Sorin Bontea, rețetă de supă de roșii: „E bună tare”. Secretul bucătarului chef
Data publicării:
Sorin Bontea le-a propus fanilor săi o nouă rețetă delicioasă, perfectă pentru masa de prânz sau pentru cină. 

Sorin Bontea este o adevărată inspirație pentru fanii săi din mediul online, cărora le împărtășește mereu fel de fel de rețete delicioase, dar și mai multe secrete din bucătărie, pe care doar bucătarul chef le știe. Acesta gătește întotdeauna cu diferite alimente de sezon și propune comunității sale atât preparate tradiționale, simple de pregătit, dar și unele „fine dining”. De data aceasta, vedeta din bucătărie este sucul de roșii, pe care orice gospodină îl are în cămară, în această perioadă. Concret, Sorin Bontea a pregătit o supă delicioasă de roșii, după propria rețetă.

Ingrediente:

• 100 g paste;
• 2 litri de apă;
• o țelină;
• un păstârnac;
• 2 morcovi;
• o ceapă;
• sare;
• ulei de măsline;
• 1 litru suc de roșii.

Mod de preparare:

„Legumele, tăiate în bucăți mari, se pun la fiert pentru 30 de minute. Când legumele au fiert, se scot din supă, apoi se adaugă sucul de roșii în oală, se pune sare și se lasă la fiert pentru 5 minute. După ce supa a fiert, se adaugă pastele și se lasă la fiert pentru încă 5 minute. Supa este acum gata. Într-o farfurie adâncă, se adaugă: legumele, supa, o linguriță de ulei de măsline și, opțional, puțin busuioc.”, a scris Sorin Bontea pe rețelele de socializare. 

„Întotdeauna se amestecă în oală, ca să iau și supă, și paste. Punem ulei de măsline, pe deasupra, pentru decor. E bună tare.”, a mai completat el.

VEZI și: Cătălin Scărlătescu a părăsit platoul Chefi la cuțițe: „Exagerează foarte mult”. Ce l-a înfuriat pe bucătarul chef

Rețeta de cheesecake reinterpretă a lui Sorin Bontea

Ingrediente blat:

- ouă

- zahăr

- făină

- cacao

Ingrediente cremă:

- ciocolată albă 

- cremă de brânză

- frișcă

- vanilie

Ingrediente decor:

- zahăr

- zmeură pentru coulis

Sorin Bontea, rețeta secretă de chiftele marinate. Trucul inedit al celebrului chef: „Cel mai important este...”

Prima dată se prepară blatul. Se separă albușul de gălbenuș, după care albușul se bate spumă, până când se obține o bezea tare. Zahărul se adaugă în gălbenușul, cu făina și cacao, după care se încorporează ușor albușul, ca să rămână aerat. Se întinde blatul uniform într-o tavă, după care se bagă la cuptor. 

Între timp, se prepară crema. Se pune ciocolata pe foc, până se topește. După ce aceasta se mai temperează, se adaugă crema de brânză, vanilia și se mixează. Se adaugă apoi frișca ușor, de jos în sus, ca să rămână aerată. Compoziția se pune în forme de silicon, după care se bagă la rece.

Pentru prepararea zahărului ars, se pune puțin zahăr pe foc, până devine galben auriu. După ce se temperează, se stropește cu o lingură pe o foaie de copt și se lasă să se întărească. După asta, se prepară coulisul de zmeură Se pune zmeura în blender, după care se strecoară, până se obține un piure.

Se montează mai întâi o lingură de coulis în farfurie, se decupează o bucată rotundă de blat care se lipește de crema de ciocolată și se adaugă în farfurie. Deasupra se adaugă și modelul de zahăr ars obținut. 

Cătălin Scărlătescu, rețetă specială de sandviș cu ton: „Să nu-l faceți niciodată uscat. Nimănui nu o să-i placă”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: bucatar chef  rețetă  sorin bontea  supa de rosii 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel