Supă de pui cu tăiței de casă. Cea mai rapidă și sănătoasă rețetă
Data publicării:
Supa de pui cu tăiței de casă este o rețetă extrem de gustoasă.

INGREDIENTE: 

100 g Făină

4 l de apă

4 morcovi

3 cepe

1 pui

1 țelină

1 rădăcină pătrunjel

1 rădăcină păstârnac

1 ardei gras

1 ou

sare

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, tranșează puiul cu grijă, apoi pregătește o oală încăpătoare cu 4 l de apă și pune puiul la fiert. Menține supa la foc mic și ai grijă să îndepărtezi spuma apărută pe parcurs cu ajutorul unei linguri, pentru a te asigura că gustul rămâne bun. Între timp, poți spăla și curăța legumele, pentru a le avea pregătite. După vreo oră, timp în care puiul s-a fiert, poți începe să adaugi legumele întregi. Mai lasă supa la fiert aproximativ 20 de minute, până când toate legumele se înmoaie foarte bine.

Pune într-un bol încăpător oul, făina  și un praf de sare. Amestecă totul foarte bine, fără frică, până ce obții un aluat omogen și fărâmicios. Presară puțină făină pe blatul de lucru, suflecă-ți mânecile și începe să-l frămânți ușurel,  pentru câteva minute. După ce a căpătat o textură ușor elastic, învelește-l în folie alimentară și lasă-l să se odihnească vreo 10 minute.

Atunci când aluatul este gata, cu ajutorul unui sucitor, întinde bine foaia pe blatul de lucru. Rulează foaia cu grijă, până la capăt; cu un cuțit, taie fășii din ruloul de aluat și vei vedea cum se înșiră tăițeii.  După ce ai terminat de tăiat tot aluatul, lasă tăișeii obținuți la uscat cam 10 minute.

Sigur sunt gata legumele din supă, așa că este timpul să le scoți împreună cu puiul și să le lași deoparte, să-și tragă sufletul. Supa rămasă în oală trebuie să o treci printr-o strecurătoare, pentru obține o zeamă curată și clară.  Pune din nou supa la fiert și adaugă tăițeii, având grijă să mai stea câteva minute la fiert, la foc mediu.

Cât timp tăițeii se fierb, dezosează puiul și taie-l în cubulețe sau rupe-l în fășii, după cum îți place. Legumele fierte le poți mărunți și adăuga în supă ori le poți păstra pentru un alt preparat.

Adaugă puiul și legumele în supă, condimentează cu puțină sare, apoi amestecă totul foarte bine. La final, după ce oprești focul, adaugă pătrunjel tocat din abundență și acoperă oala cu un capac.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: rețetă  supa 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Alexandra Duli, Andrei Ciobanu, Iancu Sterp/ captură video Voyo

Andrei Ciobanu, făcut praf de Războinici, după „demascarea” lui Zanni: „Ne-ai turnat pe toți, ai dat și în prietenul tău, Iancu”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Horoscop chinezesc până pe 8 mai 2024, cu Anca Dimancea. Zodia care va avea de câștigat pe plan financiar și profesional

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut




pixel