Superalimentul pe care ar trebui să-l consumi înainte de culcare pentru a regla nivelul de zahăr și a pierde în greutate
Data actualizării:
Data publicării:
Unele alimente sunt apreciate pentru gust, iar altele ascund beneficii semnificative pentru sănătatea noastră, cum ar fi ghimbirul, care, consumat sub formă de infuzie înainte de culcare, ne poate ajuta să reglăm nivelul de zahăr din sânge.

Există alimente care, datorită cantității mari de nutrienți pe care o conțin, primesc denumirea de superalimente. La auzul acestui nume, ne gândim la produse „exotice”, precum spirulina, kale, acai sau goji, dar la fel de bine pot fi considerate superalimente alimente obișnuite precum usturoiul sau uleiul de măsline.

Nu sunt puține produsele pe care le folosim în bucătărie pentru gustul lor, dar care ascund alte calități. Ghimbirul este foarte apreciat pentru aroma sa, de asemenea, pentru gustul său picant, dar beneficiile și proprietățile sale medicinale sunt cele care au transformat această rădăcină într-un element indispensabil pentru multe diete, fie că este consumat proaspăt, uscat, sub formă de pudră sau sub formă de infuzie.

Aroma și gustul caracteristice  ghimbirului provin de la uleiurile sale esențiale, cum ar fi gingerolul, care îi conferă și multe dintre proprietățile sale benefice pentru sănătate, deoarece are efecte antiinflamatorii și antioxidante. Ghimbirul este adesea folosit pentru a ameliora greața și vărsăturile, mai ales dacă acestea sunt legate de sarcină.

VEZI ȘI: S-a aflat când s-a născut, de fapt, Lidia Fecioru. Informația care nu apare nicăieri o găsiți aici:

https://www.spectacola.ro/s-a-aflat-cand-s-a-nascut-de-fapt-lidia-fecioru-informatia-care-nu-apare-nicaieri-o-gasiti-aici_36708.html

 

 

S-a demonstrat că facilitează golirea stomacului, ceea ce ajută în cazurile de indigestie cronică, favorizează eliminarea bacteriilor și a altor microorganisme intestinale nocive. Este foarte util în caz de răceală și gripă, ajută la reducerea durerii menstruale și conține minerale care participă la contracția musculară și transmiterea impulsului nervos, ceea ce-l face ideal pentru combaterea spasmelor și a slăbiciunii musculare.

Continuă cercetările privind capacitatea sa de a reduce riscul de dezvoltare a unor tipuri de cancer, precum cancerul colorectal, precum și protejarea împotriva deteriorării cognitive cauzate de vârstă.

Ghimbirul poate favoriza pierderea în greutate. De asemenea, s-au studiat efectele sale asupra indicele de masă corporală, pe care ajută să-l reducă. Capacitatea de a influența pierderea în greutate este asociată cu potențialul său de a ajuta la creșterea numărului de calorii arse sau la reducerea inflamației.

De asemenea, s-a studiat capacitatea sa de a reduce nivelurile de insulină din sânge și de a îmbunătăți mai mulți factori de risc ai bolilor de inimă la persoanele cu diabet de tip 2, deși în ambele cazuri rezultatele au fost promițătoare, sunt necesare mai multe studii pentru a le confirma.

Cum să pregătim o infuzie de ghimbir

 

Există multe modalități de a include ghimbirul în alimentația noastră, dar una dintre cele mai simple este sub formă de infuzie, pe care o putem consuma puțin înainte de culcare, deoarece poate ajuta la inducerea somnului, în special atunci când disconfortul gastric ne împiedică să dormim.

 

Putem opta să consumăm infuziile deja pregătite care includ ghimbir, pe care le putem găsi pe piață. Dar putem pregăti și singuri o infuzie. Primul pas va fi să curățăm și să tăiem rădăcina de ghimbir în felii, câte două pentru fiecare ceașcă.

Între timp, începe să pui apă la încălzit pe foc într-un ibric sau într-o oală. Poți folosi și cuptorul cu microunde, dar nu este cea mai recomandată metodă.

Înainte să dea în clocot, adaugă feliile de ghimbir și lasă să înceapă să fiarbă, oprește focul și lasă infuzia să stea timp de câteva minute, poate fi chiar și până la 15 minute. Toarn-o într-o ceașcă, strecoar-o pentru a evita bucățile și bea-o fierbinte sau las-o să se răcească, oricum va fi delicioasă și reconfortantă, scrie 20min.es.

VEZI ȘI: Dr. Marius Sava: Cum poți să te vindeci de diabet. Există o singură condiție foarte importantă:

https://www.spectacola.ro/dr-marius-sava-cum-poti-sa-te-vindeci-de-diabet-exista-o-singura-conditie-foarte-importanta_36862.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team
Categorie: Sanatate

Cea mai bună dietă pentru reducerea colesterolului ridicat

Controlul colesterolului prin intermediul unei...


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care vor fi pasionali și posesivi

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Top 3 zodii care își găsesc adevărata iubire după Paşte. Mihai Voropchievici: „Ar putea întâlni pe cineva care să le fure inima”

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 4 mai - 11 mai 2024. Zodia care va primi cele mai multe răspunsuri la întrebările profunde

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 6 - 12 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care dau lovitura din punct de vedere financiar

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 6 - 12 mai 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile




pixel