Oana Roman trece prin momente dificile. Fiica sa, Isabela, se confruntă cu probleme de sănătate: „Va urma o perioadă grea pentru amândouă”
Gogoșile fac parte, fără doar și poate, din gama deserturilor extrem de îndrăgite de toată lumea. Sunt gustoase, merg savurate alături de mai multe topping-uri, dar, cel mai important, sunt extrem de ușor și rapid de pregătit. Ai nevoie de doar câteva ingrediente de bază și sub 30 de minute de petrecut în bucătărie, promite Sorin Bontea, care le propune fanilor săi și rețeta ideală de gogoși. De asemenea, celebrul bucătar chef are și un truc extrem de util, care îți indică când s-a încins suficient de tare uleiul, astfel încât gogoșile să nu se ardă, dar să nu iasă nici crude la interior.
Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, rețetă de salam de biscuiți cu ciocolată. Bucătarul chef folosește un ingredient secret
Ingrediente:
450 g iaurt
3 ouă
coajă rasă de lămâie
65 grame lingurițe de zahăr vanilat
esență de vanilie
300 g făină
3 lingurițe praf de copt
Mod de preparare:
„Cui nu-i plac gogoșile? Așa că vă propun o rețetă care se face foarte repede. La desert îți trebuie cantități exacte. Într-un bol, se mixează iaurtul, ouăle, coaja rasă de la o lămâie, zahărul vanilat și esența de vanilie. Vreau doar să se încorporeze ingredientele și să se topească zahărul. Apoi, adăugăm făina și praful de copt. La fel, amestecăm încet. Arată și miroase foarte bine. O las să să se odihnească 3-4 minute, până se încinge uleiul. La aceste gogoși, uleiul nu trebuie să fie foarte încins, pentru că arde gogoșile, care vor rămâne crude la interior. Trebuie găsită la temperatura ideală. Bag lingura în ulei bine, (n.r. înainte de a o pune în aluat, pentru a forma gogoșile). Când am pus aluatul de gogoși, el trebuie să se ridice repede. Dacă stă pe fund, înseamnă că uleiul nu este încins. Cam asta este și la final puneți zahăr pe ele sau le iei să le tăvălești prin zahăr.”, a spus Sorin Bontea, pe rețelele de socializare.
Pe aceeași temă: Sorin Bontea, rețetă de tocăniță de pui cu ceapă: „Am crescut cu ea și este una dintre favoritele mele”. Modul de preparare inedit al bucătarului chef
Dacă gogoșile fac parte din rețetele pe care bucătarii chefi le recomandă clienților și, implicit, fanilor lor, există un desert care este trecut pe lista „neagră” de Scărlătescu, care nu-l consideră deloc potrivit pentru organism și, cu atât mai mult, pentru copii. Este vorba despre clătite, care se digeră extrem de greu, spune el. În acest sens, bucătarul chef trage un semnal de alarmă și roagă toți părinții să nu le mai prepare copiilor acest desert atât de adorat de cei mici.
„Nu mai dați clătite la copii, vă rog frumos! E un aluat care nu e copt, nu e fiert, nu e prăjit, nu e de niciun fel. Dacă-l strângi în mână zici că e săpun.
Îl mănânci și îți trebuie cel puțin 5 zile pentru a-l digera. De ce ai avea nevoie de o foaie de clătită să mănânci o dulceață?”, a afirmat chef Cătălin Scărlătescu la Antena 1, în cadrul emisiunii Prețul cel bun.
Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, rețetă de ciorbă de cartofi oltenească, cu mărar: „Unul dintre ingredientele importante...”. Modul de preparare este unul inedit
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert gogoși rețetă sorin bontea