Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Iată de ce aveți nevoie pentru această rețetă delicioasă:
INGREDIENTE:
3 buc gălbenușuri
50 g zahăr
30 g făină
150 g ciocolată
75 g unt 65%
250 ml lapte proaspăt
1 buc portocală (zeama)
3 buc albușuri
30 g zahăr
MOD DE PREPARARE: Într-un bol, adăugați gălbenușurile pe care le amestecați cu 50 g zahăr cu ajutorul unui tel până se albesc. Apoi, adăugați 30 g de făină și omogenizați bine totul. Puneți amestecul deoparte. Puneți pe foc un vas cu apă și topiți ciocolata. După ce s-a topit, adăugați și untul și amestecați bine până se topește și acesta. Puneți și acest amestec deoparte. Adăugați laptele cald în amestecul de gălbenușuri și omogenizați bine totul. Apoi, adăugați și amestecul de ciocolată cu unt și încorporați bine cu ajutorul unui tel. Adăugați zeama de la o portocală și amestecați din nou. Într-un alt bol, adăugați 3 albușuri și le mixați bine. Puneți 30 g de zahăr și mixați din nou până obțineți o spumă pe care o încorporați ușor, în amestecul de ciocolată și gălbenușuri pregătit mai devreme.
Pregătiți 6 forme de ramekin. Le ungeți cu unt și le puneți pe o tavă. Cu ajutorul unui polonic, distribuiți amestecul în fiecare formă de ramekin. Dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de 11-12 minute. Pudrați cu zahăr și serviți direct din forme.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ciocolata portocala rețetă souffle