Sosurile pe care trebuie să le adaugi peste friptură. Te vei simți ca la restaurantele de lux. Joseph Hadad: „Pentru o notă fresh și gustoasă”
Data actualizării:
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit cum poți îmbunătăți extrem de mult carnea clasică. 

Friptura este unul dintre cele mai comune preparate cu care extrem de multe persoane se delectează atât la cină, cât și la prânz. Se prepară repede, poate fi gătită și servită într-o varietate de modalități și este extrem de sățioasă. Totuși, dacă te-ai plictisit să o consumi ca atare sau alături de opțiunile clasice, precum ar fi un sos de brânză, celebrul chef bucătar Joseph Hadad îți propune câteva variante extrem de ingenioase, care vor putea schimba cu totul gustul fripturii tale clasice. 

„Probabil că sunteți obișnuiți cu sosul teriyaki pe somon sau pui, însă acesta se potrivește foarte bine și cu o friptură de vită, impregnându-i o aromă umami. Sosul clasic este făcut din sos de soia, mirin (un vin dulce de orez), zahăr, usturoi și ghimbir, însă de la această combinație, apar diverse rețete și cu alte ingrediente. Iar raportul dintre ele este esențial pentru a obține gustul echilibrat. Puteți testa rețeta perfectă în casă sau puteți merge pe scurtătura sosului cumpărat de-a gata. Turnat peste friptură și presărată apoi cu cozi de ceapă verde tocate și semințe de susan, iese o combinație foarte bună.

Guacamole este, poate, un fel cu care sunteți obișnuiți, dar cât de des l-ați mâncat în combinație cu o friptură de vită? Pur și simplu pregătiți friptura după bunul plac și, după ce s-a odihnit, așezați deasupra o lingură generoasă (sau mai mult) de guacamole.”, a scris Joseph Hadad pe blogul său personal.

Citește și: Cina ideală care îți oferă un somn odihnitor și ajută digestia: „Vei accelera și procesul de slăbire, dar vei ajuta și detoxifierea organismului”

Idei pentru a obține cea mai bună friptură

Dacă îți dorești niște gusturi și mai complexe decât cele de mai sus, atunci opțiunile de mai jos sunt pentru tine. Astfel, în continuare, Joseph Hadad dezvăluie câteva opțiuni adunate din jurul lumii, care îți vor transforma complet preparatul  și care te vor face preț de câteva minute să te simți ca la restaurantele de lux.

„Mergând în celălalt capăt al lumii, ne oprim cu inspirația în Coreea, acolo de unde vine kimchi, un fel de varză (și alte legume) murată și picantă, care poate fi o garnitură excelentă la friptură. Puteți să o folosiți ca atare, direct din borcan, sau trasă câteva minute la tigaie, ca un fel de varză călită alături de carne.

Gremolata este, să îi zice, un condiment italian. Este un amestec de pătrunjel tocat, usturoi zdrobit și coajă de lămâie rasă. Pur și simplu presărați acest amestec proaspăt peste friptură, pentru a-i da o notă fresh și gustoasă.

Sosul de zmeură, pe care poate că l-ați pune în mod normal peste înghețată sau un cheesecake, șade bine și peste o friptură. Folosiți zmeură proaspătă pe care o înăbușiți în tigaie cu un pic de apă și puțin zahăr până se desface și se transformă într-o dulceață lejeră. Puteți adăuga și puțina zeamă de lămâie, care va ajuta nu doar la gust, ci și la o culoare mai deschisă și intensă a sosului. Pentru un rezultat rafinat, treceți sosul prin strecurătoare pentru a îndepărta semințele înainte de a-l turna peste friptură.”, a continuat acesta.

VEZI și: Chef Joseph Hadad, condimentele pe care trebuie să le adaugi neapărat peste broccoli. Îi vor schimba total gustul

Variante pentru gusturile mai rafinate

Nu în ultimul rând, Joseph Hadad oferă și câteva opțiuni pentru gusturile extrem de rafinate și pentru persoanele care își doresc ceva cu totul deosebit, pentru o cină memorabilă organizată acasă.

„Rămânând în zona fructată, mergem către inspirația dintr-o salsa tipică, însă de data aceasta va fi făcută din fructe. Folosiți fructe aromate, precum mango, papaya, kiwi, căpșuni, piersici, pe care le tocați cubulețe mici, la care adăugați apoi ardei iute tocat și ierburi aromatice proaspete, tocate și ele, dintre care menta, busuiocul și coriandrul merg cel mai bine. Asezonați salsa cu zeamă de lămâie și serviți-o fie separat, lângă friptură, fie presărată deasupra.

Pentru o cină deosebită, încercați varianta de friptură cu caviar. Presărați o lingură generoasă din micile perle negre cu gust marin, realizând astfel un surf&turf inedit. Rămânând în același registru, o coadă de homar este și ea potrivită pentru un surf&turf de zile mari. Gătiți separat friptura și homarul, clădiți-le una peste alta și acoperiți cu un sos de unt și usturoi, de exemplu.”, mai scrie el.

Citește și: Rețeta delicioasă de papanași cu brânză de vaci a Laurei Cosoi: „Mi s-a făcut dor de copilărie. Mama îi prepară destul de des”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel