Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
Cu toții ne dorim să avem o viață cât mai echilibrată și, implicit, o alimentație cât mai sănătoasă. Totuși, nu mereu reușim să facem asta, iar adesea cădem în plasa micilor „ispite”, precum ar fi preparatele prăjite, cele de timp fast-food sau a sosurilor. Despre cele din urmă este cunoscut faptul că sunt foarte nesănătoase, cu extrem de multe calorii și cum un impact vizibil asupra siluetei. Totuși, trebuie să afli faptul că un sos s-a remarcat a fi foarte benefic pentru sănătate, dar și cu foarte puține calorii. Este vorba despre muștar, care, consumat alături de mici, poate anula toate efectele negative ale acestora.
„Muștarul pleacă de la o plantă rudă cu varză. Muștarul anulează efectele negative ale fumului, ale arsurilor. Muștarul are efect antioxidant, protejează vasele de sânge. La fel ca și la mici, la muștar pe etichetă putem găsi extrem de multe ingrediente, iar un ingredient de care nu scăpăm sunt îndulcitorii. Ca să nu mai scrie zahăr, pun îndulcitori artificiali. El nu ar trebui să aibă zahăr și cu atât mai puțin îndulcitori. Luăm un muștar cât mai curat. Puțin zahăr nu contează atât de mult, dar ar fi bine să fie fără. Dacă vedem un muștar care are cu curcuma, este și mai bine, are mai multe efecte uimitoare. Deci este extrem de bine să punem muștarul în această combinație. Este absolut miraculos, nenumărate beneficii.”, a declarat Cristi Mărgărit, specialist în nutriție, în cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani”, de pe Antena 1.
Te poate interesa și: Cum ne întărim imunitatea. Carmen Brumă: „Nu se obține printr-o singură măsură”
Cu ce aliment merge mai bine muștarul, dacă nu cu mici? Așadar, în continuare, specialistul în nutriție a ales să dezvăluie adevărul despre mici, unul dintre alimentele preferate ale românilor. Deci, chiar dacă pot părea „grei”, la prima vedere, Cristi Mărgărit spune că aceștia nu sunt nesănătoși, dacă alegem cu atenție ingredientele din care sunt compuși și citim eticheta, lucru valabil la fiecare produs.
„Este absolut în regulă, sunt diverse mixuri de carne. Se vorbește aici și despre o supă groasă care conține mult colagen, care să-i lege, se fierb picioarele de porc și așa mai departe. Se pune și un pic de bicarbonat, ca să-i facă pufoși. Apropo de bicarbonat, pentru sportivi e foarte bun, nu e nicio problemă. Foarte mulți s-au speriat, e în regulă bicarbonatul, însă nu trebuie să fie în exces, el se simte dacă este în exces, dar pe mici îi face pufoși.”, a continuat acesta.
Citește și: Sirop natural de tuse. Lidia Fecioru: „Câte cinci linguriţe pe zi, chiar şi înainte de culcare”
Când vine voba de digestie însă, lucrurile se pot schimba. Procesul de digerare este diferit, în funcție de mai multe criterii, precum ar fi tipul de carne folosit sau numărul de zgârciuri pe care îl poate conține.
„Trecem spre digestia micilor. Sunt ușor de mâncat, adică îi apuci simplu și îi mănânci, dar dacă nu îl mesteci bine și mai are și mult usturoi și multe zgârciuri, se digeră greu și atunci trebui să fim foarte atenți la calitatea lor. Când îi cumpărăm, trebuie să fie proaspeți, să ne uităm pe lista de ingrediente. Să fim atenți să mâncăm cât mai puțin din altceva, adică cât mai puțină pâine, cartofi prăjiți. Micii sunt în regulă, nu sunt ceva neapărat dăunător.”, a continuat specialistul.
Te poate interesa și: Rețetă virală pe TikTok: Parizer de pui, făcut în casă. Află cum poți obține un preparat delicios, fără conservanți / VIDEO
Și modul de preparare este extrem de important, în acest proces. Trebuie să prăjim micii cât mai puțin, dezvăluie specialistul în nutriție, care scoate în evidență și efectele negative pe care arsura o poate avea asupra corpului uman. De aici, până la cancer sau alte boli cardiovasculare ar putea fi doar un pas.
„Micii sunt buni cât mai cruzi. Arsura reprezintă un risc de cancer, de boli cardiovasculare pentru corpul nostru. Chiar și fumul de la grătar crește șansele de cancer de piele pentru cel care face grătarul. Trebuie să avem grijă să nu fie arși. Nu crud, dar partea arsă nu se mănâncă. Dacă dai mici la copii, tai partea arsă.”, mai spune nutriționistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: beneficii mici mustar nutritie sănătate
Anca Hâncu, doctor în...