Stresul, cel mai mare dușman al pielii. Ce probleme poate cauza și cum pot fi tratate. Dermatologul Hassouna Said explică
Data publicării:
Stresul poate avea consecinţe nefaste asupra sănătăţii, iar pielea poate suferi cel mai mult din cauza perioadelor stresante din viața noastră. Prof. Dr. Hassouna Said, specialist în Dermatologie, Naturopatie, Mezoterapie și Psihoterapie a explicat pentru Spectacola cum poate afecta stresul sănătatea pielii. 

Din cauza stresului pot să apară afecţiuni noi ale pielii sau poate avea loc exacerbarea celor preexistente. Sigur ai observat că în perioadele stresante din viața ta, pielea a suportat unele modificări și nu ai înțeles pe moment care ar fi cauza. 


„Stresul stimulează secreția de cortizol, histamină, prostaglandine, bradikinină și altele care afectează sănătatea pielii și produc fenomene patologice ale pielii”, a explicat Prof. Dr. Hassouna Said, specialist în Dermatologie, Naturopatie, Mezoterapie și Psihoterapie.


Cortizolul este cauza diminuării producerii de acid hialuronic la nivelul pielii, care are rolul de a hidrata și de a menține pielea netedă. Astfel bariera de protecție a pielii este compromisă și odată cu ea și hidratarea. 


„Este o legătură directă și indirectă între stres și sănătatea pielii, pentru că stresul este prima cauză de traume psihice care afectează pielea și cauzează boli cronice și acute ale pielii. Stresul este cauza principală pentru o gamă largă de probleme dermatologice precum: Psoriazis, Vitiligo, Eczeme, Alopecie, Acnee, Căderea părului, Vasculite, Dermatite, Urticarie, etc...”, atenționează medicul. 


Psoriazisul este o boală inflamatorie cronică, aceasta este caracterizată prin leziuni eritemato-scuamoase, localizate pe genunchi, coate, scalp, tălpi, palme. Stresul este principal cauză care poate declanșa această boală. 


„Majoritatea problemelor de la nivelul pielii cauzate de stres au aspecte diferite și multe forme clinice includ: tulburări de pigmentare, Acnee, Dermatită de diferite forme clinice, Riduri, Rozaceea, iar tratamentul include: vitamine, microelemente, antioxidante, antistres, sedative, alături de tratamentul local combinat cu ședințe de mezoterapie, osteopatie și psihoterapie”, a adăugat Prof. Dr. Hassouna Said, specialist în Dermatologie, Naturopatie, Mezoterapie și Psihoterapie.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: dermatolog  piele  probleme  sănătate  stres 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Alexandra Duli, Andrei Ciobanu, Iancu Sterp/ captură video Voyo

Andrei Ciobanu, făcut praf de Războinici, după „demascarea” lui Zanni: „Ne-ai turnat pe toți, ai dat și în prietenul tău, Iancu”

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Zanni îl desființează pe Andrei Ciobanu: „Nu mai ai cum să fii nici cu roșu, nici albastru. Ar trebui să se facă culoarea trădătorilor”

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Horoscop chinezesc până pe 8 mai 2024, cu Anca Dimancea. Zodia care va avea de câștigat pe plan financiar și profesional

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Alina Bădic horoscop

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Aura nativilor unei zodii este extraordinară zilele acestea

Badea

Toată lumea îl știe pe Mircea Badea, dar știați cine este și cu ce se ocupă sora lui?

Șerban Huidu, captură video Youtube, Emisiuni Prima TV

Marele regret al lui Șerban Huidu. „Am format un cuplu memorabil. Mi-a blocat numărul, dar e o prostie”

Sursa foto: freepik.com

Leguma care funcționează drept un „aspirator de toxine”. Trebuie să o consumi zilnic: „Chiar dacă nu-ți vine să crezi..”

Mihai Voropchievici, captură video Youtube/ Adevăruri Ascunse

Voropchievici: Topul celor mai puternice zodii




Cel mai bun aliment. Dr. Mihail: Îl poți consuma zilnic

Dr. Mihail a dezvăluit care este alimentul pe care ar...

pixel