Sorin Bontea, rețetă de paste Carbonara. Secretul pentru a obține un preparat original ca în Italia
Data actualizării:
Data publicării:
Sorin Bontea le-a dezvăluit fanilor săi o rețetă delicioasă de paste Carbonara. 

Chef Sorin Bontea este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România. Chiar dacă cariera îl solicită extrem de mult, acesta își face întotdeauna timp și pentru a ține legătura cu fanii săi, pentru a le împărtăși extrem de multe rețete și trucuri din bucătărie. De data aceasta, îndrăgitul bucătar a dezvăluit o rețetă delicioasă de paste Carbonara, originală din Italia. Aceasta este gata în câțiva pași simpli, iar Sorin Bontea garantează că va fi o adevărată delicatesă.  


Ingrediente:


• 200g paste;
• 1 lingură ulei de măsline;
• 150g pancetta;
• 80g parmezan;
• 4 gălbenușuri;
• sare și piper

Mod de preparare:


„Pastele se pun la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, se încinge uleiul de măsline și se adaugă pancetta. Peste aceasta, se pune un polonic și jumătate din apa în care au fiert pastele și se lasă puțin pe foc. Cât timp pancetta fierbe, parmezanul se amestecă foarte bine cu gălbenușurile. În momentul în care pastele s-au fiert, se pun peste pancetta, peste care se adaugă 5 polonice din apa de la paste, piperul și se lasă la fiert timp de 1 minut. Tigaia se trage de pe foc și se amestecă bine cu parmezanul și gălbenușurile.”, spune Sorin Bontea pe Youtube.

Citește și: Sorin Bontea, rețetă de supă de roșii: „E bună tare”. Secretul bucătarului chef

Sorin Bontea, dezvăluiri de la începutul carierei

Chiar dacă acum este unul dintre cei mai renumiți bucătari din țara noastră, începutul carierei a fost destul de presărat de greutăți și de provocări. În urmă cu ceva timp, acestea își amintea de locul de muncă pe care l-a avut când se afla la început de drum, când trebuia să se dedice exclusiv acestuia. Sorin Bontea nu-și vedea familia o bună parte de timp, iar oboseala era și ea la cote maxime. 

"Cel mai greu a fost, în mod clar, perioada în care am gătit pe vasele de croazieră. Timp de opt luni lucram câte 10-12 ore pe zi, fără nicio zi liberă. Este foarte solicitant nu doar fizic, dar și psihic: viața ta se rezumă exclusiv la muncă, iar dorul de familie și de casă devine greu de dus.”, a povestit Chef Bontea, conform Viva.

Citește și: Cătălin Scărlătescu, rețetă specială de sandviș cu ton: „Să nu-l faceți niciodată uscat. Nimănui nu o să-i placă”

 

Sorin Bontea, relație fericită de 31 de ani cu soția sa

Chiar dacă greutățile nu au fost puține, iar viața i-a pus de multe ori la încercare, Sorin Bontea și soția sa și-au rămas alături unul altuia în toate situațiile. Cei doi se iubesc și astăzi ca în prima zi, lucru destul de rar întâlnit în cuplurile mondene.

„Pentru noi o dovadă de iubire e faptul că de 31 de ani suntem împreună. Suntem genul acela de cuplu care crede în familie, în valorile ei și asta, zic eu, e foarte important într-o relație. Pe soția mea o iubesc pentru tot ceea ce este ea și pentru tot ceea ce sunt eu când sunt cu ea. Acum, în ceea ce o privește, e clar: sunt frumos, deștept si modest.”, a mai declarat Bontea, pentru sursa citată.

Citește și: Sorin Bontea, rețeta secretă de chiftele marinate. Trucul inedit al celebrului chef: „Cel mai important este...”


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: paste carbonara  rețetă  sorin bontea 


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”



pixel