„E supărată pe mine. Mi-a dat block”. Adelina Pestrițu nu mai vrea să audă de Bursucu de 6 ani! Prezentatorul TV a dezvăluit motivul surprinzător în direct la TV
Fructele uscate sunt o opțiune populară datorită gustului concentrat și a beneficiilor nutriționale, fiind o sursă excelentă de vitamine, minerale și fibre. Uscarea fructelor ajută la conservarea acestora, fiind ideale pentru gustări rapide sau adăugate în diverse rețete. Totuși, este important să le consumăm cu moderație, deoarece procesul de uscare le poate concentra și zaharurile, ceea ce le face mai calorice.
Strugurii uscați sunt foarte populari, având un gust dulce și o textură ușor masticabilă. Sunt o sursă bună de antioxidanți, fibre și minerale, inclusiv fier, care ajută la combaterea oboselii și a anemiei. De asemenea, sunt bogați în bor, un mineral important pentru sănătatea oaselor. Totuși, din cauza zaharurilor concentrate, trebuie consumați cu grijă, mai ales în cazul persoanelor care au probleme cu glicemia.
Prunele uscate sunt foarte apreciate datorită beneficiilor lor pentru digestie. Acestea sunt recunoscute pentru efectul lor laxativ, datorită conținutului ridicat de fibre și sorbitol, un tip de zahăr natural care ajută la reglarea tranzitului intestinal. În plus, prunele uscate sunt excelente pentru sănătatea inimii, fiind o sursă bună de potasiu și vitaminele A și K. De asemenea, sunt bogate în antioxidanți, care protejează organismul de îmbătrânire prematură și de bolile cronice.
Te-ar putea interesa și: Aceasta este fructul pe care nu ar trebui să îl combini cu anumite medicamente. Ce efecte adverse poate provoca
Mihaela Bilic a comparat stafidele și prunele uscate, precizând care este opțiunea mai bună pentru siluetă. Deși ambele sunt gustoase și pline de nutrienți, nutriționistul a dezvăluit faptul că prunele uscate sunt varianta mai potrivită. Spre deosebire de stafide, care sunt bogate în zahăr, prunele conțin mai puțin zahăr și mai mulți polioli, substanțe care nu afectează glicemia și ajută la menținerea unei digestii sănătoase. În plus, fibrele din prune sunt excelente pentru tranzitul intestinal, iar sorbitolul din ele ajută la reglarea acestuia.
„Prune sau struguri????? Fructele uscate sunt un desert practic de sezon. Prin uscare fructele pierd apa și concentrează de 4-5 ori nutrienții, mai ales zahărul. Însă nu tot zahărul din fructe e la fel???? Dacă în stafide avem 62g zahăr/ fructoză, la prunele uscate lucrurile se schimbă: din cele 55g de glucide, doar 38g sunt zahăr. Restul de 17g sunt reprezentați de polioli, alcooli de zahăr de tipul sorbitol, care nu se absorb în sânge, nu îngrașă și nu modifică glicemia. Ba mai mult, poliolii ajung în colon unde hrănesc bacteriile benefice din intestin și au efect prebiotic???? Prunele sunt alegerea corectă pentru siluetă - cu 6,3g fibre și sorbitol cu efect laxativ, aveți asigurat tranzitul intestinal, microbiota hrănită corespunzător și pofta de dulce satisfăcută!”, a scris doctor Mihaela Bilic, pe pagina sa de Instagram.
Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să faci zilnic pentru a te simți mai bine instantaneu. Recomandarea medicului Mihail Pautov
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Sanatate
Busu a spus la ce temperaturi...
O dietă echilibrată și variată...
O dietă echilibrată și variată...