Sorin Bontea, rețetă de mazăre cu pui: „Nu este greu de preparat și va fi foarte gustoasă”. Trucul inedit folosit de bucătarul chef
Data publicării:
Sorin Bontea le propune fanilor săi un nou preparat extrem de delicios.

Sorin Bontea își ține constant fanii la curent cu fel de fel de rețete din bucătăria românească, dar și din cea internațională, astfel încât să nu mai apară niciodată întrebarea „Astăzi ce gătesc?”. Îndrăgitul bucătar chef oferă rețete pas cu pas, precum și întreaga listă de ingrediente, astfel încât până și cel mai neexperimentat bucătar să știe să prepare aceste delicatese. Așadar, astăzi vă propunem rețeta de mazăre de pui făcută de Sorin Bontea.

Ingrediente:

  • 700 de g de pulpă de pui
  • 2 cepe medii
  • pastă de tomate
  • mărar sau pătrunjel
  • un kg mazăre congelată
  • sare, piper

„Din seria, mâncăruri mai de la noi, azi vă propun o mâncărică de mazăre cu pui, nu este greu de preparat și va fi foarte gustoasă. Primul lucru pe care o să-l fac este să mă ocup de pui. Punem ulei la încins, după care se pune puiul la prăjit. Chiar dacă pare mult ulei, când este gata, o să-l degresez, mai îndepărtez din el. După ce am întors puiul, pun și puțină sare și piper, ca să prindă gust. Am pus mai mult ulei ca să nu se lipească puiul.

După ce acesta prinde crustă, adaug ceapa, îmi place să le gătesc în același timp, dar le puteți găti și separat, să scoateți puiul, și să adăugați ceapa. Ceapa nu vreau să o fac foarte arsă, iar după ce e gata, mai scot din ulei. Adaug apoi mazărea, apă, sare, piper, pun capacul și o las să fiarbă.

Când mazărea a fiert, am diluat pasta de tomate cu puțină apă, ca să se împrăștie mai ușor, și o adaug în oală. Mai las să fiarbă 10 minute, gust, sare, piper, și cam asta e. Dacă vă place, puteți să puneți mărar sau pătrunjel tocat.”, spune Sorin Bontea, pe Youtube

Te-ar putea interesa și: Cătălin Scărlătescu, avertisment pentru părinți. Un desert extrem de iubit, pericol pentru sănătate: „Îți trebuie cel puțin 5 zile pentru a-l digera”

Alimentele din restaurant de care trebuie să te ferești

Colegul său de platou, Cătălin Scărlătescu, este la fel de activ peste tot în mediul online, unde și el încearcă să le ofere urmăritorilor săi cele mai importante și ascunse trucuri din bucătăria românească. Invitat de curând în podcastul lui Mihai Morar, cheful bucătar vorbea despre alimentele pe care nu ar trebui să ni le comandăm niciodată dintr-un restaurant, dacă nu ne dorim să fim păcăliți. De foarte multe ori, în meniu scrie total altceva față de ce primești în farfurie, spune Scărlătescu, mai ales atunci când este vorba despre un preparat rar.

„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură și vezi chestiile alea de polistiren cu numele la toate fermele din Grecia de pește. Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie.

Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc," a spus chef Scărlătescu, în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, realizat de Mihai Morar.

Pe aceeași temă: Sorin Bontea, rețetă de clătite americane. Trucul care le face extrem de pufoase și fără cocoloașe: „Așa scapi de ele”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: mazare cu pui  rețetă  sorin bontea 


DC Media Group Audience

Sursă foto: Antena 1

Dany Boy a făcut-o cu ouă și cu oțet pe Mădălina Maricuț, fosta ispită de la Insula Iubirii. A spus public adevăratul motiv al despărțirii

Captură video: Pro TV. Captură video: Facebook/Poftiți pe la noi

Cătălin Cazacu nu s-a putut abține și a spus public ce crede despre Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu: „Na, pot să se supere pe mine”

sursa foto: Ozana Barabancea, Facebook

Ozana Barabancea, despre excluderea din juriul „Te Cunosc de Undeva”: „Niciodată nu mi s-a dat o explicație”

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o săptămână excelentă

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Cornel de la Insula Iubirii nu s-a potolit nici după plecarea din emisiune, deși știa că Iustina e însărcinată. Ispita Loredana aruncă bomba

Sursă foto: Antena 1

Danny Boy și Mădălina de la Insula Iubirii s-au despărțit. Ispita a făcut anunțul

Captură video: Pro TV

Cătălin Cazacu, declarații neașteptate despre Lora în direct la TV. S-a dat de gol: „Stai, iartă-mă. Dăm înapoi”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 4 zodii cu noroc la bani în această toamnă. Mihai Voropchievici: „Sunt șanse mari să primești o mărire de salariu”

 Mariana Cojocaru. Captură video: YouTube/ Playtech Stiri

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Sursa foto: Simona Gherghe, Instagram

Simona Gherghe nu s-a mai abținut. Adevăratul motiv pentru care a plecat de la Acces Direct. A recunoscut abia după 5 ani: „Am trecut prin niște perioade foarte grele”

Captură video: Pro TV

Cum va fi vremea în țară, în următoarele zile. Busu anunță prognoza meteo până marți

Oana Mizil și Marian Vanghelie, foto Instagram

Oana Niculescu Mizil, dezvăluiri despre relația cu Marian Vanghelie: „Nu a dat niciodată în mine”




pixel