIA. Captură foto: Instagram/Theo Rose

Anghel Damian, surprins în compania unei tinere misterioase. Cum a reacționat Theo Rose după ce a văzut fotografia pe internet: „Fix pe fata asta s-a găsit să...”




pixel