Sorin Bontea, rețetă de salam de biscuiți cu ciocolată. Bucătarul chef folosește un ingredient secret
Data publicării:
Sorin Bontea și-a dezvăluit propria rețetă de salam de biscuiți.

Chef Sorin Bontea a dezvăluit o rețetă ideală de desert, perfectă de savurat alături de întreaga familie. Este vorba despre desertul copilăriei, salamul de biscuiți, căruia bucătarul chef i-a adus totuși câteva îmbunătățiri în ton cu societatea în care trăim. Rețeta este una extrem de ușoară, spune Bontea, iar gustul va fi unul care te va face să vrei să mănânci încă o felie. Mai jos vei regăsi întreaga listă de ingrediente de care ai nevoie, dar și întregul mod de preparare.

Ingrediente:
200g biscuiți
120g ciocolată
100g zahăr
50g unt
100ml lapte
20g cacao
esență de rom
apă de trandafiri

„Pe vremea mea, desertul vedetă al întâlnirilor pe care le organizam pe acasă era fără doar și poate salamul de biscuiți. E simplă, rapidă și ușor de făcut. Are și un secret: un gust intens de ciocolată.

Așadar, #DesertulDeAcasă este de data asta salamul de biscuiți, cu un succes garantat la musafirii care vor veni în vizită!”, a spus Sorin BOntea, pe rețelele de socializare.

Citește și: Florin Dumitrescu, rețetă simplă de ciorbă cu afumătură și cartofi. Ingredientele secrete folosite de bucătar: „De aici e gustul ciorbei”

Cum prepari salamul de biscuiți

Modul de preparare este unul extrem de ușor, astfel încât nu ai nevoie de foarte multă experiență și dexteritate în bucătărie, dă de înțeles Sorin Bontea. Toată compoziția se prepară în același vas, ingredientele fiind ulterior amestecate cu biscuiții, baza acestui desert delicios. Prima dată însă, trebuie să topești ciocolata foarte bine.

„Primul pas, cântărim ciocolata și o las să se topească. O las cam 5 minte pe foc și se topește singură, abia după pun toate ingredientele. Adaug untul când e gata ciocolata, omogenizăm bine să se topească. Apoi adaug și zahăr, apa de trandafiri, esența de rom, dar aveți grijă să se topească zahărul. Adaug și cacao, dar o strecor, să nu facă cocoloașe. Acum punem laptele și gata, avem compoziția, doar o mai adăugăm peste biscuiți.”, spune acesta.

Te-ar putea interesa și: Tipul de pește pe care nu trebuie să-l prăjești niciodată. Chef Joseph Hadad: „Se usucă imediat”. Variantele pe care să le alegi, în schimb

Salamul de biscuiți, gata în câțiva pași simpli

Când ciocolata s-a răcorit puțin, celebrul bucătar chef integrează și biscuiții în ea, pe care îi amestecă foarte bine, astfel încât totul să fie cât mai bine amestecat. După ce compoziția a fost întinsă și rulată bine în folia de plastic, salamul se introduce la frigider, până când toate ingredientele se leagă perfect între ele. El poate fi savurat după bunul plac, simplu sau alături de fructe, însă Sorin Bontea promite că gustul va fi la fel de perfect în orice combinație.

„Ciocolata s-a temperat puțin, adaug biscuiții și amestec foarte bine, pe ei i-am rupt cu mâna, normal. Puteți pune și rahat. Acum, folie de plastic și întindem compoziția. Am strâns capetele cât se poate de bine, îl leg la capete și îl bag la frigider, până se întărește.”, mai dezvăluie el.

VEZI și: Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: retete  salam de biscuiti  sorin bontea 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel