Sosul cu multiple beneficii asupra sănătății și puține calorii: „Este absolut miraculos, nenumărate beneficii”
Data publicării:
Cristi Mărgărit, specialist în nutriție, a dezvăluit care este sosul ce poate avea un impact pozitiv asupra sănătății noastre și poate fi consumat oricând, fără griji. 

Cu toții ne dorim să avem o viață cât mai echilibrată și, implicit, o alimentație cât mai sănătoasă. Totuși, nu mereu reușim să facem asta, iar adesea cădem în plasa micilor „ispite”, precum ar fi preparatele prăjite, cele de timp fast-food sau a sosurilor. Despre cele din urmă este cunoscut faptul că sunt foarte nesănătoase, cu extrem de multe calorii și cum un impact vizibil asupra siluetei. Totuși, trebuie să afli faptul că un sos s-a remarcat a fi foarte benefic pentru sănătate, dar și cu foarte puține calorii. Este vorba despre muștar, care, consumat alături de mici, poate anula toate efectele negative ale acestora. 

„Muștarul pleacă de la o plantă rudă cu varză. Muștarul anulează efectele negative ale fumului, ale arsurilor. Muștarul are efect antioxidant, protejează vasele de sânge. La fel ca și la mici, la muștar pe etichetă putem găsi extrem de multe ingrediente, iar un ingredient de care nu scăpăm sunt îndulcitorii. Ca să nu mai scrie zahăr, pun îndulcitori artificiali. El nu ar trebui să aibă zahăr și cu atât mai puțin îndulcitori. Luăm un muștar cât mai curat. Puțin zahăr nu contează atât de mult, dar ar fi bine să fie fără. Dacă vedem un muștar care are cu curcuma, este și mai bine, are mai multe efecte uimitoare. Deci este extrem de bine să punem muștarul în această combinație. Este absolut miraculos, nenumărate beneficii.”,  a declarat Cristi Mărgărit, specialist în nutriție, în cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani”, de pe Antena 1.

Te poate interesa și: Cum ne întărim imunitatea. Carmen Brumă: „Nu se obține printr-o singură măsură”

 

Adevărul despre mici

Cu ce aliment merge mai bine muștarul, dacă nu cu mici? Așadar, în continuare, specialistul în nutriție a ales să dezvăluie adevărul despre mici, unul dintre alimentele preferate ale românilor. Deci, chiar dacă pot părea „grei”, la prima vedere, Cristi Mărgărit spune că aceștia nu sunt nesănătoși, dacă alegem cu atenție ingredientele din care sunt compuși și citim eticheta, lucru valabil la fiecare produs. 

„Este absolut în regulă, sunt diverse mixuri de carne. Se vorbește aici și despre o supă groasă care conține mult colagen, care să-i lege, se fierb picioarele de porc și așa mai departe. Se pune și un pic de bicarbonat, ca să-i facă pufoși. Apropo de bicarbonat, pentru sportivi e foarte bun, nu e nicio problemă. Foarte mulți s-au speriat, e în regulă bicarbonatul, însă nu trebuie să fie în exces, el se simte dacă este în exces, dar pe mici îi face pufoși.”, a continuat acesta.

Citește și: Sirop natural de tuse. Lidia Fecioru: „Câte cinci linguriţe pe zi, chiar şi înainte de culcare”

 

Cum ne pot afecta micii digestia

Când vine voba de digestie însă, lucrurile se pot schimba. Procesul de digerare este diferit, în funcție de mai multe criterii, precum ar fi tipul de carne folosit sau numărul de zgârciuri pe care îl poate conține. 

„Trecem spre digestia micilor. Sunt ușor de mâncat, adică îi apuci simplu și îi mănânci, dar dacă nu îl mesteci bine și mai are și mult usturoi și multe zgârciuri, se digeră greu și atunci trebui să fim foarte atenți la calitatea lor. Când îi cumpărăm, trebuie să fie proaspeți, să ne uităm pe lista de ingrediente. Să fim atenți să mâncăm cât mai puțin din altceva, adică cât mai puțină pâine, cartofi prăjiți. Micii sunt în regulă, nu sunt ceva neapărat dăunător.”, a continuat specialistul.

Te poate interesa și: Rețetă virală pe TikTok: Parizer de pui, făcut în casă. Află cum poți obține un preparat delicios, fără conservanți / VIDEO

 

Și modul de preparare este extrem de important, în acest proces. Trebuie să prăjim micii cât mai puțin, dezvăluie specialistul în nutriție, care scoate în evidență și efectele negative pe care arsura o poate avea asupra corpului uman. De aici, până la cancer sau alte boli cardiovasculare ar putea fi doar un pas. 

„Micii sunt buni cât mai cruzi. Arsura reprezintă un risc de cancer, de boli cardiovasculare pentru corpul nostru. Chiar și fumul de la grătar crește șansele de cancer de piele pentru cel care face grătarul. Trebuie să avem grijă să nu fie arși. Nu crud, dar partea arsă nu se mănâncă. Dacă dai mici la copii, tai partea arsă.”, mai spune nutriționistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: beneficii  mici  mustar  nutritie  sănătate 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Adrian Minune,Selly, captură video youtube/ Selly

Cea mai mare sumă câștigată de Adrian Minune la o nuntă. Selly, șocat: „Într-o seară? Incredibil”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel